∞ ŽIVOT ti daje putovanje a TI stvaraš svoj PUT ∞

Zgrabite svoj natalni horoskop ili klik na link NATALNA KARTA

Ukoliko ima ličnih tačaka ili planeta u sektorima 25° do 29° Bika, Device, Jarca, ili 00° do 09° Vage ili Vodolije, a posebno ukoliko su Blizanci, Devica ili Vaga Vaš Sunčev ili Ascendentalni znak energija ovog tranzita će se odnositi na vas lično.

Danas, 02.10. u 11:07 stacionirani Merkur na 24º Device definitivno okončava još jednu fazu Merkurove retrogradnosti kroz vazdušne znake, ovog puta kroz zodijački znak Vage.

Za 2022. ovo je treća i finalna retrogradnost Merkura. Prva faza retrogradnosti kroz seriju vazdušnih znakova trajala je od 14. Januara do 05. Februara i obuhvatila zodijački segment od 10° Vodolije do 24° Jarca, potom je ponovo Merkur retrogradno tranzitirao od 10. Maja do 05. Juna zodijačkim segmentom 05° Blizanaca do 26° Bika.

Tokom 2023. Merkur otvara novi put Retrogradnosti kroz zodijačku seriju zemljanih znakova, a nas do kraja 2022. očekuje i dvomesečna retrogradnost Marsa od 25° do 08° Blizanaca (30. Oktobar 2022. do 12 Januara 2023.).

 

Sada je vreme da budete otvoreni i obratite pažnju na sve što vam je trenutno pred očima jer ćete morati ponovo da se pozabavite tim problemima, u narednim danima dok Merkur tranzitira kroz fazu senke.

Nakon preispitivanja ktoz zodijački segmet Vaga – Devica – Vaga ambicija raste i javlja se izražena potreba za strukturom i planiranjem; uz dobru dozu pragmatizna ovo će biti izuzetno produktivno vreme za poslovne i dugoročne planove. Lična reputacija postaje veoma važna.

Izbegavajte glasno skretanje pažnje na sebe otpustite pritisak, jer činjenica je da radite najbolje što možete. Saturn tranzitira kroz zodijački znak Vodoliju, što ovo čini odličnim vremenom da posmatramo vizije na nivou kolektivnog i svega što želimo da postignemo dugoročno.

Vreme stacioniranog Merkura je odličan interval da ozbiljnije sagledate povezanost sa srednjeročnim planovima i ciljevima, ali ipak ostanete autentični. Da li oni zaista i danas u solidnoj meri odgovaraju vašoj aktiuelnoj viziji budućnosti, današnjoj viziji, a ne viziji koja je postojala početkom 2022, prošle godine, ili pre 3, 5 ili 10 godina…?

Postepeno sada vraćamo fokus sa faze introspekcije na spoljašnji svet, preuzimajući nove informacije i osmatrajući iz nove perspektive, posedujući nove informacije, uz nove zaključke. Šta ste promatrali tokom prethodne 3 nedelje, i kako da se pozabavite i pronađete novu poziciju ravnoteže za svoj razvoj?
Tokom narednih nedelja (tačnije do 16.10.2022.) Merkur tranzitira kroz fazu senke retrogradnosti. Kako se Merkur postepeno vraća u svoju uobičajenu brzinu (tek postepeno će je razvijati do 7. oktobra kada se kreće regularnom brzinom), imate još prilično vremena da prikupite podatke i dozvolite sebi da se sa zdrave distance posvetite razmatranju celokupne slike.

Postoji potreba da preuzmete aktivnu ulogu zahvaljujući prošlonedeljnom Mladom Mesecu u Vagi. Stoga je ovo vreme da se rastegnete i rastete, stvorite hrabro iskorak napred uprkos povremenim naletima nervoze ili užurbanosti koja je prisutna zbog osećaja da ste izgubili neko vreme u posmatranju i donošenju odluka. Svaki interval retrogradnosti je samo još jedna prilika više, da periodično preispitate situacije, ciljeva, rezultata i stvroite temelja za donošenje novih odluka.

Uvežbavajte postepenost. Ne dozvolite da vas obuzima panika jer možda sa današnje tačke ne vidite kraj ove staze. Sada je neophodno da budete fleksibilni, aktivno i radoznalo posmatrate sve nastale i nastajuće promene, tragajući za kreativnim rešenjima koja će zadovoljiti vaše individualne životne pravce.


AUTORSKI MATERIJAL © Jasmina Knežević
ZABRANJENO  KOPIRANJE  
PARAFRAZIRANJE  I  PREUZIMANJE