Lilith u IX kući


lilit u 9

Pokazujete veliki otpor prema svemu što je konvencionalno, formalno i ne poštujete standarde i etiku. Kriticizam vam je žestok i obično usmeren na postojeće religiozne i političke institucije. Ponašanje vam je vrlo buntovno i rizik od sukoba sa zakonom velik. Uticaj Lilit je ovde u padu i prilično vam muti percepciju, pa često najobičnijim iskustvima dajete nijansu mističnog i neponovljivog, dok prava duhovna iskustva propuštate i proglašavate nevažnim.

Često volite opasne puteve, i imate malo čudne pojmove. Imate poseban moral i skloni ste sujeverju i nepoverenju, a volite istraživanje jer ste po prirodi radoznali. Ponekad vas obuzima erotski protest uz želju ka nudizmu. Volite duboka istraživanja i puteve inspirisane erosom.
Vaša religijska verovanja su neobična, neortodoksna ili ih uopšte nemate. Može se reći da ste intelektualni vagabund Zodijaka. Vi ste ti koji se razlikuju u filozofiji, pogledu na život i životnom stilu od ostatka porodice. Ljutite se ako ste stisnuti u verovanja, dogme ili određene društvene ideje, drugim rečima, filozofiji življenja ili stilu života koji nije vaš. Morate na kraju da formirate svoje tumačenje da bi imali razloga da uklonite ograničavajuće ideje koje vas ugrožavaju. Osećate se kao da ste uništeni nečim što je naizgled prihvaćen pojam od strane drugih, ali koji vama, sasvim iskreno, izgleda strano. Nemate osećaj slobode – sebe – u tome. Sasvim je suprotno. Međutim, sve dok niste zaustavljeni u onome što želite da uradite, to u početku nije očigledno, ali ako se očekivani životni stil meša s vašim željama ili usmerenjem, to će postati vaša vidljiva bolna tačka. U mladosti, da ne bi rizikovali da privučete nepotrebnu pažnju na sebe, koja će istaći vašu društvenu različitost, i da ono što instinktivno osećate da je vaša najvažnija sloboda, preti da bude ugroženo, vi možete da nastavit dalje neko vreme u tišini. To je zato što tada možda samo znate da nešto nedostaje, ali ne znate šta. Nekonformističke ideje naročito su izražene ako ste stidljiv ili konzervativni tip, da ne bi privukli rasprave, kritiku, suprotstavljanje ili poricanje za koje vi niste sigurni da bi mogli da ih savladate ili da ih razumete. Ipak, vaše oblačenje, simpatije, ideje i spoljni životni stil na kraju se prikazuje kao različit pristup, koji u mnogim slučajevima izaziva antagonizam kod onih koji to smatraju kao odbijanje. Kod mnogo direktnijih tipova to se smatra načinom osvete ili namemo nerviranje. 
Samo istina kroz znanje može da vas oslobodi nedostatka intelektualnog identiteta za koji se vi plašite, i kompleksa manje vrednosti koji sledi uz to zbog ustanovljenih ideja za život i razmišljanja, koja ne ostavljaju prostor za izražavanje vaše filozofije. Dok na kraju ne postanete svesni da je to ono što tražite, možete biti potajno antagonistični, da izgledate čudno protivrečni ili podeljeni. Možete se naći u grupi agnostika sve dok ne pronađete način razmišljanja na koji ćete gledati na život i religijske ideje kroz okultno, mistično ili kao rezultat kreativnog izražavanja. Možete tražiti istinu kroz intelektualnu apstrakciju kao što je astrologija, filozofija, ispitivanje komparativnih ili istočnih religija ili kroz spekulativno ispitivanje koje se odnosi na izvor i prirodu ljudskog znanja.
Vi otkrivate da vam je nemoguće da se vežete na duže za materijalističku filozofiju, tradicionalne ideje ili verovanja kojima ste bili izloženi kao dete. Vi ne osećate ovde nikakvo zadovoljstvo, čak ni povezanost – nasuprot spoljnom izgledu. Stvari, razlozi, običaji ili društvene norme, koje utiču na porodicu, direktno ili indirektno, na rezultirajući stil života iz koga su potekli, potpuno vas napušta. Ne možete da prihvatite ideje ispravnog ili neispravnog ili da verujete u religijski način života zato što to može biti vaša pozadina. Sasvim suprotno, to je za vas beznačajno i ogleda se u nečistoj etici. Osećate se zatvoreni u nečemu što vas guši i proganja vas strah od gubitka slobode da shvatite ono što vam se sviđa, sve dok ne saznate razlog. Zato se ponašate drugačije od ostatka porodice i možete izgledati kao čudni ego tripovi ali je u stvari oslobađanje od prisiljavanja da slobodno mislite, koje se skuplja u vama, već dugo. Drugima vaš način može izgledati potpuno naivan, neverovatno daleko od  samoodbrane, što može biti vrlo lako. U svakom slučaju, potrebno vam je da intelektualno dostignete sebe ili ćete privući iskustva koja će vas jednog dana na to naterati.
Potrebno vam je da se testirate ili budete testirani za ideje, putem objektivnog mišljenja, radi vašeg daljeg emocionalnog sazrevanja. Bez toga vi nikada nećete naći zadovoljavajuće olakšanje zbog duboko usađenog osećanja neznanja, bez obzira na stepen obrazovanja ili zadovoljavajućeg stila života. Jednostavno rečeno, vi morate naći svoju istinu, inače ćete biti represirani u svom društvenom razvoju kroz odgovarajući brak, veze itd. Uzrečica – Sezame, otvori se – za Lilitinu veliku potrebu da razume u devetoj kući je putem ispitivanja, traženja ideja, analize i lutanja, čak i putovanja u daleka mesta ili u svet ideja kao večiti student. Jednom kada bezlično počnete da tražite više odgovore, počeće da se oslobađate pogrešnih (za vas) shvatanja koja su bila uzrok vaše intelektualne blokade. To nije lako, ali razvoj nikada nije lak. 

Rano oličavanje roditeljskih ideja pojačava unutrašnji osećaj nemanja drugog izlaza, što na kraju dovodi do situacija u kojima se ogleda vaš strah od intelektualne zavisnosti koji pothranjuje osećaj da pobegnete od njih. U nekim slučajevima vi ste primorani da tražite više odgovore zbog bračnog druga, usled čijih problema morate da reagujete, a to proizlazi iz takvih osećanja. U ovom slučaju taj strah je u početku slep, u smislu što ne znate šta vam nedostaje, već samo da morate da postignete nešto više od onoga što znate da bi rešili svoj problem. To izgleda kao neka nestabilnost onima koji su vam bliski. Vi znate da nešto nedostaje, ali ne razumete šta, dok na kraju ne počnete da postavljate pitanja, čak i samima sebi ili u početku o sebi.
Na najvišem nivou, Lilit u devetoj kući je sigurna vodilja ka istini. U devetoj kući Lilit stvara jedan istražujući duh koji ima veliku potrebu za suprotnim mišljenjem koje će onda da ispitujete. Vi ćete istraživati neobične ili čak bizarne misli samo da saznate šta je tamo. Možete postavljati pitanja koja izgledaju bez odgovora onima koji su zadovoljni jednostavnim životom u skladu s tradicijom ili društvenim normama, čak i kada su samoporažavajuće. Smatraju vas ako ne jeretikom, onda bar osobom koje razdražuju one kojima nije stalo da ispituju, već prihvataju propise, filozofiju ili način života koji nikada nisu analizirali izvan očiglednog ili ispitivali van postavljenih pravila radi donošenja zaključaka. Bez obzira na sve, vi podstičete druge na razmišljanje, makar i antagonističko u početku. Međutim, više volite da ne budete suviše očigledni u tome da se u vašu potrebu za razumevanjem stvari ne bi neko ozbiljno umešao ili da vi sami ne budete osujećeni. Ako očekujete da će se to desiti, skloni ste da glumite slaganje s tim, da bi se udaljili od predmeta ili ga jednostavno napustili. To ne znači da ste nepošteni. To je samo vaša zaštitna mera protiv nepotrebnog suprotstavljanja ili osujećivanja kroz izlaganje vaše motivisane želje da razmišljate, naročito ako vidite da ostali to prihvataju. To će podstaći u vama emocionalnu odbrambenost, koja će vam uništiti perspektivu, čineći da se osećate zarobljeni, postanete nepodnošljivi ili izgledate glupavo. Možete biti veoma prijatan i dobar slušaoc tuđih ideja zbog svoje velike radoznalosti, i čak će izgledati da ih prihvatate. Vi učite ili ćete naučiti važnost dozvoljavanja umu da se odmori da apstrakcija ne bude izgubljena za emocionalnu odbrambenost. Tada ćete se osećati iznenađujuće inferiorni u datoj situaciji što i jeste. Obično ćete daleko ići da biste se drugi osetili intelektualno prijatno sa vama, da bi vi mogli biti intelektualno opušteni. 

Velika duša, Jupiter u devetoj kući, izaziva objektivnu svesnost. Ona je uvećana nepristrasnošću Lilit, koji frustrira prizemna objašnjenja. U ovom slučaju Lilit bi bila osujećena nalazeći vas kao osobu tiho zaprepašćenu (a ponekad možda i malo zavidnu) u prihvatanju koje drugi mogu naći u onome što vama izgleda kao pojednostavljeni odgovor za tako veliku ideju kao što je Bog ili vasiona. Dok vi ne počnete da tražite ili da postupate po svojim objektivnim idejama, ne možete da se oslobodite izvesne proganjajuće usamljenosti od istine, Boga i ljubavi, ako to sebi priznajete, i iritirajućeg osećanja emocionalne zavisnosti, kojeg se potajno užasavate. Na kraju ste prihvaćeni kao neko sa čudnim idejama u porodici.
Verovatno gravitirate ka astrologiji, a da ne pominjem neortodoksne religije ili filozofiju, paranormalno itd., da bi našli odgovore na pitanja koja nikako ne nestaju. Drugim rečima, potrebno je da objektivizirate stvari za sebe i razvijete viziju koju ćete odupreti znanjem ili racionalnim idejama o Bogu. Ali, čudno je da, dok u isto vreme odobravate zasluge naučnog vrednovanja ili tradicionalne sistematične analize, izgledate kao neka enigma – ni riba ni ptica.
Uistinu, to je bolja strana vrednovanja nasuprot disharmoniji. Ako ste kojim slučajem naučnik, skloni ste da napravite taj jedan korak dalje u nepoznato koji ugrožava vaš kredibilitet u naučnim krugovima. Međutim, vaše ekspertize o racionalizaciji na kraju vam obezbezbeđuju dobro mesto. Poštujete znanje, kao i učene ljude, knjige, autore, izdavače i izdavaštvo, specijalizovane biblioteke i putovanja. Privlače vas informacije, ali ne u istom smislu kao i Blizance, koji žele podatke, već u smislu Strelca, koji se nalazi u većem konceptu celine bez obzira kako to izgledalo daleko. Kada ste bezlično motivisani, drugim rečima, intelektualno, kreativno ili iz estetskih razloga, ili zadovoljstva, vi možete biti neobično dobar pisac, kad ostali faktori horoskopa to podržavaju, iako ste skloni da ublažite neobične poglede da bi zadržali intelektualnu atmosferu slobodnu od nepotrebnog suprotstavljanja. Kada ste nesebično orijentisani, vi pomažete i inspirišete one koji podučavaju ili pišu. 
Imate neobično oštro oko za provokativne informacije, hrabri ste prethodnici apstraktnog u umetnosti i razmišljanju; možete biti katalizarori za širenje višeg ili okultnog znanja za one koji će ga tražiti. Vi znate da istina u bilo kom obliku ne čini život težim u ovom univerzumu već ga, u stvari, čini beskrajno lakšim ako je jasnije shvaćena. Osobe s Lilitom u devetoj kući mogu se često naći u izdavaštvu, ili kao izvidnici kod novih materijala. Kao umetnici, fotografi, oni pokreću misli putem simbola u njihovom izboru slikanja. Oni se takođe mogu naći u produkcijskom radu stranih filmova ili filmova koji pokreću misli putem bizarnog ili neobičnog.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Lilit u VIII kući

Thu Mar 28 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Vi ste osoba koja uživa u rešavanju zagonetaka vlastite psihe, ali obično nađete načina da zaobiđete pravi problem i tako još više zamaglite ono što ste želeli da rasvetlite. Snagu libida redovno zanemarujete (ili zloupotrebljavate) pa su vam seksualni problemi česti. Moguće je da ste imali bolno iskustvo […]