Mesec Belog Metalnog Majmuna


Mesec belog metalnog majmunaMnogima ovako naizgled nelogi─Źan naziv i meseca i godine mo┼że delovati zlokobno jer se Zmija smatra opakom ┼żivotinjom, a Majmun neozbiljnom. U okviru simbolike kineske astrologije Zmija se smatra mudrom i pragmati─Źnom ┼żivotinjom koja uspeva da materijalizuje sve i da naplati svoj rad bez obzira da li se bavi ekonomijom ili umetno┼í─çu, dok je Majmun najve─çi zabavlja─Ź kineskog Zodijaka, veseo i detinjast. Mana mu je ┼íto ne ┼żeli da odraste i ┼íto na sve probleme gleda sa veselije strane.

Situacija nije ni pribli┼żno tako lo┼ía ako se uzme u obzir kako Kinezi tuma─Źe horoskop. Pet elemenata (voda, drvo, vatra, zemlja, metal) upravljaju zodija─Źkim znacima i smenjuju se u odre─Ĺenom vremenskom periodu kako tokom dana, (svaka dva sata se smenjuje vladavina jednog elementa) meseca, godine. Ova godina je pod uticajam elementa vode koji je simbol novca, prosperiteta ali ni┼íta ┼íto je previ┼íe nije dobro tako da i mnogo elementa vode nije dobro jer bi moglo da donese odliv novca.
Kako svi elementi imaju uzajaman odnos, bilo pozitivan ili negativan, veoma je bitno da li su elementi kompatibilni. Metal proizvodi vodu tako da bi se moglo o─Źekivati da element metala u mesecu Majmuna mo┼że uticati na element vode koji vlada ovom godinom ali ipak treba biti oprezan. Zmija pripada grupi vatrenih znakova, a vatra topi metal tako da je u ovoj godini skrivena energija vatre, primarna energija Zmije i treba se ─Źuvati ljudi ili situacija koje mogu provocirati neprijatno iskustvo ili nedovoljnu spremnost ka kompromisima.

Ovaj mesec bi mogao biti izuzetno povoljan upravo za one koji su ro─Ĺeni sa elementom Metala (osobe ro─Ĺene u godini koja se zavr┼íava na 0 ili 1) kao i na one koji su ro─Ĺeni u godini vode (godine koje zavr┼íavaju brojkama 2 i 3), i oni bi trebalo da intenzivno sara─Ĺuju i da dopuste da ih vodi intuicija. To se najvi┼íe odnosi na Majmuna, Psa, Vepra, Pacova, Bivola. Sa Zmijom, Konjem i Ovcom treba biti oprezan tokom ovog meseca, ne treba provocirati niti ┼żeleti previ┼íe, ne treba biti nerealno ambiciozan. Odnosi sa ro─Ĺenima u godinama koje se zavr┼íavaju na 6 i 7, naro─Źito sa Zmijom, Konjem ili Ovcom mogu biti problemati─Źni i na ljubavnom i na poslovnom planu. Sa Ovcom bi posebno trebalo biti takti─Źan jer je upravo pro┼íao mesec Ovce koja je po─Źela da se stabilizuje i da se nada da bi ne┼íto moglo krenuti u dobrom pravcu.

U toku ovog meseca dominira element metala sa 46% koji predstavlja podsticaj i deluje motivaciono na one koji su pod uticajem Vode (ro─Ĺeni u godinama koje se zavr┼íavaju na 2 i 3) nije povoljan za one koji su ro─Ĺeni u godini pod vladavinom elementa Zemlje (ro─Ĺeni u godinama koje se zavr┼íavaju na 8 i 9 ), zbog ─Źega ro─Ĺeni pod ovim elementom mogu biti previ┼íe iscrpljeni rade─çi za druge. Zemlja je zastupljena kao element sa samo 7 procenata dok element Drveta i Vatre nije uop┼íte zastupljen, a Voda jeste sa 7 procenata.

Preveden na jezik znakova Zmija, Konj i Ovca mogu biti ┼żestoki protivnici ba┼í kao Tigar, Zec i Zmaj, dok ─çe poku┼íati da dominiraju i nametnu se Majmun, Petao i Pas. Ne┼íto diskretniji bi─çe Vepar, Pacov i Bivo. Majmun, Petao i Pas me─Ĺutim upravo mogu umesto prijatelja stvoriti neprijatelje me─Ĺu onim saradnicima sa kojima ih dele zajedni─Źki finansijski interesi, tako da ro─Ĺeni u godinama koje se zavr┼íavaju na 0, 1, 2 i 3 ne bi trebalo da ulaze u konflikt sa onima koji su ro─Ĺeni u godinama koje se zavr┼íavaju na 4, 5, 6 i 7 dok kao posredinici i vrednim pomaga─Źi svima mogu se na─çi osobe ro─Ĺene u godinama koje se zavr┼íavaju na 8. i 9.

Kako je ovo godina velikih planova, ideja, puna uticaja suprotnih energija vatrene Zmije i elementa vode koji vlada celom godinom pa je i Zmija preuzela svojstvo Vode (takti─Źnost, ose─çajnost, bole─çivost) ipak povremeno ─çe Vatreni element Zmije pokazati svoju snagu naro─Źito nad onima koji ┼żele da je nadmudre.

Na zdravstvnom planu ovaj mesec mo┼że doneti probleme sa Zapada, upale plu─ça, bakterijske infekcije, kako plu─çne tako i stoma─Źne. Treba biti oprezan u radu sa osobama koje dolaze sa severozapada, kao i sa juga. Na globalnom planu mogu─çe je zveckanje oru┼żjem i poku┼íaj da se sukobi izglade diplomatskim putem. U usponu je industrija oru┼żja, hemijska i farmaceutska industrija, u porastu su depresije a ljubavi ─çe se naglo ra─Ĺati i naglo prekidati jer je kod mnogih nagla┼íen ponos.

U ljubavi najbolje ─çe se slagati ro─Ĺeni pod vladavinom istog elementa. Mo┼że se dogoditi da rasknu vezu ili da imaju ozbiljen probleme parovi koji su partneri ro─Ĺeni u godinama Vatre (zavr┼íava se na 6 i 7) i Metala (zavr┼íavaju se na 0 i 1) ili u godinama Vode (zavr┼íavaju se na 2 i 3). Ro─Ĺeni u godinama pod vladavinom elementa Zemlje (zavr┼íavaju se na 8 i 9 ) po svaku cenu poku┼íati da obezbede sebi mir, naro─Źito ako su u vezi sa osobama koje su ro─Ĺene pod elementom drveta (zavr┼íavaju se na 4 i 5), a podr┼íka im mogu biti oni koji su ro─Ĺeni u godinama pod uticajem elementa Vatre (zavr┼íavaju se na 5 i 7).


Jasmina Knezevic 063222539

Jasmina KNE┼ŻEVI─ć svakodnevni rad sa klijentima kroz astrolo┼íke i numerolo┼íke konsultacije vodi od 2000. godine, autorka je i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predava─Ź sa vi┼íegodi┼ínjim iskustvom. Svoju edukaciju je zapo─Źela 1998. u okviru astrolo┼íke ┼íkole ÔÇťAstroLabÔÇŁ Aleksandra Im┼íiragi─ça. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andriji─ç) zapo─Źinje svoju samostalnu profesionalnu praksu, koja se danas zasniva na preporukama sada ve─ç desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno saradjuje na poziciji autora i urednika rubrika sa izdava─Źkim ku─çama Novosti, Mo─ç Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mese─Źnih prognoza), uklju─Źuju─çi i samostalan autorski projekat Novogodi┼ínji astrolo┼íki specijal za 2005. Od 2004. preuzima projekat Veli─Źanstveni Saturn, u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. nalazi se u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrolo┼íkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006. u Call centru Fonlider doo, razvijaju─çi iskustvo telefonskih konsultacija. Od 2006. posve─çena je isklju─Źivo individualnim astrolo┼íkim konsultacijama, a od 2012. vodi dvogodi┼ínju ┼ákolu astrologije i Numerologije, tromese─Źne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Astrolo┼íki i numerolo┼íki alati u modernom Menad┼żmentu. Pro┼íiruju─çi svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Isto─Źne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tuma─Źenja snova kreira izuzetno bogat spektar ve┼ítina i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktituje holisti─Źki pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapija (le─Źenje bojama). Inicirana za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. kod Zdenke Andriji─ç. Od 2015. edukuje pristup AKA┼áA POLJU, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokiraju─çih karmi─Źkih matrica. Jasmina Kne┼żevi─ç je sertifikovani prakti─Źar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III prakti─Źar, prakti─Źar Reiki Hronike Aka┼ía, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Mayanski Kin 12.08.2013.

Mon Aug 12 , 2013
Kin 181 Crveni Kristalni Zmaj u Valu Belog Psa Odli─Źan dan za nove po─Źetke. Ovo je znak svih po─Źetaka. Primalac je poruka primarne kreativne energije, a pripadnici ovog znaka koji prate svoje srce su smatrani svojevrsnim genijima. Potrebno je da usmere svoje energije ka prakti─Źnom i saradnji sa drugima kako […]