Lilit u XI kući


Lilith u XI kućiVi ste izraziti individualac. Ne samo da nemate potrebu da pripadate određenom krugu ljudi već ne želite da bilo kakve emocije podelite sa okolinom. Ukoliko ostatak horoskopa ipak pokazuje druželjubljivost, Lilit će vam ruinirati prijateljstva kroz brojna razočarenja zbog pogrešnog izbora, prevara, zloupotreba ili jednostavno zbog neminovnog razdvajanja. Međutim, pravilno upotrebljena Lilit stvara organizatore i lidere humanitarnih projekata, naučno–istraživačkih grupa, sindikata, pokreta za ljudska prava i istinske kosmopolite.

Razmislite da li slučajno nemate nemoralne zaštitnike i prijatelje. Vi kao osoba s Lilit u jedanaestoj kući, verovatno, nemate taj osećaj da potpuno pripadate nekoj grupi. Čisto svetovni element u prijateljstvu za vas stvarno ne postoji. Nema ničeg pasivnog ili ličnog kod Lilit što može dugo da se toleriše a da se ne pojavi neprijatno osećanje da ste u senci. Međutim, kod zajedničkih intelektualnih, kreativnih i drugih bezličnih aktivnosti koje zaustavljaju emocionalni ego, vi ste stvarno najpouzdaniji, od koristi i veoma inspirativni prijatelji koje se može imati. Mnogo puta ćete biti na čelu društvenih funkcija zahvaljujući svojoj sjajnoj ličnosti. 

Osećate se neobično prijatno i imate veliki afinitet prema osobama, čije mišljenje ili talenat poštujete, možete mnogo da naučite od njih, podučavaju ili nešto doprinesu. Vi ste neobično bistra osoba, društveno senzitivna i inventivna kada ste
bezlični.
S druge strane, ako ne možete da se depersonalizujete u prijateljstvu, drugim rečima zaboravite sebe, Lilit stvara zabrinjavajuće osećanje ignorisanosti i bezličnosti. To dovodi do ličnih konflikata, zabrinutosti, nesigurnosti i često ozlojeđenog osećanja društvene inferiornosti, naročito u ranoj društvenoj orijentaciji. Na tom nivou, možete biti drski, neprijateljski raspoloženi, zlovoljni, a neki put ćete stvarati i probleme. Dakle, vrlo prepredeni i skloni ispadima koji su bez smisla. Pitajte vaše prijatelje. Osećate da vam je uskraćeno razumevanje, lično priznanje ili da budete cenjeni što vam je potrebno (kao deci) da bi ponovo osigurali svoju sigurnost kod ljudi. Efekat je sasavim suprotan. Ako sami tražite da zadovoljite svoje sebične ili ego potrebe u prijateljstvu ili u grupnom radu, bez obzira koliko to zaslužujete, vi ćete samo privući ista sebična očekivanja od drugih i biti frustrirani. Lilit je bezlična vibracija, i ništa više. Ona samo dosledno podržava (ili forsira) nepristrasnost u okviru društvenih odnosa. Do zadovoljstva će doći samo ako se prepustite onome što se dešava i zaboravite na sebe. Samo tada ste nadmoćno prihvaćeni i posvećeni. Lilit je ekstremna na jedan ili drugi način.
U jedanaestoj kući Lilit ukazuje gde u vama treba da se razvije preko potrebna objektivnost. A to je kroz učestvovanje u neličnim aktivnostima, intelektualnim interesovanjima, aspiracijama na poslu, duhovnim ili kreativnim ciljevima koji moraju biti na bazi prijateljstva ili učešću u grupi. Inače ćete pokazati svoju manu, a to je neverovatna osetljivost, što oni blisku vama mogu da posvedoče. Ništa drugo neće vredeti, jer ništa drugo vas neće odvući od vas lično. Vi ste ionako suviše subjektivni – čega se potajno užasavate, emocionalno okrenuti sebi ili neverovatno naivni, zbog čega postajete povređeni i uznemireni (ili uznemirujete) kada lično kročite tamo gde se osećate osujećeni. Osećate da ste u senci drugih, svesno ili ne. S jedne strane možete zahtevati stalnu pažnju drugih za sebe i svoje probleme ili, s druge, da kompenzuje svoju osetljivost iznenadnim napadnim ponašanjem koje izgleda neotesano i grubo ali koje u stvari potiče od ozlojeđenosti i ponosnog odbrambenog ponašanja.
Lilit vlada intelektualnom dušom. Zbog njene potpuno bezlične – univerzalne – društvene prirode, ona jasno predstavlja frustraciju, razočaranje ili poricanje emocionalne personalizacije u kući koju motiviše. U ovom slučaju to su stvari koje se tiču jedanaeste kuće. Lilit je anatema za osećanja i ljudske slabosti. Ona ukazuje, kada je negativna, gde su naivnost ili glupa očekivanja vaša Ahilova peta.
U jedanaestoj kući, vi, iako netolerantni prema drugima, od drugih zahtevate i očekujete ne samo toleranciju već potpunu podršku i poštovanje. Rezultirajuće razočaranje zbog neuspeha s kojim ćete se suočiti nateraće vas da budete realističniji, što vam je potrebno da bi uskladili svoju prirodu želja. Nema izvinjenja kod Lilit. Ona tako bezlično zahteva emocionalno sazrevanje (odrastanje) kao što Saturn zahteva savršenu organizaciju u kući u kojoj se nalazi.

Lična nepristrasnost prema ljudima, koju traži Lilit, kroz sudelovanje u intelektualnim, estetskim, kreativnim ili grupnim ciljevima, dozvoljava samo tim višim stavovima da stvore uspešnu atmosferu za razumevanje koja će biti potpuno van ličnog slaganja ili neslaganja s tim. U njoj svako može slobodnije da radi i priča, daje i prima predloge i uživa u nečemu što je postalo neverovatno stimulišuće društveno iskustvo u sleđenju dotičnih ciljeva. Profesionalne oblasti interesovanja značajno stvaraju emocionalnu nezavisnost koja dozvoljava da se objektivnost razvije kod vas. 
Vama je to potrebno da razvijete i steknete zrelost u društvenom izražavanju. U okviru takve zajedničke podrške Lilit stvara neverovatnu bliskost sa prijateljima, da ne govorim o velikoj privlačnosti u grupi koja privlači odane sledbenike i studente. Zaista, Lilit povećava ubedljivost i uspeh gde postoji depersonalizacija, a frustrira lične ego tripove. Problemi koji se ovde javljaju će ukazati da se ovo poslednje dešava, bez obzira koliko je opravdano ili učinjeno da izgleda suprotno.

Čak i kod najpozitivnijih osoba, kada se pojavi nelično, osećaj da je “uništena” ili nije cenjena može izazvati izlive iznenadnog grubog ponašanja, drskosti ili samoodbrambeni stav. Mogu biti i sva tri (karakteristike Lilitinog negativnog ponašanja), u direktnom kontrastu s vašom neličnom objektivnom stranom, kada ste tako zapanjujuće samopodržavani, zaštitnički fascinantni i poštovani. Lilit je ona specijalna vrsta enigme i može vam doneti reputaciju ekscentrika. 
Prijatelji ne vole baš mnogo da slušaju vaše probleme. U stvari, prilično su iznenađeni neočekivanim obrtom stvari ili nezrelošću koju pokazajete u svom ponašanju koje zaista i postoji. Oni mogu čak i da razumeju, ali ne znajuju šta hoćete. Oni će slušati, ali će im postati neprijatno zato što vi ne možete da rešite svoje probleme. Oni mogu jasno ili odlučno da kažu šta konstruktivno mogu da urade ili ako to ne uspe, ljubazno da povlađuju vašem egu dok ne bude u mogućnosti da se izvuče, jer u takvim okolnostima vi, u stvari, i ne želite njihov savet. Vi samo želite da vam potvrde kako ste sjajni. Imajući Lilit u jedanaestoj kući vi u drugima ističete Lilit. Nemajući sposobnost da se distancirate od sopstvenog ega u to vreme i da sebe shvatate manje ozbiljno, možete postati iznenada rastrojeni kada vaša lična zabrinutost nastupi, što može biti iznenada i bez vidljivog razloga.
Kad god vam Lilit uskraćuje sigurnost ega (što i radi), to se dešava tamo gde su sebična očekivanja koja ih uništavaju. U jedanaestoj kući Lilit nesrazmerno uvećava svaku vašu slabost prema ljudima. Profesionalno govoreći, kada se to pokaže, to umanjuje vašu vrednost kod pretpostavljenih koji se boje da rizikuju zbog vaše nesposobnosti da se složite sa drugima, bez obzira kako ste inače briljantni – jedno važno razmatranje jedanaeste kuće.
Kao ilustracija, ovaj primer pokazuje o čemu se radi – žena, doktor nauka, imala je izvanrednu preporuku o radu, na osnovu koje je dobila zaposlenje na univerzitetu, gde je vodila obrazovno odeljenje. Međutim, Odbor za procenu okarakterisao je njen odnos u okviru odeljenja kao neodgovoran i ona je isključena. Njena Lilit u jedanaestoj kući je u Lavu u konjukciji sa Severnim čvorom, u kvadratu sa Saturnom u #korpiji, a njeno Sunce u Biku. Uvek se plašeći da je njena sigumost na poslu ugrožena, njenim kolegama, učiteljima, često je bilo nemoguće da izađu na kraj s njenim predrasudama i dramatičnim ponašanjem; iako je inače bila fantastična, smatrali su da je problematična. 
Može kontradiktorno da zvuči da kada ste nelični u pristupu možete dati sve najbolje od sebe i da budete odličan rukovodilac, ali kada se lično uključite, možete biti zaplašeni ili nerazumni. U svakom slučaju, ovakve osobe su sposobne za takve krajnosti. Poštovanje prijatelja može iznenada da nestane ili da se poljulja nekom neverovatno loše izrečenom primedbom ili pismom. Možete ućutkatiti nekog u momentu, zbog neke nevine primedbe, i tako izreći nešto što isuviše govori o vašoj nesigurnosti. Prosuđivanje se učvršćuje samo putem sofisticiranosti koja se postiže kroz depersonalizaciju, drugim rečima, samozaboravljanjem sebe. Takođe je, što je veoma važno, uzdignuta opšta želja za onim što se nadate da dobijete u svom životu.
Plemenita podrška drugima u njihovom kreativnom, duhovnom ili intelektualnom razvoju jedan je od najlepših društvenih izraza. Tu vi možete najlepše da zablistate jer imate odličan odnos sa drugima, da podstaknete njihove talente na takav način koji niko to ne može. Vi jednostavno znate ono što možete da uradite, i kada veruju u vas ispunjavaju vas poverenjem za koje niste znali da je moguće. Osoba s Lilitom u jedanaestoj kući, jednom kada se oslobodi sebe, može biti prvi pokretač ljudi. Pobeda je u oslobađanju od sebe. Kada se to uradi na način “živi i pusti druge da žive”, ili nesebičnim duhovnim pristupom ljudima, vi postajete zaista posebna osoba i izvor inspiracije grupi. 
Zaista čudno, među onima koje podržavate naći će se mnogi vaši učitelji, a da ne pominjem iskreno poštovanje vašeg rastućeg ugleda, kao i dublja prijateljstva koja drugačije niste upoznali na osnovu tog poštovanja. Ako u starijem dobu još doživljavate frustracije u prijateljstvu, budite sigurni da je tome doprinela vaša samoživost, svesna ili ne. To je uobičajeno, sve dok svoju emocionalnu zavisnost od prijatelja ne zamenite impersonalnim interesovanjima za prijatelje. Na kraju, mi privlačimo iskustva koja proživljavamo i u kojima se ogleda naše ponašanje.
Da biste izbegli da vam se sudi, s čime teško možete izaći na kraj, analizirajte situaciju s logične ili pragmatične tačke gledišta i dođite do ispravnog i bezličnog zaključka. To će vam doneti kredibilitet i pozitivna interesovanja od drugih za vaše ideje.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Lilit u XII kući

Thu Mar 28 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Negativna strana ovog položaja i svaki pokušaj okoline da vas prizove “zdravoj pameti” rezultira vašom još većom izolacijom. Ako se to nastavi dovoljno dugo vaša naglašena senzitivnost može prerasti u gotovo psihotičnu reakciju. Ovo je doduše najgori izražaj Lilit u XII kući, […]