Ljubavni horoskop


Sledi nekoliko koraka koje i sami možete napraviti, i koji mogu dati početni uvid u uporednu kartu. Ovim postupkom razlažete odnos na faktore Za i Protiv. Poenta je da sasvim sami sagledavajući odvojite pozitivne i negativne strane veze jer ćete tada biti svesni šta je u njoj slaba tačka. Odvojite neko vreme za ovu analizu jer raščlanjujete odnos, a to nije zanemarljiv posao i biće vam od velike pomoći nadalje kada se suočavate sa poteškoćama u komunikaciji, napravite spisak sledećih aspekata i položaja, obratite pažnju na dostojanstva i kvalitete.

Koje ćete planete izdvojiti?

Sunce i Mesec ukoliko želite da analizirate stabilan odnos ili brak, život udvoje, partnerstvo emotivno ili poslovno.

Mars i Veneru ako je reč o strastima, ljubavi i vezi od koje ne očekujete brak i međusobno obavezivanje

Obavezno Asc i vladar Asc a Merkur će govoriti o kvalitetu komunikacije mentalnoj kompatibilnosti

A ako se pitate sa kim se slažete pogledajte gde se nalaze onih 5 čula sa početka priče + Asc i ne zaboravite i pripadnost njegovih planeta vašim natalnim poljima jer uzalud su planete u sjajnim aspektima ako su u poljima nepovoljnim za brak.

 

Konjunkcija je aspekt 0-10 stepeni (dve ili više planeta na navedenoj međusobnoj udaljenosti)

Trigon 120 stepeni (ili kroz 4 znaka)

Kvadrat 90 stepeni (ili kroz 3 znaka)

Sekstil 60 stepeni (kroz 2 znaka)

Opozicija 180 stepeni (jedan nasuprot drugom)

 

Koje ćete planete izdvojiti?

Sunce i Mesec ukoliko želite da analizirate stabilan odnos ili brak, život udvoje, partnerstvo emotivno ili poslovno.

Mars i Veneru ako je reč o strastima, ljubavi i vezi od koje ne očekujete brak i međusobno obavezivanje

Obavezno Asc i vladar Asc a Merkur će govoriti o kvalitetu komunikacije mentalnoj kompatibilnosti

 

Npr, natalna karta ima pet čula (Sunce, Mesec, Merkur, Venera i Mars) pri čemu kada birate partnere već pri prvom susretu počinjete da ih “osećate” nekim od navedenih. Ukoliko je reč o dobrim aspektima između emotivnih a Marsa i Venere aktiviraće se i fizička potreba za kontaktom, ako su vaš i njegov Mesec usklađeni – ako su u konjunkciji međusobno ili uz trigonu, npr… mođe se reći da ste srodne duše, dva Sunca u istom znaku govore o istim ciljevima, potrebama, isti Asc kaža da iz istog ugla posmatrate svet – što ne mora biti snažno ako je kod vas npr, karta introvertna (sa većinom planeta ispod horizonta) a kod njega ekstrovertna [sa naglašenim IX, X i XI poljima] i tada se mošete složiti ako su planete u lepim aspektima i srodnim znacima – tipski srodnim – vazdušnim, vodenim… ako su pak u znacima istog elementa – oboje imate kardinalni osnovni pečat ili naglašene fiksne elemente veza neće obećavati i može obilovati sukobima.

 

Ne samo da je zabluda takozvano “slaganje znakova”, jer postoji izvesna logika u tome, ali to je samo toliko da malčice zagrebete ispod folije i uđete u razgovor sa nekim. Tek step by step analiza dva uporedna horoskopa može dati neku logičnu priču o mogućem slaganju.

 

A ako se pitate sa kim se slažete pogledajte gde se nalaze onih 5 čula sa početka priče + Asc i ne zaboravite i pripadnost njegovih planeta vašim natalnim poljima jer uzalud su planete u sjajnim aspektima ako su u poljima nepovoljnim za brak [npr. Mesec u VI se nalazi u kući koja je ako koristimo astorološku vrtešku dvanaesto od VII što ukazuje na “smrt braka” ] a Sunce je u IV pa ne dovodim momke u kuću – udobnije mi je da sam sama u svom gnezdu. Saturn kao vladar braka u XII – van domašaja, pozni brak ili neostvaren jer je većina VII polja u Vodoliji pa mi nije potrebno vezivanje.

 

Naravno i u njegovoj karti je potrebno da se proceni u koja polja su se smestile vaše planete…

 

Primetićete da pri ovoj analizi nisam ni dotakla temu moja Venera i Mars u aspektima sa njegovim pozicijama, ni tranzite kao mogućnosti da se u određenom periodu godine otvorite za prepuštanje nekoj emotivnoj vezi. A sve je podjednako važno (u nekim slučajevima i važnije) jer u godini kada se loše osećate i niste raspoloženi za ljubav može pored vas projahati i Princ na belome atu ali vi, skrhani nedovoljnim brojem cipela u svom ormariću hič ne hajete za sve… samopouzdanje je u padu, borise se sa računima ili puno radite pa ste umorni i … ništa od svega.

 

* više konjukcija ubrzo može doneti zasićenje jer se ovakvi partneri konstantno slažu oko svega i mogu poželeti promenu, ali u svakom slučaju pojedinačni aspekti se teško tumače, tačnije nemaju smisao izvan karte jer je važno i u kom su znaku i polju, ostalim aspektima u karti…

 

* 2 meseca u opoziciji su dobra ako ih povezuju trigoni sa drugim planetama ili loša ako su negativno postavljena jer daju spoj dve suprotnosti, na trenutke fantastičnu potrebu da se spojite u sekundi ali i da se razmene suprotnosti. kao dva magneta suprotnih polariteta. Ipak zavisi od ostatka karte

 

* Naglašena seksualna privlačnost je u pitanju svaki put kada su tako snažno naglašeni aspekti Marsa i Venere. U nedostatku mogućnost da se ta želja i realizuje raste tenzija i netrpeljivost pa tu vrstu kreativnosti treba upraznjavati što češće.

ipak treba analizirati i dalje, kuće iz kojih dolaze te planete, simboliku znaka u kom se nalaze i aspekturu iz natala. Ne donosi on samo Marsa partnerovoj Veneri već i sve što uz njega postoji kao aspekat i opis

 

* Može postojati privlačnost ali će od ostalih položaja u kartama zavisiti dalji razvoj veze.

Konjunkcija sa Uranom nije sjajna jer prouzrokuje puno stresa, potrebu za polemikom, promenom, razmenom ili makar dosta nervoze i nesigurnosti ali to nije konačno. Može se postaviti iz drugog ugla – otvoreno razgovarati i postavljati prijateljstvo [Uran] kao baza odnosa pa se u startu dogovorite da ćete uvek iznad svega ostati prijatelji i da o svemu možete bez previše stresa razgovarati.

Bik i Škorpion se inače sjajno privlače tako da ne mora biti obavezno loše za odnos ali treba imati na umu i gde su otišli njegov Mars i tvoja Venera… u koja sazvežđa i da li kao takvi grade bolji aspekat ili se razdvajaju.

Konjunkcija Meseca i partnerove Venere je jedan od boljih aspekata ali bilo bi još bolje da je jedan od navedenih signifikator za odnos ili da postoji još koji pozitivan aspekat

 

* Saturn kvadrat Venus/Mesec ili Saturn u opoziciji s Mesecom m Može ukazivati na vezu koja vuče korene iz nekog od ranijih života, karmički dug, snažnu povezanost, emotivnu hladnoću jednog i hendikepiranost drugog… ali je potrebno detaljnije osmotriti kojim poljima i vitalnim tačkama vladaju Saturn, Venera i Mars u obe karte pre nego što nekome u lice uzviknemo “Eurekaaaa” ne, pardon… “KARMIČKA VEZAAAAAAAAAAA”.

 

* Jako je važna naglašenost kuća u uporednoj karti – ako su u XII veza može biti tajna ili na daljinu, ako je fokus na III polju – mentalni/verbalni aspekat veze je veoma značajan, IV polje – kuća, dom, V budi roditeljske instinkte, VII potrebu za partnerstvom, osećaj snažne privrženosti, jednakosti, partnerstva… Odnosi se i na povezanost DOBRIM aspektima vladara i/ili vrhova kuća…

* dobar aspekat sa Saturnom u uporednim daje potencijal da veza dugo traje ali moraju biti zadovoljeni i ostali faktori – aspekti Sunce/Mesec i u harmoničnim aspektima moraju biti vladari VII polja i Asc…

 

Eto zašto je analiza uporednih horoskopa veoma obiman posao – sve što smo naveli još nije potpun spisak potrebnih analiza kojima se treba pozabaviti.

 

 


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Riječ i pojam “labirint”

Wed Mar 13 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Labirint je riječ koja po svemu sudeći vuče podrijetlo iz pre-grčkih jezika, posebice zaboravljenog i izgubljenog jezika naroda Krete. Grci su čuli i prihvatili izraz labris koji se odnosio na “dvostruku sjekiru”, čest simbol na Kreti. No, postoje indicije (Gimbutas) koje ukazuju […]