Mayanski Kin 12.08.2013.


181-imix-12Kin 181 Crveni Kristalni Zmaj u Valu Belog Psa

Odličan dan za nove početke.
Ovo je znak svih početaka. Primalac je poruka primarne kreativne energije, a pripadnici ovog znaka koji prate svoje srce su smatrani svojevrsnim genijima. Potrebno je da usmere svoje energije ka praktičnom i saradnji sa drugima kako bi postigli produktivne rezultate. Imaju snažnu volju za vaspitanjem i odgajanjem zato često puno rade kako bi obezbedili sigurnost članovima svoje porodice. Ekstremni su teritorijalci moraju voditi računa da ne preteruju sa dominacijom. Dok je u ovom stanju nesiguran je, neodlučan i emotivno nezasit. Hrani rađanje, inicijator, pun energije, preiskonska majka, sećanje, moćan zaštitnik, kreativna energija.

KRISTALNI TON
Od velikog – najvećeg saveta suštinskog jezgra kroz pulsiranje povezanosti stabilnost teče.
OSOBINE: stabilnost u razvitku, veća konstalacija-sazveždje povezanosti, jedinstvo, ujedinjenje polarnosti, sklop povezanosti.
DVANAEST je zrak kompleksne stabilnosti, osnova sopstva-bića i osnova suštine u ujedinjenju sa mističnom istinom polarnosti. Sve stvari su satkane u plesu JINA I JANGA. Svi delovi čine veličanstvenu celinu. Zaključujući na osnovu mudrosti, snage i stabilnosti ti dobijaš kao član velikog saveta. Nije važno šta je tvoje iskustvo, postoji složena stabilnost u većem uzoru koji te poziva da se osetiš stabilnim-sigurnim, dok se razvijaš, napreduješ i unapredjuješ, živeći u svetu polarnosti i znajući da su svi delovi jedno u ujedinjenoj celovitosti i čine naglašeni okvir povezanosti. Hologram polarnosti je jednostavno skup činilaca, značajno uzdizanje od kojih su satkani svetovi i realnosti.
Stabilnost je suština percepcije. Pronadji gde možeš otvoreno ploviti i širiti se (napredovati) u središtu prividne kompleksnosti iskoristi povezanosti sačinjene od polariteta da istražiš i proširiš svaku samoograničavajuću konstrukciju. Otvori tvoje percepcije i mistična ravnoteža kosmosa će se kroz tebe ispoljavati.

CRVENI ZMAJ JE prvi vladar kosmosa, predstavlja zemlju i izobilje, primarni je stvaralac, znak sreće, simbol seksualnosti i mnogobrojnih potomaka. Izvor svega, daje moć radjanja i ženstvenost, kod muškaraca podržava radjanja. Povezuje se sa dojenjem, krvlju, hranjenjem, energijom majke.

Primalac je poruka primarne kreativne energije, a ljudi ovog Kina koji prate svoje srce su smatrani svojevrsnim genijima u oblastima kojima se posvećuju. Potrebno je da usmere svoje energije ka praktičnom i saradnji sa drugima kako bi postigli produktivne rezultate. Imaju snažnu volju za vaspitanjem i odgajanjem, te često puno rade kako bi obezbedili sigurnost svim članovima svoje porodice. Ekstremni su teritorijalci pa je važno da ne preteruju sa dominacijom koja na okruženje može da deluje veoma uznemirujuće. Dok je u ovom stanju konfuzije Crveni Zmaj je nesiguran, neodlučan i čak emotivno nezasit. Po prirodi on je sjajan inicijator, pun energije, moćan zaštitnik za svakog člana porodice ili za svoje prijateljima, ali je i saosećajan do tačke da ga drugi zloupotrebljavaju ukoliko nije obazriv. U senci Crvenog Zmaja se pronalaze problemi nepoverenja. Ovo može izgledati kao nedostatak osnovnog poverenje u Izvor koji obezbedjuje sve neophodno za Vaše putovanje. Možda i Vi nemate dovoljno poverenja u životne procese transformacije koji će Vam obezbediti sve darove neophodne za Vaš rast i razvoj. Po pojmom “primarno poverenje” podrazumeva se da tokom života nema grešaka i nema žrtvi – samo lekcija, darova i procesa rasta do puta ka celovitosti. Stoga, ukoliko Crveni Zmaj opazi da zaista nema grešaka na njegovom putu ka celovitnosti, i proces sticanja poverenja u proces transformacije postaje mnogo lakši.

Ipak, poverenje ne podrazumeva slepo delanje bez svesti ili iščekivanje uspeha bez ikakve akcije, već podrazumeva kretanje ka cilju, učenje iz iskustava koja se stiču na putu. U ciklusu primanja i darivanja poverenje je poput maziva koje olakšava proces transformacije. I nakon što razumete da je svaki delić univerzuma stvoren da bi voleo, tada poverenje možete prihvatiti kao prirodno stanje svesti.

U senci Crvenog Zmaja osećanja straha od toga da on nije dostojan da prima, koja se često manifestuju kroz stid ili nelagodnost u situacijama kada Vam drugi nude uslugu. Ova osećanja mogu poticati iz različitih situacija: često su Vas još u ranim godinama detinjstva učili da je bolje darovati nego darove primiti, ili ste možda izgradili realnost baziranu na stavovima o samodovoljnosti, možda jednostavno ne želite nikome ništa da dugujete. Bez obzira na to odakle potiče ovaj stav, Vi ste suštinski dostojni primiti sve darove koji Vam dolaze jer ste jednostavni – a ljubav jednostavno egzistira i Vi ste deo nje.

Rođeni pod ovim pečatom mogu takode biti preterano identifikovani kao izvor beskrajne podrške za sve u okruženju – negovatelj ili “kosmička mama”. Medjutim, Davanje bez Prihvatanja je to koje ograničava. U Zapadnom društvu mi smo nesvesno učili da uvek budemo na relaciji podredjeni – nadredjeni. Možda zbog nesposobnosti ili nemogućnosti za podržavanje sopstvenih akcija, napuštate svoje želje kako biste služili drugima. Verovatno očekujete da drugi intuitivno poznaju Vaše potrebe, bez direktne komunikacije. Primer za ovo su rečenice poput “Ako me zaista voli on će razumeti kako se osećam”, ili “Ukoliko treba da molim kako bih dobio onda to i nije toliko vredno”. Drugim rečima vi izbegavate svest o tome da se sami odgovorni za svoja osećanja koja su posledica izražavanja želja.

U senci Crvenog Zmaja postoji verovanje da je ljubav čarolija – da se veze “događaju”, kao i da je ljubav jedna od osnovnih potreba čoveka. Stoga, ukoliko je Crveni Zmaj deo Vašeg Pečata Maya bićete ohrabreni da zakoračite u primarne vode sopstvenog bića kako biste otkrili suštinu prihvatanja sebe i  svih sopstvenih vrednosti u celini. Pronađite izvor sopstvenih osećanja. Budite voljni da istražujete dublje i iskrenije, izražavajući sopstvene želje, snove i istine.

 

Afirmacija – Hrani rađanje
Vladajuća planeta – Neptun
Sektor – Istok
Zdravlje – materica, reproduktivni organi
Vlada – kažiprst desne ruke
Osobine – pun energije, receptivan, moćan, zaštitnik, osetljiv, prisan, inicijator, praiskonska majka, krv, sećanje, kreativna energija, izvor podrške.

 

Crveni Zmaj kao Izazov
Nedostatak materinskog osećaja, odlaganje radjanja, nestalnost.

 

U astrologiji Asteka analogan je znaku Cipactli – Krokodil. Bogovi zaštitnici su Tonacatecutli, gospodar izobilja, održavanja i bogatstva i Tloque Nahuaque, gospodar bliskosti i zajednice.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Mayanski Kin za 13.08.2013.

Tue Aug 13 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Magnetni Mesec Alpha 19 Kin 182 Beli Kosmički Vetar Istrajavam sa ciljem komunikacije Transcendirajući dah Stavljam pečat na ulaz Duha Kosmičkim tonom prisustva Vodi me moć Smrti Kako mogu proširiti svoju radost i svoju ljubav? Akcija: transcendira Moć: istrajava Karakteristika: prisustvo Neočekivane […]