Mars sekstil Neptun tranzit

Mars i Neptun kreiraju sekstil danas. te ukoliko ima planeta u vašem natalnom horoskopu u segmentima od 2° do 7° Riba, Jarca, Bika, Raka, Device ili Škorpiona, a posebno ukoliko su Jarac ili Ribe vaš Sunčev ili Ascendentalni znak, ova prognoza može biti značajna za vas.
Generalno i bez obzira na vaš sunčev znak i podznak, obratite pažnju na natalne kuće koje su u znacima Jarca i Riba, jer će upravo te životne oblasti biti aktivirane ovim aspektom.

 

AUTORSKI MATERIJAL © Jasmina Drašković ZABRANJENO PREUZIMANJE

 

Astrološki, i pod normalnim okolnostima, ove dve planete nemaju mnogo toga zajedničkog – zadatak Marsa je da nam obezbedi sve što poželimo, a Neptun donosi malo sanjalačkog ovoj inače borbenoj energiji Marsa, stoga je posebno teško kada se ove dve planete spoje negativnim aspektom (kvadrat, konjunkcija, opozicija). Ipak, obzirom da je pred nama dan tokom kog su ove dve planete u sekstilu možemo se radovati povoljnim prilikama. Postajete senzibilniji u odnosu na svet oko vas, i želja da pomognete drugima koji imaju manje sreće je u ovom intervalu na visokom nivou. Velikodušnost je naglašenije od potrebe da grabite za sebe. Ovo je i odličan interval tokom kog se treba fokusirati na duhovni rad i aktivnosti kojima možemo dobiti odgovore od Božanskog (intutivna komunikacija, komunikacija sa Andjelima).
Posvetite neko vreme razmišljanju o tome šta biste želeli da podarite bliskima u danima koji slede – darivanje je moćan lek za nervozu, depresivna i anksiozna stanja. Osetićete dublju povezanost sa voljenima, ali i bolju komunikaciju sa čitavim univerzumom.

Intelektualna energija, spiritualnost, receptivnost. Ovo je jedan od tranzita koje ne treba propustiti, jer kroz razvoj spiritualnih i kreativnih sposobnosti i njegovim posredstvom možete postaviti temelj sjajnoj budućoj sreći i blagostanju. Ovo je povoljan aspekt za sve aktivnosti kojima upravlja Neptun: muziku i umetnosti, okultizam i religiju, filozofiju i humanitarne pokrete. Upitaćete se zašto je vaša mašta tako aktivna. Potrudite se da ideje koje pokrećete budu konkretne i bazirane na realnim planovima. Bogata imaginacija će biti pozitivno ocenjena od strane drugih, koji će uživati dobijajući posebnu inspiraciju od vas. Ipak, to zavisi od toga koliko čvrsto stojite sa obe noge na zemlji, jer kad je Neptun aktivan on može da zavede na stazuneobičnih fantazija. Iako pod ovim tranzitom opasnost nije vrlo velika, ako planirate projekte ovo bi bio pravi trenutak da jasno formulišete vaše vizije. Možete računati na dobijanje pomoći od strane prijatelja, koji će pratiti šta vi radite, konsultovati vas i pomoći vam.

 


AUTORSKI MATERIJAL © Jasmina Knežević
ZABRANJENO  KOPIRANJE  
PARAFRAZIRANJE  I  PREUZIMANJE