Merkur *Astronomija


merkur orbitaKrug oko Sunca Merkur napravi za 88 dana, a njegov astrološki simbol je krilati božanski šlem. 
Merkur je planeta najbliža Suncu, nalazi se na udaljenosti od 46 miliona kilometara. Od Zemlje je udaljen od 82 miliona do 218 miliona kilometara, kada je sa suprotne strane Sunca u odnosu na nas. 

Tačku najbližu Zemlji dostiže svakih 116 dana. Oko Sunca ono putuje 88 dana, a oko svoje ose se okrene za 58,6 zemaljskih dana. Zbog svoje blizine sa Suncem ( uglovna ova elongacija ne prelazi 28° ) on se na nebu može videti samo u ranim jutarnjim ili večernjim časovima, neposredno pred izlazak ili odmah nakon zalaska Sunca, najduže 1,5 sat. Nagib njegove putanje u odnosu na ekliptiku iznosi 7°. Površina mu je veoma slična površini Meseca – gola, stenovita, prekrivena kraterima i ima veoma retku atmosferu. Zbog nedostatka atmosfere temperatura na Merkuru se kreće u velikom rasponu od – 170° noću do +420° na strani okrenutoj ka Suncu.
Još jedna zanimljivost vezana za Merkur je i ta da se on okrene oko svoje ose 3 puta u toku svoje dve godine (dva obrta oko Sunca), tj. za jedan obrt oko svoje ose potrebno mu je skoro 59 zemaljskih dana. Jedan dan na Merkuru traje 176 zemaljskih dana. Njegov prečnik iznosi 4878 km. a masa je 0,06 zemljine mase. Po veličini je druga najmanja planeta u Sunčevom sistemu (posle Plutona), i za sada je zbog njegove velike blizine Suncu veoma malo istražena. 


Jasmina Knezevic 063222539

Jasmina KNEŽEVIĆ svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije vodi od 2000. godine, autorka je i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započinje svoju samostalnu profesionalnu praksu, koja se danas zasniva na preporukama sada već desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno saradjuje na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzima projekat Veličanstveni Saturn, u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. nalazi se u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006. u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena je isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodi dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, tromesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Astrološki i numerološki alati u modernom Menadžmentu. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreira izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktituje holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapija (lečenje bojama). Inicirana za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. kod Zdenke Andrijić. Od 2015. edukuje pristup AKAŠA POLJU, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Jasmina Knežević je sertifikovani praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Merkur *Mitologija

Mon Mar 18 , 2013
>Merkur je bio rimski bog trgovine i putovanja, glasnik bogova. Stari su mu Grci nadenuli čak tri imena, Stilbon, Apolon za jutarnju pojavu, i večernje ime Hermes, prema bogu medicine, magije, trgovine, lopovluka, govorništva i okultnog. Merkur je sin Zevsa i Maje, i čim se rodio on je odmah izašao iz […]