Merkur u znaku Vodolije *tranzit


merkur u vodoliji

2. Januara 2022. Merkur počinje svoj tranzit kroz zodijački znak Vodolije. Oprobano i provereno više nije dovoljno – vreme je za unikatno i inventivno, za sve što može uloviti i održati vaš entuzijazam. Idealizam, racionalan pristup i kritički stav postaju ustaljeni mentalni obrasci komunikacije, ali sada tragate za novim idejama.

Zgrabite svoj natalni horoskop (ili uradite vašu natalnu kartu). Ukoliko u vašem horoskopu ima ličnih tačaka ili planeta u znacima Bika, Lava, Škorpiona ili Vodolije, a posebno ukoliko su Blizanci ili Devica vaš Sunčev ili Ascendentalni znak energija ovog tranzita će se odnositi na vas lično.
Vodolija je dobro poznata po svojoj buntovnoj prirodi, ona ne poštuje nikakva pravila a iznad svega najviše ceni originalan pristup životu. Biti deo sistema nije dovoljno za pripadnike ovog vazdušnog znaka, pre svega zbog njihovih ideoloških vizija koje im daruju mnogo naprednije ideje i kvalitetniji život. 

PROFESIONALNE ASTROLOŠKE ANALIZE ∞ REIKI HRONIKE AKAŠA ∞ KRISTALOTERAPIJA 063/222-539

 


U mitologiji predstavnik znaka Vodolije je Titan Prometej – iako je prilično intrigantan on zapravo nije čovek već dobroćudni duh koji pomaže razvoj čoveka, donoseći progres i moderne ideje u Saturnov svet u kom najčešće vlada status quo.
Zbacivanje postojeće strukturu je zajednička mitološka tema. Marduk je to učinio sa Tiamatom, Hron sa Uranom, Zevs sа Hronom – dakle postoji jedna zajednička nit u svim pričama o zbacivanju dotrajalih metoda i novom potencijalu koji donosi evolucioni potencijal. Najpoznatiji mit govori o Prometejevoj kradji vatre od Bogova, koja je razbesnela Zevsa obzirom da je vatra simbol inspiracije, proročanstva, i čoveku pruža priliku da bude nezavisniji, da se osloni mnogo više na sebe i manje na Bogove sa Olimpa.

Zodijački znak Vodolije je veoma inspirativan jer ukazuje na značaj ličnog potencijala i unutrašnje snage, koju možemo koristiti za lični progres i napredovanje ka željenim ciljevima. Dok Merkur bude tranzitirao kroz znak Vodolije koncentrišite se na svoje želje, na obrasce koji vas zadržavaju u stagnaciji i sprečavaju vaše napredovanje. U kojoj oblasti života osećate da ste “zaglavljeni” u starim navikama i strukturama koje su dotrajale i odavno ne funkcionišu? Kako možete uneti novi impuls i pokrenuti se? Razmislite o idejama koje vas mogu izbaviti iz postojeće situacije, na kraju krajeva svi doprinosimo društvu na progresivan način svaki put kada smo spremni da podelimo sa drugima ono što osećamo duboko u duši.

SHARE Don’t Copy!!!AUTORSKI MATERIJAL © Jasmina Knežević ZABRANJENO PREUZIMANJE

 

Pažnja!!! Pripreme za Merkurovu retrogradnost u TOKU!!!
Merkur je nakon mesec dana mizernih mukotrpnih pesimističnih pričica tek zakoračio u zodijački znak Vodolije, i neće pružiti puno vremena za uživanje u radostima, od 28. Decembra tranzitira senku retrogradnosti sa 26° Jarca, a fazu retrogradnog kretanja startuje 14.01.2021. sa 10° Vodolije.

Nižući zamisli i obećanja zaboravili ste “par sitnica”, u uživanju u velikim planovima napravili ste par majušnih previda, nadajući se da to neće previše ugroziti vaš plan. Ipak drugu polovinu Januara posvetite radu na prevazilaženju tih naizgled beznačajnih detalja koji ostavljeni nedovršeni mogu u velikoj meri ugroziti vaš budući napredak. Uspeh se ne može bazirati na nedovoljno stabilnim temeljima, iako toga možda niste bili svesni i optimizam Merkura u Vodoliji učinio je sve da ovih prvih par dana Januara opije i da zaboravite na svakodnevne zadatke. Krajem Januara ipak se osvrnite za sobom, povucite se u ugao, sa posebnom pažnjom i sa bezbedne distance, bez pristrasnosti i ŽELJE koja je nakratko nadvladala racio, osmotrite promene koje ste osmislili i poželeli.

Kakav OSVEŽAVAJUĆI osećaj napuštanja strahova, kriza identita i poistovećivanja sa kolektivnom krivicom koju nameće okruženje. Napustite sve to odmah!
Iskoristite makar narednih desetak dana dok Merkur tranzitira zodijačkim znakom Vodolije, ka prvom kvadratu sa dispozitorom Uranom u Biku i napravite što je više više moguće NOVIH koraka ka boljem SUTRA. Otvorite to novo poglavlje bez odlaganja, bez strahova i bez oklevanja. Imate tu MOĆ – prepoznajte je i prigrlite.

Nakon toga SLEDI samo VREME ZA REKAPITULACIJU i još ponešto… 


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

NOVI LUNARNI CIKLUS 1. lunarni dan “Svetiljka“ 02.01.2022. 19:33 MLAD MESEC 12° JARCA

Sun Jan 2 , 2022
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Mlad Mesec sa čak 4 planete (Sunce, Mesec, Merkur i Pluton) u zemljanom znaku Jarca najavljuje interval tokom kog je potrebno vredno prionuti na posao. Nema više mesta na opuštanje, ukoliko se okliznete brzo skočite na noge i ponovo krenite napred, i […]