Mesečevi čvorovi u tranzitu kroz natalni horoskop


Mesecevi cvorovi u tranzituMesečevi čvorovi u natalnoj karti opisuju misiju u celokupnom životu. U zavisnosti od veličine astroloških kuća natus će proživljavati odredjena iskustva koja ta polja pokrivaju. Medjutim, najveće promene dogadjaju se upravo u vreme kada čvorovi prelaze preko vrha odredjene kuće zodijaka. Iako tranziti kroz odredjena polja naglašavaju proživljavanje njihovih značenja, ne smemo zaboraviti da je natalno značenje čvorova apsolutno primarno u odnosu na sva druga značenja. 

Tranziti čvorova preko osetljivih mesta u horoskopu. 

Najizraženiji periodi u životu uglavnom se poklapaju sa prelaskom mesečevih čvorova preko: 

  1. sopstvenih natalnih mesta: 
    prilikom ovog tranzita dolazi do pojačane tenzije ili depresivnosti u nekim slučajevima; 
  2. suprotnih (inverzivnih mesta) : 
    ovaj tranzit tera natusa da praktikuje pozitivne vrednosti znaka i kuce u kojima se nalazi natalni Severni čvor; 
  3. kardinalnih kuća,a naročito vrhova tih kuća:
    Kada su čvorovi u tranzitu kardinalnih kuća oni, na prvom mestu, donose veću energiju, a naročito kada prolaze osu vezivanja (I – VII kuća) ili osu potomstva (IV – X kuća). Prolazak Severnog čvora kroz kardinalne kuće doneće: 

kroz I – lične uspehe; 
kroz IV – proširenje porodice, poboljšanje smeštaja; 
kroz VII kuću – povoljno zajedništvo, veza;
kroz X – socijalni uspon 

Paralelno tom uticaju, Južni čvor će “kompromitovati” kuću koju tranzituje u isto vreme: 

kroz I – lični neuspeh ili bolest ; 
kroz IV – gubitak člana porodice; 
kroz VII – raskid veze, braka ili kakvog udruženja; 
kroz X kucu-pogoršanje socijalnog statusa ili karijere

To znači da, iako su pojedini sektori horoskopa privilegovani tranzitom Severnog čvora, ne treba zaboraviti da su suprotne kuće pod nepovoljnim tranzitom Južnog čvora i treba obratiti posebnu pažnju na te oblasti života da se ne bi doživeo neuspeh.

Severni čvor u I, Južni u VII kući 
Ovaj tranzit donosi poteškoće u svim relacijama sa okolinom. Ako je natus u braku ili živi u zajednici, teško da će ovaj period proći bez komplikacija. Stoga je potrebno obratiti pažnju na odnose sa partnerom. Problemi mogu nastati sasvim iznenada i na izgled, bez ikakvog značajnog razloga. Ako postoji kakav zajednički posao, treba obratiti više pažnju na poslovna partnerstva. 
Period nije povoljan za ulazak u brak ili kakav partnerski posao. Pored toga, natus bi mogao imati i teškoća sa drugim detetom, ukoliko ga ima.
Sa druge strane, ovaj uticaj favorizuje uspeh kroz ličnu akciju i angažovanje, pa omogućava afirmaciju. Treba nametnuti sopstvenu ličnost u svemu što radi, i na sebe preuzeti što je moguće više obaveza, ali sve mora obavljati samostalno, tj. bez tudje pomoći. Nikako ne treba štedeti uloženo vreme ili energiju, sedeti “skrštenih ruku”. Ovo je vreme za napredovanje i na poslovnom planu. . Treba negovati telo i paziti na ponašanje, fizički izgled i zdravlje. 

 

Severni čvor u II, Južni u VIII kući
Prolazak Severnog čvora kroz drugu kuću horoskopa daje izuzetnu podršku za realizaciju svih nadanja i zelja koje natus ima. Medjutim, pre početka neke akcije, potrebno je jasno formulisati ciljeve i tek onda krenuti ka njihovoj realizaciji. Ukoliko se natus bavi poslom koji nije porodičan, tj.nasledjen, ili je do njega došao bez ikakve podrške, velika je verovatnoća da će pod dejstvom ovog tranzita doći do poboljšanja finansijskog stanja. Takodje, ukoliko je natus pre dejstva ovog tranzita bio bez posla sada je pravo vreme da ga nadje. Medjutim, sa karmickog aspekta jako je važno da sam sebi pronadje posao, jer ga u suprotnom neće zadržati. Treba se osloboditi svake vrste brižnosti za ishod odredjene akcije jer upravo ta preterana briga, na podsvesnom planu blokiraju realizaciju želja. 
Nepovoljno je pozajmljivati novac ili tražiti podršku u traženju posla, realizaciji neke poslovne akcije. Ne treba se tokom ovog tranzita mesečevog čvora udruživati sa bogatim ortakom sa idejom da se obezbedi stailizacija, jer taj način vodi natusa u inferiorni položaj.

Severni čvor u III, Južni u IX kući
Ovo je povoljan period za sve vrste komunikacija, pokreta i razmena. U trgovini on će uticati na povećanje obima posla i ubrzati obrt. Ako se natus bavi pisanjem pisani materijal će biti mnogo bolje primljeni i ocenjeni nego ranije. Ako je u pitanju posao distribucije, posredovanja ili zastupanja, takodje će se značajno povećati promet i potražnja za tim proizvodima. Favorizovati čitanje, sve vrste obrazovanja i administrativni poslovi.Često se pod uticajem ovog tranzita dogodi da dodje do sklapanja neobičnog i neočekivanog ugovora. Pomoć i saradnja bliske okoline (braća, sestre) je sasvim izvesna. Upravo sa njima treba razgovarati o projektima i akcijama koje se žele preduzeti. Sigurno je da će natus čuti kakvu dobru ideju ili dobiti vredan savet. Izbegavati pomoć sa bilo koje druge strane (uključujući i oca). Osim toga, ovaj tranzit je dobar i za selidbu koja za cilj ima proširenje aktivnosti. Nikako ne treba zanemariti ni jedan posao jer će se neki rezultati tek naknadno pokazati. Izbegavati svaku poslovnu vezu sa inostranstvom (ugovori, dogovori, uvoz). Ako je neki posao već u toku svaku transakciju propratiti sa pojačanom pažnjom jer je ovo period koji obuiluje administrativnim greškama i odlaganjima. Izvan granica veoma su mogući pravni problemi. Uspeh je u mestu i drzavi u kojoj natus živi. Čuvati se poreskih kazni.

Severni čvor u VIII, Južni u II kući
Odličan period za pomoć, pružanje podrške, poslove u vezi sa nasledstvom, odštetama, ulaganjima. Gubici su umanjeni. Lične želje neće biti zadovoljene zbog potrebe da se prvo zadovolje drugi. Svi naglašeno lični potezi vodiće rezultiraće nervozom. Ukoliko natus ima sopstveni posao tokom ovog perioda može očekivati smanjen obim posla. Moguće su i finansijske teškoće zbog sporne organizacije posla. Nepovoljan je period za sve novčane transakcij, te se treba okrenuti povoljnim značenjima VIII kuće: hobi mogao bi se pretvoriti u izvor prihoda, a može se isplatiti i bavljenje okultnim naukama. Povoljno je vreme za realizaciju snova.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Mesečev čvor i planete

Sat Oct 31 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email U današnjoj astrologiji sve su češća razmatranja značaja Mesečevih čvorova. Za razliku od istočne, zapadna astrologija sklona je jednostavnim objašnjenjima ovih tačaka tumačeći ih, uglavnom, pozitivnim (Severni čvor) i negativnim delovanjem (Južni čvor). Medjutim, oni imaju mnogo složenije značenje u životu svakog od […]