Malahit *Paunov kamen


malahitMALAHIT kamen nade i pouzdanja svom vlasniku poklanja sreću i sklad u ljubavnom odnosu. Malahit je jasne zelene boje sa blago talasastim prugama. Vrlo snažan kamen sa snažnim lekovitim dejstvom. Lekoviti efekti malahita: okrepljuje telo, već nakon vrlo kratkog delovanja ublažava reumu, upalu meniskusa i zglobova. Prodire duboko u nervni sistem i štiti od okoštavanja tkiva u mozgu i kičmenoj moždini. Pomaže kod hroničnih obolenja disajnih puteva, astme i upale pluća. Štiti srce i od previsokog pritiska i oboljenja arterija. Stabilizuje i pročišćava srce i krvotok, a pomaže i odstranjivanju štetnih materija iz tela. Jača otpornost protiv zaraznih bolesti, gripa, groznice, angina itd.

Malahit je poznat od davnina, kada je otkriven u planinamam južnog Irana, u čuvenim rudnicima cara Solomona. Ipak, jedinstven po valerima boja i teksturi je uralski malahit, poznat širom sveta. Zbog izuzetne lepote zovu ga i „paunov kamen“.

Malahit se smatra „ruskim kamenom“. Njegova popularnost počinje od 1635. god. kada su otkrivena nalazišta na Uralu. Lokalnom stanovništvu, pak, on je poznat 3000 god. unazad. Tamno zeleni tonovi pomešani sa svetlo zelenim ili čak sa tirkiznim, sa tananim crnim nitima, daju posebnu čar predmetima od malahita.

U Rusiji 18. veka, malahit je smatran draguljem, i od njega su pravljeni ukrasni predmeti i nakit, čak i dugmad za odeću. Posebnom tehnikom „ruskog mozaika“, od malahita su napravljeni kamini i zidovi u Sali malahita u Zimskom dvorcu (Ermitaž), u Sankt Peterburgu, kao i koloni u oltaru Isakijevskog sabora.
Zbog prekomerne eksploatacije, uralski rudnici malahita danas su iscrpljeni. Uralski malahit je postao retkost, ima ga samo u malim komadima, pa se za serisjku proizvodnju krupnih premeta od malahita, u novije vreme najčešće koristi zairski malahit. Pored nalazišta u Zairu, ima ga u Namibiji, Kini, Nemačkoj, Rumuniji, Kazahstanu, ali je kazahstanski tamno-zelene boje, gotovo crne, i bez izražene teksture linija. Upravo ti „crteži“ daju malahitu vrednost i neponovljivost.

Ime malahit je verovatno nastalo od grčke reči „malakos“ – mekan, zbog njegove slabe tvrdoće. Po drugoj verziji, ime potiče od grčkog „malache“ – slez, po boji slezovog lista. Po hemijskom sastavu je bakar-karbonat. Malahit je zbog svoje male tvrdoće dosta neotporan, naročito na kiseline, amonijak, toplotu i vruću vodu. Korišćen je još u starom Egiptu, 4000 god. p.n.e. za spravljanje kozmetičkih sredstava i šminke za oči. U starom Rimu i Grčkoj, od njega su pravili amulete koji donose zdravlje, uspeh u poslu i ljubavi. Samleven u prah, u starom Egiptu i Rimu koristio se i kao boja za oslikavanje zidova. U srednjem veku su ga smatrali zaštitnikom od veštica i drugih opasnosti, koje vrebaju decu, a korišćen je i kao lek. Verovalo se da medaljon od malahita leči od reumatizma, a prsten od malahita štiti od kolere i kuge. Ovaj kamen leči astmu, melanholiju, alergije, infekcije i sepsu, normalizuje rad srca.

Smatra se kamenom trgovaca i veruje se da predmeti od malahita stavljeni u sve ćoškove prodavnice, banke ili firme, privlače klijente. Legenda kaže da malahit može učiniti čoveka nevidljivim, a onaj koji pije iz čaše od malahita, može da razume jezik životinja.

Prema astrološkim tumačenjima, malahit odgovara znaku Jarca, zbog odlučnosti i istrajnosti. Idealan je kamen za Vage, kojima daje privlačnost i originalnost. Preporučuje se da ga nose i Bikovi i Lavovi, ali se ne preporučuje Škorpijama, Devicama i Rakovima. Planeta ovog kamena je Venera.

Preporučuje se osobama ženskog pola koje nose imena: Aleksandra, Lidija, Svetlana.

Psiha: Pročišćava i na duhovnom nivou, razvija nesebičnost, uspostavlja ravnotežu, smanjuje strah i nesanicu. Malahit donosi svetlost preko srčane čakre i raspiruje tokove energije koji donose živost, transformaciju i ljubav ali i veću povezanost sa prirodom.

Primena
Apsces; artritis; astma; Aura – čišćenje; blokade na fizičkom nivou; bol; bubrezi; bubrezi – kolike; ciste na unutrašnim organima; čišćenje ćelija, unutrašnjih organa i tkiva; detoksikacija, trovanje; disajni putevi, otežano disanje, gušenje, začepljenje nosa; elektromagnetno zagađenje; emocionalno samoisceljivanje; emotivne blokade – otklanjanje; emotivni bol – lečenje; epilepsija; giht; gljivice; hemoroidi; imunitet; infektivne bolesti, infekcije; intuicija – razvijanje; jetra; jetra – ciroza, rak; karcinom, tumori; kičma; koncentracija; kostobolja; krajnici – upala; kreativnost; krvni pritisak – normalizacija; ljubav prema bližnjem; masno tkivo; menstrualni bolovi; metabolizam – uravnoteženje; metamorfoza, preobražaj; mišići – grčevi; mišići – jačanje; mučnina, povraćanje; mudrost; negativna astralna energija – raspršivanje; negativne energije – otklanjanje, raspršivanje; osećaj krivice – ublažavanje; oslobađanje potisnutih osećanja; ožiljci; pankreas; patnja, ljubavna; početni poremećaji ćelija, zaštita od karcinoma i tumora; prelomi; prihvatanje promena; prijateljstvo; raspršivanje negativne energije; razgrađivanje barijera, uklanjanje mentalnih blokada; razumevanje jedinstva na božanski način; razumevanje viših mentalnih koncepata; regulisanje telesne težine (gojaznost); reuma; skeletni sistem; slezina; srce – jačanje; svrab; šarlah; upala grla, krajnika, dušnika, angina, upala usne duplje; upale; uzemljenje spiritualnih energija u fizičko telo; vernost; vizija i otkrovenje; zaštita od negativnih misli i osećanja; zaštita od štetnih zračenja, radijacije rendgenskih zraka; zglobovi – bolovi; zubobolja; želudac – bolovi; žlezde – otok, upala

Održavanje kristala
Čisti se u posudi sa kamenčićima Hematita i puni u posudi sa Gorskim kristalom (ostaviti preko noći). Uništavaju ga voda i sapun.

Astrološki znaci
Jarac, Škorpion

Čakre na koje se kristal stavlja
srčana;


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Anđeli za Decembar

Sun Nov 8 , 2020
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Samim rodjenjem svako od nas dobija svog Anđela čuvara, ali to ne isključuje zaštitu i podršku svih ostalih Anđela i Arhanđela. Anđela ima 72, i predstavljamo vam njihove periode vladavine, i osnovne karakteristike – prvo je naveden broj Anđela, zatim njegovo ime […]

You May Like