Mars u znacima *Vodja, mač, akcija


Mars u Jarcu
U Jarcu tom ponosnom, dominantnom, zemljanom poduzetnom znaku Mars je u ushićenoj poziciji, vlada okružjem, iz te pozicije Mars dominira društvom, vlastitu karijeru drži pri vrhu, nema spuštanja, pripravan je na najteže zadaće, bavi se planinarenjem, često su uz njega Strijelci koji ga vjerno prate u nepodopštinama, vole Jarci i klimbing penjanje po stijenama. Kao i Škorpioni vretenaste su građe, ali, ako im je Mjesec u Raku ili Ribama, e onda su malo masivniji, s nešto više špekeca po tijelu, no svakako je ovo jaka pozicija koja vlada, uporno stremi, koja prodire, iznimno jak seks, dug koitus, libido moćan, žene ove pozicije uživaju u odnosu, ali o tomu šute ne očituju se, srame se, sramežljive su, ali tko to zna, one dobro skrivaju,. Žene ove pozicije također su probitačne, manjih grudi širih bokova, ali pojačan je problem kože, masne žlijezde, akne, miteseri, bubuljice, u žena problem kože lica narušava ljepotu, u muškaraca to dodaje na muževnosti, ne odišu ljepotom, ali imaju privlačnost. Izvrsna je ovo pozicija Marsa daje osobama moć, snagu, energičnost, silu kojom svladavaju sve moguće barijere…, često su piloti jer su neustrašivi, vojna su im zvanja normalna pojava, sve ono što iziskuje rizik, istraživači su, fizički su snažni, izgledaju nespretno koji puta, ali iza te zbunjenosti i nespretnosti skriva se moć, time naime zbunjuju protivnika. Često se bave rizičnim sportovima, motociklističkim utrkama, formulom, auto trkama, vole brzinu, visine, vole adrenalinska uzbuđenja, i, vrlo rijetko ćete ovu poziciju vidjeti da konzumira otrove, duhan, alkohol, droge, ali nije uvjet, ovisi sve o tomu gdje je Saturn, jer ako je u aktivnim aspektima (kvadrat 90, opozicija 180 ili konjukcija 0) onda je situacija napeta, jer se kose energije sažimanja (Saturn) i širenja (Mars). Marsu u Jarcu odgovaraju pozicije Venere u Ribama, Škorpionu (ovo posebno voli jer se tu nalaze u opasnosti, naime ako je ljepši spol Škorpionka onda dolazi do istakanja strasti koju Mars u Jarcu obožava), odgovara mu i pozicija Venere u znaku Bika, ova je pozicija najpovoljnija, uz recimo Mjesec u Ribama. Da ne duljim, Pozicije Sunca, Mjesece i Venere u Ribama, Biku, Djevici, Škorpionu dobre su pozicije, a kadikad odgovara i pokoja planeta u nasuprotnom Raku. 

Mars u Vodenjaku
Mars u Vodenjaku, tenzija, stvara nemir gdje god se pojavi, dominira samom pojavom, na riječima je težak, egocentričan, ne popušta replicira, kritičan, ne da na sebe, ne priznaje, nedogovaran često, ali kad hoće stvara i atomsku bombu, nema straha, ne brinu ga posljedice, rječit kada to hoće, zna šutjeti. Kroz planet Mars progovara hladnoćom, neemotivnošću, gotovo bezosjećajnošću, sije nemir, ali uz dobre aspekte pretvara se u znalca, znanstvenog novaka, doktora znanosti, intelektualca kojemu nema ravna (nikada nije janje, a često je vuk). Dakako oni koji nisu uspjeli zbog tko zna čega i tko zna zbog koga u životu, a imaju tu poziciju… vrlo su drski, skloni vrijeđanju drugih, nemaju dlake na jeziku, ne biraju sredstva doći do cilja, muški uzimaju što im se nudi, žene uzmu i odbace, nije dakako uvjet, a žene ove pozicije su domine, nikada kućanice, opasne i vrlo rječite žene, one koje vole sado mazo, seksualne igrice, ali uvijek kao domine, muškarci su već skloni masohismu, jer im javni život ispija energiju, ne mogu uvijek biti kamena lica. Dakako da svaka pozicija ima i dobru i lošu stranu, stoga obratite pažnju na obje, probitačan i nedogovaran dvije su stavke koje označavaju loše i dobro u njemu. Odlična mu je pozicija osobnih planeta (Sunce i Mjesec su integrativna tijela, Merkur, Venera i Mars osobne su planete, ja gledam i Saturn kao osobnu planetu pa i Jupiter iako su udaljene dovoljno da to ne budu). Dakle ako su osobne planete u pasivnim tj. lakim aspektima, primjerice u Ovnu, Blizancima, Vagi ili pak Strijelcu onda im je život lak i bezbrižan, ali i pasivan, stoga će im koji puta Venera u Lavu donijeti uzbuđenje u život. Strast mu je s Lavovima, ali ponajprije uživa s Ovnovima, a uvažava Strijelce. Odlična pozicija, ali se ne otkriva tako da je dobra za špijunska zvanja. Paziti na cirkulaciju. 

Mars u Ribama
Što može reći 12 polje, prirodno polje Riba, govori o memli, ružnim prostorijama ili pak prostorima rađanja, tuzi majke pri rađanju osobe, teškim životnim okolnostima, težini života u cijelosti, alkoholizmu, teškim teretima na plećima, stalnom traganju za svjetlom, pa je i vid majke bio loš, ne mora biti fizički, ali duhovno je bio zapreten, ograničen energijom Marsa koji ne daje dalje od fizičke sile ili tijela. Mars je fizičko tijelo, vitalna energija, u Ribama se treba čuvati trovanja krvi, paziti na ozljede, paziti na sumnjive tipove, otac ili momci osobe nisu u sprezi sa zdravim životom, okolnosti ih zavijaju u crno, osoba s Marsom u Ribama mora naći put, ili čekati godine kada će Mars ušetati u Ovna, recimo da je Mars na 14 stupnjeva ribe, sa 16 godina je već u Ovnu i dolazi do preokreta, umjesto u crno, ode osoba u bijelo, rastaje se s lošim iz života sastaje s dobrim, dakako ostaje karta rođenja za čitav život kao opomena što i kako raditi, jer, ponovimo planete ne određuju, one ukazuju, stoga je eto osoba sa 16 godina već u žiži, u novim mogućnostima, odlično. Dakle, Mars u Ribama je vodeni mars, i vrlo je bitno odrediti je li pri rođenju bio u prvoj dekadi (prvih deset stupnjeva znaka) dekadi Riba-bol, drugoj dekadi (od desetog do 20-og stupnja) dekadi Raka-lutanje ili trećoj dekadi (od 20-og do 30-og stupnja) dekadi Škorpiona, odličnoj poziciji za izlaženje iz životne ili životnih kriza. Odlična mu je pomoć, tj. ovoj poziciji ako su recimo Venera u Biku ili Mjesec u Biku, te Jupiter u Raku ili Jarcu. Svi sextili i trigoni pomažu ovoj poziciji naći izlaze u životu. Kad je Mars u Ribama ili Raku pokazatelj je to trgovine, osobito tekućinom ili tekstilima, isto je tako snažan izbačaj u sferu dizajna, naime kroz žestoki Mars Ribe ili pak Rakovi iskazuju svoje umjetničke talente, ekonomični u principu vladaju trgovinom i snalaze u trgovačkim zanimanjima. Kao trgovački putnici mogu zaraditi puno para, jer poznaju materiju i o njoj znaju puno pričati. Dakle, sjetiti se da nije uvijek sve crno, i da je planet poput tunela kroz koji se znak iskazuje, Mars očituje vrlo snažno dakako sve ono što znak nosi u sebi, ako ste rođeni u znaku Riba iskazat ćete i tugu i bol, ali i sposobnost vodenih znakova, umjetničke prije svega, a potom već napomenute trgovačke. Ako je ova pozicija postavljena u drugo polje, četvrto, šesto ili deseto situacija je daleko lakša, jer su to sukladna polja, ne snalazi se u devetom polju, ali i u prvom joj nije lako, kao da su vas gole izbacili na cestu, nije vam ugodno, morate se otkrivati a to je Ribama teško, no što je dobro s Marsom u Ribama? Iznimnom lakoćom otkrivate tajne svijeta, jer Ribe su 12 polje, polje tajni, polje podsvijesti, polje mudrosti i što se događa, dajete mnogo spoznaja drugima, ne moraju puno lutati, ne moraju kročiti životnom školom, kao mudrac ih upućujete kako lakše prijeći životne zamke. 

©Zoran Leonardo Pšeničnik


Leave a Reply

AUTORSKI MATERIJAL © Jasmina Knežević
ZABRANJENO  KOPIRANJE  
PARAFRAZIRANJE  I  PREUZIMANJE