Lilit u XII kući


lilit u XIINegativna strana ovog položaja i svaki pokušaj okoline da vas prizove “zdravoj pameti” rezultira vašom još većom izolacijom. Ako se to nastavi dovoljno dugo vaša naglašena senzitivnost može prerasti u gotovo psihotičnu reakciju. Ovo je doduše najgori izražaj Lilit u XII kući, ali nije tako redak. Mnogo učestaliji primeri su da postanete žrtva prevare, nevino optužena, oklevetana i sl. Pozitivno korišćenje daće vam ogromnu intuitivnost, visoke duhovne sposobnosti, a ponekad će pokazati sposobnost za spiritualno vođstvo.

Volite tajne ljubavi iako ste svesni da to može da vodi u skandal.
Lilit u ovoj prirodnoj kući Neptuna uvećava ideale, osetljivost i bilo koji nivo osećajnosti u vašem karakteru. U XII Lilit vas čini osetljivom za duboke izvore eterične energije, što se ogleda u neobičnoj maštovitosti kada je pozitivan, i iluzijama ili samozavaravanju kada je negativan aspekt. Kada je pozitivan, nastaju proizvodi lepe kreativne imaginacije. To ukazuje na sklonost za rad sa bojama, slikanje ili senčenje, pokazujući umetnikov talenat, ako ostatak horoskopa to podržava. Postoji sposobnost za rad s nevidljivim – kao što su energetska polja ili kao naučnik ili mistik, u zavisnosti od tipa horoskopa ili sa delikatnim nijansama zvuka ili ritma – kao kod muzičara ili igrača. To može biti metafizika ili paranormalno kao u slučaju psihologa ili parapsihologa. Možete da glumite na pozornici ili u filmovima jer možete ubedljivo da se identifikuju sa zamišljenom ulogom, zbog neobične sposobnosti da lako stupite u svet mašte.
Imate duboku mističnu svesnost koju možete da ne priznate ili da negirate njeno prisustvo, zbog preteranog prisustva u vašem mozgu kao jaču realnost, za koju se potajno plašite da ne možete da savladate, da može da vas odvoji od drugih ili da izazove odbojnost. To stvara jedan neobično bogat unutrašnji život – koji je posebno razvijen kod samoživih osoba. Kada ste sebično motivisani (ispravno ili ne) ili kada su emocije nekontrolisane ili pogrešno usmerene Lilitin viši stepen inspirativnog vođstva osujećuje pozitivno izražavanje zato što je potpuno strana negativnoj prirodi želja i zato oslabljena. Ona je neprijatelj telesnim željama, gde je osoba sklona da obožava svoje želje i bude slepa za sve što može da ih osujeti. Tada vidovitost može da nestane. Lilitin energija izgrađuje, oslobađajući kroz nepristrasnost ili ličnu objektivnost da bi došlo do emocionalne nezavisnosti, okreće je na sebe da bi vas bukvalno zaslepila za neke činjenice. To stvara ozbiljne samoodbrambene greške u vašem prosuđivanju. Lilit u dvanestoj kući uvećava iluzije do nezdravih nivoa, kada nedostaje nepristrasnost.
Postoji neka vrsta naivnosti kod vas što veoma obmanjuje. Vi verujete u ono što idealizujete kao istinito, bukvalno, i ne pomaže vam nikakvo ukazivanje na određene činjenice. Postajete otvoreni za obmanjivanje ignorišući (da bi ignorisali) signale na putu, zbog svog gotovo detinjeg optimizma. U to sumnjaju oni koji su vam bliski, ali je zapanjujuće onima koji vide samo vaše spoljašnje ponašanje. Vaša super mašta neizražena na višim nivoima uma, zanimanju ili pozitivnom izražavanju vaše ličnosti, radi umesto da fantazira. To kod vas stvara iluziju realnosti tako konkretne za vas kao što je kamena ograda za druge. Reći da ste naivni na emocionalnom nivou je remek delo negovorenja istine. Vi izgleda da imate jednu neverovatnu mentalnu blokadu kada je u pitanju vaša lična realnost. Na tom nivou, vaše, inače dobro, prosuđivanje je paralisano kada se pojavi nagoveštaj uznemirenja. Ljubav i naklonost vam i suviše znače, tako da ono sa čime ne možete da se suočite jednostavno smatrate nepostojećim. Može se reći da ste vi bili povod za izreku “zakopati glavu u pesak” ili “ono što ne znaš ne može da te povredi”. Kada se konačno probudite u teškoj stvarnosti, drugim rečima, bez iluzija, osećate se ne samo izdani, već i brutalno probuđeni. Postajete tako dezorijentisani kao da vas je neko probudio iz sna paleći sva svetla i vičući na vas. Lilitina brza negativna akcija ne oslabljuje toliko koliko izlaže jednu već nemoćnu situaciju. Nadam se da će to iskustvo bar doprineti izgradnji vašeg karaktera. Lažne situacije ili prijateljstva mogu trajati godinama, a gubljenje iluzija u vezi s tim označiće duboke promene u ličnosti. Strah od ponovnog verovanja u bilo šta učvršćuje vaš karakter što vam je potrebno. U zavisnosti od ostatka horoskopa, vi od sada možete to da nadoknadite s malo većom dozom sumnjičavosti. To vam je potrebno više nego drugima da bi držali oči otvorene i tako izbegli samouništavajuće situacije.
Lilit izlaže stvari na bolan ali sazrevajući način. To radi zato da bi isprovocirala vaše jako potrebno lično redefinisanje. Potrebno je da sagledate svoj život na mnogo pragmatičniji način putem intelekta (logično) da bi postali dovoljno nepristrasni prema svojoj preteranoj maštovitosti i da bi je izbalansirali. Sve dok to stvarno ne želite da uradite, iako u drugim stvarima možete biti ugledni, vi ste sposobni da se predate prijatnim, čak i naivnim snovima o tome šta vi ili data situacija treba da predstavlja, umesto da se držite činjenica. Mada vam je teško da priznate, očigledno čak i sebi, vas mnogo brine sposobnost, bolje reći nesposobnost, da se uklopite u svakodnevnu stvarnost. Više volite da se izgubite u svojoj velikoj opsednutosti ljubavlju i idealima. I tako od vas postaje osoba koja se trudi da spolja pokaže i svima kaže: “Sve je u redu.” Na kraju to postaje toliko automatski da postaje deo vas.
Sve dok lična situacija služi vašoj svrsi vi možete potpuno da zatvorite oči za stvari koje ne želite da vidite, i to ostavljate po strani. Možete li videti kakvu vi imaju prednost u tome neko vreme? To je zapanjujuće, čak iako možete biti diskriminisani u inače mnogo bezličnijim područjima života izgleda da nije logično zašto bi vi tolerisali izvesne lične situacije.
Naravno, sve osobe s Lilit u XII kući ne reaguju na ovaj način. Mnogo zavisi i od ostatka horoskopa, a naročito od toga da li ima dovoljno pozitivnih znakova koji bi vam pomogli da se uzdignete iznad loše usmerenog poverenja (naivnosti) kroz prirodne mentalne i kreativne sklonosti koje daje Lilit. Kada je horoskop nepristrasan ili ima sposobnost da bude objektivan, negativno se prevazilazi ranije u životu ili se mnogo brže ispoljava. Kada je horoskop pozitivan imamo senzitivnu ili vidovitu osobu, koja može da uroni u područja koja produktivno ili bezlično kanališu senzitivnost da bi se više oslobodila u njihovoj bogatoj mašti. Na tom planu imamo glumce, umetnike, igrače, pisce, pronalazače, tehnologe ili posao koji zadovoljava kreativnu maštu. U svakom slučaju u svima njima je nešto od sanjalice.
Kod Lilit nema ništa na pola puta. Lilit u XII može biti osuđena na sebičan san, u suprotnom, ona je prava inspiracija za umetničku dušu. Lilit je čist put za istinu, lepotu i zadovoljstvo u okviru viših vrednosti uma ili kreativnog talenta. Lilitin negativna (ili možete reći negirana) energija kada je osoba samoživa i materijalno – emocionalno orijentisana je blokirana, ali je konačno oslobođena u pozitivnoj koncentraciji energije u drugome. Tamo gde se nalazi Lilit pobeda je u otpuštanju i, u ovom slučaju, u samoživim snovima. Lilitin energija je samouništavajuća ako je osujećena.
U ozbiljnim slučajevima, kada osoba ne može ili neće da bude nepristrasna, odbija da se reši lažnih snova, bez obzira šta joj se kaže, dok se oni ne sruše, može preokrenuti suviše poverljivo ponašanje u nezdravo ogorčenje, bežanje u tajnu popustljivost ili uništenje ličnosti zbog gubljenja iluzija. Ostavlja ih da se osećaju kao da su goli bez svojih prijatnih iluzija i izloženi hladnom svetu. U tom slučaju negativno ponašanje može na kraju da dovede do usamljenosti, zatvaranja, protraćenog života ili jednostavno stvoriti neku drugu iluziju kojom mogu udobno da se obmotaju. To samo odlaže neizbežno buđenje za još jedno gubljenje iluzija. Nije Lilit statična, toliko koliko je želja “da se sakrije u snovima” ono što ih uništava. Jednoga dana kada su primorani da se suoče sa stvarnošću situacije (bez obzira kako se to desilo) moraće da priznaju da su to upotrebili da bi izbegli izvesne odluke kao i osobe koje su ih iskoristile. Problem ih zatiče iznenađenima, ali on je izgleda bio poznat svima sem njima.
Vama je potrebna inspiracija jednog umetničko–imaginativnog okruženja. Ona može da bude rezultat vaših estetskih usluga u dekorisanju svojih domova da bi se njima okružili ili bar da bi imali jedan neiskvaren pogled na prirodu iz svoga doma. Vi možete za izvesno vreme da se u njemu izgubite iz “stvarnog sveta” u meditaciji, da bi osvežili dušu. To vam je toliko potrebno koliko je nekom drugom potreban odmor i opuštanje tela. To suštinski zadovoljava vašu potrebu i vaš veliki afinitet prema delikatnom i idiličnom, što je u stvari veća realnost za vas. Potreba da osvežite dušu na estetski način je toliko važna za vas koliko su za druge hrana i piće. To vam pomaže da dobijete ili zadržtee svoju emocionalnu perspektivu i nepristrasnost u vezi sa sobom, zbog dobrog ličnog balansa. Kada dobijete to što vam treba, postajete najkreativniji senzitivni umetnici i inteligentni naučnici (materijalni ili okultni), i to sve zbog strahovitog uvida i osećanja koje vam Lilit daje u XII kući.
Kada je u pitanju zanimanje, glumci i glumice savršeno koriste preterani faktor imaginacije Lilit u XII kući. To je naročito bogat izvor iz koga mogu da iskoriste vizualizaciju stvarnosti koja nije njihova. Mogu potpuno da se zaborave i posvete drugoj stvamosti te zamišljene ličnosti. To postaje njihova snaga a ne slabost, jer sposobnost da za izvesno vreme veruju da su lik koga oslikavaju omogućava im da se u njemu lako izgube. Nalaze veliko zadovoljstvo u oblasti zabave ili sličnim zanimanjima, gde mogu izvrsno da puste svojoj mašti na volju. A, takođe, i u svetu umetnosti, gde ono što zamisle postaje inspiracija koja ih vodi u poslu i zadovoljava.
U pozorištu, u nepristranosti prema poslu, Lilit daje viši nivo harizmi pamćenju i kvalitet razmišljanju da bi privremeno nešto nerealno pretvorili u nešto realno. Oni mogu da rade iluzijama kao svojim sredstvom za rad, držeći stvarnost i nestvarno jasno definisanim i izbalansiranim.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Severni mesečev čvor *Rahu

Thu Mar 28 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Zmajeva glava, Caput Draconis ili Rahu u istočnoj tradiciji) ukazaće u kojoj životnoj oblasti možemo definisati naše stanje harmonija, čemu bi trebalo da težimo u životu i čemu se, realno, možemo nadati. Pokazuje na sve što bi naša duša želela da završi […]