Mesečni horoskop za Februar *Škorpion


Imate utisak da se nalazite se delikatnoj situaciji, jer čini Vam se da trpite zbog nečijeg osporavanja ili zbog sukoba oko poslovnih interesa. Na sreću to je prolazna faza, nemojte gubiti samopouzdanje i kontrolu nad važnim događajima. U periodu od 04. februabra, nova poslovna strategija može da Vam obezbedi bolje uslove i pozitivne rezultate. Bez obzira na različita mišljenja i poslovne prioritete, sačuvajte dobar saradnički odnos. Izbegavajte poslovno rivalstvo ili odmeravanje sposobnosti u odnosu sa saradnicima. Krajem meseca, prihvatite aktivnu ulogu na različitim stranama i mogućnost poslovnog udruživanja. Obratite pažnju na neke korisne susrete i prilagodite svoje stavove u pravcu koji će Vam doneti konkretne rezultate. Dešava se da pod naletom snažnih emocija često menjate svoje raspoloženje ili odluke. Ne želite da Vas neko dovodi u podređenu poziciju ili da vrši psihološki pritisak, stoga odbijate pokornu ulogu. Ipak, voljena osoba vešto koristi »zaobilazan način« da ostvari svoje namere, što dodatno podstiče Vašu emotivnu nesigurnost. Nema potrebe da se zadržavate na hladnoj emotivnoj distanci, svoja osećanja ne možete dozirati. Dobra volja, nežnost ili emotivna pažnja, predstavljaju najbolji odgovor. Važno je da osećate emotivni fluid i zadovoljstvo u nečijoj blizini. Ako ste mladi ili slobodni, igra zavođenja može da Vas inspiriše na novo zadovoljstvo. Ljubavna romansu treba pažljivo podsticati, bez iskrenosti ona gubi svoju pravu vrednost i značenje. Krajem meseca, očekuje Vas novi uspon i »ljubavni procvat«.

SUGESTIJA: Prisustvo Sunca u četvrtom, uz pozitivne uticaje Venere i Plutona u Vašem trećem polju donose oscilacije, ali od 18. februara kada se Sunce premesti u Vaše peto polje, uz pozitivan uticaj Merkura i Neptuna, predstavljaju sjajnu kombinaciju željenog i mogućeg. Ukoliko »pomerite« svoje emotivne, duhovne ili praktične granice, moguće je da ostvarite ravnotežu između poslovnog i privatnog života, kao i novi ljubavni zanos. Od 19. februara uz povoljne uplive Sunca, Jupitera i Neptuna očekuju Vas novi izazovi i afirmacija na različitim stranama. Pratiće Vas i novi »talas popularnosti«. Poseban priliv stvaralačke i raznovrsne energije donosi Vam povoljan uticaj Plutona i SMČ-a.

 

Posao

Krajem januara Venera pravi okret koji simbolizuje želju za povratkom u neko prethodno stanje. Venera vlada poljem partnerstva i tajni, a Jupiter, koji sa njom sve vreme pravi loš aspekt, poljem novca i nekretnina. Sa Venerom u Jarcu možete postaviti čvršće temelje nečemu što je donedavno postojalo samo kao šansa.

Ukoliko je neophodno ulaganje u privatan posao, nećete se ustručavati da uložite novac, ali prethodno dobro razmotrite vaše finansijske mogućnosti, jer neće biti dobro ako prekoračite granicu. Krediti su vam dostupni, ali uslovi kreditiranja loši, pa bi svaka pozajmica u ovom periodu kasnije predstavljala veliki teret.

Na radnom mestu imaćete mir i harmoniju, i sa kolegama i sa nadređenima. Ukoliko ste nezaposleni, posao potražite u agencijama koje se bave putovanjima, izvozom i uvozom, u spoljnoj trgovini, špediciji ili avio-transportu. Period je odličan za pohađanje kurseva i stručno usavršavanje. Sve što budete naučili u ovom periodu, kasnije će vam se i te kako isplatiti.

Što se finansija tiče, imaćete velikih problema, jer ćete trošiti više nego što je neophodno.

Ljubav

Ukoliko ste slobodni, budite u pripravnosti, jer postoje razne kombinacije, a jedna je preko posla, radnog mesta ili kolega. U svakom slučaju, osobu koju budete upoznali doživećete kao nedostižnu za sebe, možda zbog razlika u vaspitanju, obrazovanju ili društvenom statusu.

Kako ste navikli da se stvari odvijaju onako kako ih sami organizujete, već na samom početku veze pojaviće se problemi, jer ćete nesigurnost skrivati temperamentnim nastupima i prilično agresivnim nametanjem. Zato budite veoma pažljivi, jer takvim ponašanjem lako možete da oterate osobu pre nego što bilo šta i započnete.

Na vašu sreću, kako Venera u aspektu sa Jupiterom predstavlja legitimnost, odnosno legalnost nečega, osoba o kojoj je reč već je u braku, ali je pokrenula postupak za razvod braka.

Škorpije koje su u vezi početkom perioda imaće porodičnih problema, jer partner s kojim ste u vezi ne dopada se vašim roditeljima, pa ćete biti prinuđeni da stalno balansirate i pravite kompromise.

Ukoliko ste u braku, tokom većeg dela perioda očekuju vas veliki pritisci i obaveze. Naročito teško biće rođenima u prvoj dekadi znaka, kada će im sve izgledati naporno i nepodnošljivo. Priča o razdvajanju staće zbog neočekivanog sleda dešavanja, možda čak i trudnoće kojoj se niste nadali.

Početkom februara bilo bi dobro malo da zastanete i konačnu odluku da donesete malo kasnije.

Zdravlje

Ukoliko se tokom ovog perioda pojave zdravstveni problemi, to će biti pre svega zbog neuravnotežene ishrane i loših dijeta. Obratite više pažnje na jačanje metabolizma i imuniteta.

izvor Novosti


AUTORSKI MATERIJAL © Jasmina Knežević
ZABRANJENO  KOPIRANJE  
PARAFRAZIRANJE  I  PREUZIMANJE