Mesečeve mene u karmičkoj astrologiji


Meseceve mene u karmickoj astrologijiU klasičnoj astrologiji Mesec predstavlja sećanja i instinkte koji potiču iz podsvesnih uspomena iz prohujalih dana. Njegov položaj u znaku je ključ za razumevanje načina na koji nesvesni um biva preoblikovan u ovom životu od strane Sunca.  Zodijački položaj Meseca predstavlja početnu zbrku automatskih reakcija koje treba sublimirati i profiniti u ovoj inkarnaciji. Sinodičke faze vezane za dvadesetdevetodnevni solarno-lunarni ciklus, i ciklus od jedanaest godina vezan za Mesečeve Čvorove, pokazuju kako jedinka može preoblikovati sirovi materijal iz prošlosti (Mesec) u skladu sa svrhom sadašnjeg utelovljenja (Sunce).
Faze Meseca u odnosu na Sunce u natalnom horoskopu oslikavaju opšti pravac ove inkarnacije. Kao što duša koja se ponovno utelovljuje ne ide kroz znake Zodijaka redom, isto tako ne prolazi redom kroz Mesečeve faze. Međutim, odnos Meseca prema Suncu zaista obezbeđuje dragocenu listu karmičkih ciklusa.

FAZE MESECA

Faza MLADOG Meseca (1-45 stepeni ispred Sunca)
ukazuje na to da u ovoj inkarnaciji duša započinje novi ciklus iskustava. Došlo je vreme da se pojave izazovi novih ciljeva, ideja, ili iskustava. Kao pripadnici znaka Ovna, osobe rođene u fazi mladog Meseca su impulsivne. Mlad Mesec predstavlja poziv na akciju. Ova jedinka oseća se primoranom da projektuje želje silovito kako bi ostavila utisak. Ako uporedimo lunarni ciklus sa rastom biljke, možemo reći da je mlad mesec analogan trenutku kada seme proklija iz roditeljske biljke.

Faza RASTUĆEG Meseca (46-90 stepeni)
podrazumeva da je seme izbilo i krči svoj put prema svetlosti. Impuls se stiče na putanji koju je pokrenuo mlad Mesec. Emotivne veze i obavljeni zadaci iz prošlosti potisnuti su u područje sećanja dok duša entuzijastično i odlučno stremi u pravcu svog novog ideala.

Faza PRVE ČETVRTI (91-135 stepeni)
je faza ispitivanja. Impuls donosi otpor, ili, kako to kažu okultisti, težnja ka savršenstvu iznosi nesavršenstvo na površinu. U životnom ciklusu biljke, upravo tokom trećeg stadijuma mladica mora ili da se probije kroz zemlju ili da umre. Duša je u fazi prve četvrti iskušavana krizama, i stog može izgledati borbena. Biće koje se razvija je prisiljeno da se protegne iz poznatih ka nepoznatim oblastima sa poštovanjem prema cilju koji je tokom mladog Meseca odabralo.

Faza ISPUPČENOG Meseca (136-180 stepeni)
uvodi fazu iščekivanja, započinjući period duhovnog učeništva i savršenstvo forme. Tokom ove etape, duša teži za ravnotežom, polažući temelje rada i služenja koji omogućuju svesti da procveta kad dođe pun Mesec. Na ovom stupnju biljka je porasla do veličine dostojne uvažavanja, i počela da lista.


PUN Mesec
(181-225 stepeni)
može se simbolički predstaviti biljkom u punom cvetu. Ovo je period osvetljenosti, svesnosti, period dovršavanja, u kom će duša dozvoliti usavršenoj ličnosti da se potroši svu svoju energiju zarad svoje misije. Pod uticajem ove faze, duša stiče perspektivu.

PROŠIRENI Mesec (226-270 stepeni)
predstavljen je cvećem čije su latice iskrzane vetrovima. Objektivna svesnost ostvarena za vreme punog Meseca spremna je da se proširi na svet kao celinu. Sama reč „proširen“ *znači rasut uokolo, kao kad se seje seme. Na ovom distributivnom stupnju ličnost aktivno daje izraza bilo kojoj ideji koja se u nju najdublje utisnula.
* „disseminating“ (prim.prev.)

POSLEDNJA ČETVRT (271-315 stepeni)
je srodan čaurama sa semenjem koje se pojavljuju na vrhu zrele biljke. Astrolozi povezuju ovu fazu sa Saturnom koji konstruiše i sa Uranom koji transformiše suštinu života. Mnogi buntovnici i politički radikali koji su iznosili revolucionarne ideje rođeni su za vreme poslednje četvrti. Ono što jedinka sada čini verovatno će biti rekapitulirano tokom sledećeg ciklusa za vreme narednog inkarniranja u vreme mladog Meseca.

OPADAJUĆI Mesec (316-359 stepeni)
predstavlja kraj karmičkog kruga. Zrela biljka spremna je da njeno seme leti na vetru dok ne pronađe mesto gde može samostalno rasti. U životu obeleženom ovom fazom, jedinka je zaokupljena završavanjem starih projekata i nedovršenih poslova. Snažna  želja da se isprave rđava dela iz prošlosti može voditi ka preokupiranosti uspomenama iz prohujalih dana. Takva sećanja mogu biti nezdrava opsesija, ili mogu obogatiti dušu samom suštinom nagomilanog iskustva.U isto vreme, osoba može izgledati zamišljeno i čežnjivo u pogledu budućnosti u iščekivanju novog karmičkog ciklusa i novog cilja koji će biti izabran tokom nadolazećeg mladog Meseca.

Ne mogu dovoljno naglasiti činjenicu da biće koje evoluira ne mora da se inkarnira u svakoj od ovih lunarnih faza redom. Misija jedne duše ovde na Zemlji može obuhvatati mnoge ciljeve istovremeno. Ovo možemo bolje razumeti ako dušu koja obuhvata neku lunarnu fazu uporedimo sa slikarom koji istovremeno radi na nekoliko slika. Kada je svetlo odgovarajuće za jednu sliku, slikar radi na njjoj; kasnije, tokom dana, kada je svetlo pogodnije za neku drugu sliku, slikar svoje vreme posvećuje njoj. Duša lako može započeti jedan karmički ciklus u vreme mladog Meseca. Ako se dogodi da naredna inkarnacija obezbeđuje pogodnu priliku da se završi stari ciklus, biće se može inkarnirati u vreme opadajućeg Meseca.
Takođe, ako duša ne uspe da postigne nešto tokom jedne faze, ta faza se može ponoviti, kao što se može ponavljati razred u školi. Koristeći ovu logiku, duša može tako izvanredno napredovati u jednom nizu uslova, da može preskočiti razred ili dva. Kao što kaže Dejn Radjar: „Mi odgovaramo na potreba kosmosa u ovom trenutku.“2) Karmička astrologija je Plutonijanska, pre nego Saturnijanska. Ključna reč nije ograničenje, nego regeneracija.

“Astrologija i prošli životi”
Meri Devlin


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Lavirinti - drevna zagonetka

Sun Dec 13 , 2020
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Vratimo se na trenutak na stare Grke i njihovo poimanje labirinta. Mit o Minotauru u središtu strukture zvane labirint, legenda o Arijadni koja je Tezeju dala klupko vune kad je ušao u labirint (da bi se mogao sretno vratiti), a na posljetku […]