Lilith *princip potisnute ženstvenosti


Lilith potisnuta zenstvenostLilit, ustvari, nije planeta nego računski dobijena “osetljiva tačka”. Njen položaj u natalnom horoskopu je određen eliptičnom orbitom Meseca oko Zemlje. Početne tačke mesečeve orbite najudaljenije od zemlje se povežu osom, na kojoj se pronalazi položaj Lilit.

Da bi se interpretirao njen položaj u natalnom horoskopu važno je poznavati prošlost od Lilit. Ime joj potiče od hebrejske reči laylah – mrak, noć, a povezuje se sa Talmudskim mitom o Lilit, koja je bila sestra bliznakinja i prva žena Adama, i bila je izbačena iz raja jer je odbila da mu se preda na polju seksa. Nakon toga, živela je sa demonima sa kojima je imala bezbroj dece. Postavši kraljica demona i oličenje bestijalnosti, razvrata, ludila i krvoločnosti, zajedno sa svojim vampirskim potomstvom, harala je Zemljom i napadala naročito malu decu i porodilje. Bog je poslao anđele da je pronađu i zatraže da se vrati Adamu. Međutim, Lilit je tu ponudu odbila. Kao kazna za to odbijanje, njena deca su ubijana svakog dana. Od bola za decom, Lilit je poludela i započela sa ubijanjem drugih. Njene žrtve su bile žene na porođaju, mala deca i muškarci, koje bi prvo zavela i posle ubila. Nezavisno od toga, ona se, tobože, pojavila i kao zmija u raju i ponudila Evi jabuku sa stabla znanja, što je dovelo do proterivanja Eve i Adama iz raja.

Lilit se još naziva i Crni mesec, i predstavlja nevidljivu stranu feminizma. Nije samo kreator života već nosi i smrt, bol i nesreće. Igrala je ulogu u staroj astrologiji Vavilona, a ponovo je otkrivena u šezdesetim i sedamdesetim godinama dvadesetog stoleća, gde predstavlja i emancipovanu ženu koja traži svoja prava u regulisanju sopstvenog seksualnog ponašanja, kontroli rađanja, pravo na abortus i zahteva ravnopravan tretman. Nije zato iznenađujuće da su žene privučene Lilit, niti da su one, uglavnom, pisale interpretaciju Lilit.

U modernoj psihologiji, interpretacija položaja Lilit vam govori o neispunjenim željama, potisnutoj tamnoj strani vaše ličnosti, bolnim iskustvima, lišavanjima i mraku. Kao i u slučaju Plutona, procesi koji su inicirani Lilit, treba da dovedu do samospoznaje i prihvatanja vaše mračnije strane ličnosti. Dobro i zlo ne treba diferencirati jedno od drugog, već ljudsko postojanje treba biti viđeno iz više uglova.

Kao paralela svetlom Mesecu, koji je nosilac nesvesnih emotivnih procesa, ličnih potreba i navika na koje instiktivno reagujemo, Crni Mesec predstavlja drugi set lunarnih osobina koje ostaju duboko potisnute u onu iskonsku snagu kreacije koja prevazilazi lični plan. Lilit je donekle srodna energijama Plutona i Urana (koji tada još nisu bili pronađeni), ali deluje prvenstveno na pojedinca, za razliku od pomenutih planeta koje se često osećaju više kroz masovnu svest. Lilit se može označiti kao moćna energija koja nam iz dubine kolektivnog nesvesnog donosi intiutivne uvide i veliko znanje. Ovo nije emocionalna već pre mentalna energija, i kod osoba koje su u izvesnoj meri impersonalno orjentisane, Lilit fantastično snaži intelekt i talente koji u bitnoj meri mogu unaprediti širu zajednicu.

U muškom horoskopu, Lilit otkriva kojeg tipa žena se on najviše boji, i kakva žena može da ga otera u očaj. 


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Ji Djing Heksagram 17 Sui Sledbeništvo

Thu Oct 15 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email 17 SUI SLEDBENIŠTVO Ne pokušavajte da igrate vodeću ulogu. Budite zadovoljni da svirate i drugu violinu i drugim dopustite da preduzmu prve, odlučne korake. Ako zanemarite ovaj savet i insistirate da idete napred, verovatno ćete se naći u stresnoj, zamornoj i rizičnoj situaciji. […]