Mjesec u znacima *Sljedbenik


Mjesec u znacima SljedbenikOn je varka, simbol nestalnosti, boli, mraka, tlapnji, zazora depresije, obožava broj 2, 7, 12 i 18, a slaže se s brojevima 4, 6 i 14. On ej goli kamen, opljačkana strana Velebita, njega zapravo nema on je tat, lopov, kradljivec, on je niškoristi, samo odražava stanje okoline. Ako je lijepo krasno sunčano topl i bez vage, on to odražava, i čovjek bi pomislio gledaj ti ovoga mjeseca kako se uspravio, ali kad je noć, kada su kiše, grmljavine i munje kapa mu se nakrivi, njega nema posrće, pada, ljulja se. Prva četvrt konvenira slovu ‘C’, sakupljanje i primanje, sredina njegova je slovo ‘D’, pretilost i prebukiranost, natrpanost utrpanost, plodnost pasivnost lijenost, podrigivanje, prdež i nadutost. Pun Mjesec konvenira nuli ili slovu ‘O’, i tako možemo komparirati do u besvijest, od nemila do nedraga, je li tako. Čovjek (zapravo svako svjesno život biće) koji misli, koji je duhovno sabran može preusmjeravati svoje emocije, kontrolirati ih, njegovati.


U Ovnu

Žestok, ali emotivan, kao i svaki kardinalni znak i Mjesec u Ovnu je emotivan, ali za razliku od ostalih vatrenog je temperamenta, nagao u izražavanju, pa čak i emotivno agresivan, teško je doći do riječi kad je ta situacija u pitanju osobito ako je ta pozicija u muškaraca ili muškog spola. Oni, njuškarci teško kontroliraju emocije, a žene ove pozicije itekako je dobro iskorištavaju. Opasna su to bića, žestoka po naravi, dominantna i kada gube. Ne prihvaćaju ne u komunikaciji, stoga pazite kada ste s njima u kontaktu da ne prijeđete granicu gdje vas oni hvataju u mrežu, jer, oni su stalno krećuća masa, Mjesec u Ovnu ne stoji, on je emotivni buldožer. Paziti na trigeminus (mišić lica), kao i sinuse. 

U Biku
Pasivan, ali gleda i prati, nemilo gleda šuti, prati, sjenka ne može proći kraj osobe koja obnaša ovu poziciju, jede muhe u letu, stvara oko sebe koprenu tajanstvenosti, a što se zapravo zbiva, ljubomoran je ko mali praščić na drugog malog praščića. On je sustavan u očitovanju emocija, dugo trpi, poput Joba strpljivo čeka, vreba priliku, izdržljivih je emocija, teško pušta suzu, Ovan je pušta od živčanosti kojoj je sklon, a Bik nikada, grize, koše, škripuće zubima, čak se i kezi sebi samome u ogledalo ali ne dopušta pobjedu emocija, on je postojani hrast. Paziti na štitnjaču i žuč. 

U Blizancima
Labilan je, pozicija je puna dvojbi, nedostaje mu fokus, tj. osobi koja obnaša ovu poziciju Mjeseca u Blizancima. Brzo mu sve dosadi, radoznalih je osjećaja, ispitivački raspoložen, ali radi i ispod žita. Staklastih je emocija, krhak, ne dopušta si blizu, a žudi blizinu, na riječima je težak, sarkazam, ironija, čudnovat humor, glavne su mu karakteristike, ali emocije skriva, ne voli ih pokazivati, jer su one u najmanju ruku čudne, podvojene, jedno govori drugo misli, uvijek dvije osobe, uvijek dvije kuće, uvijek dva zahoda, uvijek dvije emocije, uvijek dvije torte, često dvoje djece, e prema djeci je stabilnih emocija, ali prohladan, onako, kraj ljeta. On je staklo. Ono što dobro radi je pisanje. Čuvati pluća, kloniti se duhana. Promjenjivi temperament, lako mijenja emotivna stanja i raspoloženja. 

U Raku
E sad, Mjesec bi po svemu trebao biti vladar Raka, ali više je sklon Ribama, jer je sam po sebi onako kamen tajnovit, na njemu je nešto bilo, nekada, ali sada nije, no ostale su sjenke, poput aure i neki na njemu vide gradove, letjelice, šetnice, osobe kako se kreću, jer sve se kreće u jednom, no to nije tema, dakle vlada Rakom, ali je skloniji Ribama, što više nekako bi trebalo seliti situacije, Jupiter dodijeliti Raku, Mjesec Ribama, Neptun Strijelcu, hmmm, no niti to nije tema. Mjesec u Raku je teški emotivec, ili osjećajno biće koje je ludo u trenucima očaja ili zaljubljenosti, sklon je opijatima, drogama, tabletama, ali nije uvjet, da se ne biste uplašili vi koji obnašate ovu poziciju. Emotivac je, ali zna se snaći u mnogo stvari, majka je, staratelj, dobar čovjek, ali i budala, naivac, vrlo opasan kad emotivno propuca, kada se emotivno poruši, ne preže od oružja, ali ruku diže na sebe. Paziti na mjehur ili bešiku, pa i na jetra.  On je vodeni guru, vlada vodama, pomiče (proniče) ih. Po kvaliteti je kardinalan, pokretljiv, žestok, poludi (tsunami), ali brzo se stišava. Nije Mjesec u Raku loš, on je samo loš za sebe, na žalost. poplava nekontolisanih emocija,preostaje nam samo boriti se sa tim,koliko mozemo. Eto to je to, ali zna to biti iznimno jaka emocija koja se pretvara u stvaranje i pozitivnu promjenu. 

U Lavu
Mjesec u Lavu je suzdržani indijanac, filozof, mirotvorac. Iznimno je osjećajan, ali emocije su u onih s Mjesecom u Lavu zapretene, ne otvara se, ljubi i voli ali to ne izgovara, ne dopušta si emotivno otvaranje, strpljivo čeka, ali ima tu vatrenu notu, brzo plane, kratko divlja i potom se gasi, povlači se, što više, kao i Mjesec u Raku goni ga osjećaj krivnje, ali ne dugo, brzo uspostavlja svoje dostojanstvo. Mjesec u Lavu odličan je djed, izvrstan vozač, možda je suviše dosadan u ispričavanju svojih problemu, voli kukati nad svojom sudbinom, ali pretežito muški, žena gordo nosi nedaće, šuti, ali ne trpi, rješava, postojano rješava, postojano i temperamentno rješava. Neloše, a što bi bio njihov motiv, stabilan dom i široka okućnica, muči ih strah od besparice. Boluju od krvnih žila i srca, često zbog emocija, zbog zaljubljivosti koju ne očituju, zbog odabira krivih partnera/ica. On je postojani mohikanac uvijek ostaje zadnji. 

U Djevici
Namćorasti starac, dakako to je metafora za analitičnost, uvijek spremno secira emocije, minuciozno, do u detalj, umara voljene svoji stavovima, a najgori je kad dijeli savjete, uvijek je u pravu, kao Broj 1 iz Alan Forda, sve može i sve zna, naporan je i sebi i drugima. Ima i svojih kvaliteta, predan je u radu, ali spor. Razlaže, pa bi posao arhivista bio kao rođen za tu poziciju. Nije omiljen kod suprotnog spola, zbog iskazivanja sebe kao žrtve sistema. Paziti na donji abdomen. U principu boluju od hipohondrije, kao i njihova suprotnost Ribe. 

U Vagi
Mjesec u Vagi je gospodin sa šeširom, odvjetnik, klasik zavođenja, šarmantan i uvijek dotjeran. Djevojku ili gospođu otpratit će od A do Ž, stabilan smiren, razložan, ne koristi svoje moći u negativne svrhe, pravnik je po vokaciji, a što se zdravlja tiče muči ga šećer, ali ne onaj iz vrećice, već onaj u krvi, stoga vi koji obnašate ovu poziciju jedite što je moguće češće ali manje obroke. No vratimo se na stazu ispravnosti, istinu koju provodi ta pozicija. Vječno je u društvu, gord je, dostojanstven, aktivan, rjeđe u obitelji, više u društvu, ali obitelj cijeni i to mu je važna točka. Mjesec u Vagi nije subjekt on je objekt, traži uvažavanje. On je BMW petica. Sinonim je bogatstva, ali njegova je druga tamna strana, zavođenje radi sexa, stalno hranjenje emocija novim vezama, i novim zahtjevima spram suprotnog spola. 

Mjesec u Škorpionu
Drzak, bezobrazan, pa i bezobziran, a s druge pak strane, nježan, produktivan, ima dana kada je i romantičan, ali ono što ga krasi je žestina, zrači opasnošću, upornošću postojanošću u kretanju, ono čega se primi ne pušta, ne bira sredstva doći do cilja, ali je u tom kretanju korektan. U ljubavi je hirovit, dominantan, brzo reže sve veze u kojima je povrijeđen, istina može mrziti beskrajno, ali isto tako može i voljeti najdublje, ocean mu nije brat u tomu, mislim na dubinu emocija. Problem je u htijenjima, zahtjevan je do bola, nema veze s otokom, jer otoke ne voli, na njih odlazi samo ako mora, mora imati kontakt s kopnom, iako na otoku može boraviti pa skoro kao i Mjesec u Jarcu, tj osobe koje obnašaju tu poziciju, to su dva najjača Mjeseca, uz njih možete u vatru vodu, kanjone, dubine, plićine, rijeke i jezera, u ljubavi i van njih, ali nemojte ih blago rečeno zafrknuti, oni su iskreni, prokleto iskreni, užasni iskreni, ne trpe laž, ne diraju nikoga i ništa dok je istina u optjecaju ali kad spoznaju laž, kada je okuse, kada okuse njenu gorčinu, pretvaraju se u životinju, Jarac ne, ali Škorpion postaje iznimno opasan pa zato njega ne treba dirati, nikada, te ljude valja respektirati, jer u sebi nose element vode, zraka, zemlje i vatre, i peti elemant eter je njihov. Poznaju ovu i onu stranu, dubine i širine, tugu, žalost čemer, pokretne zahode, ali i lijepe prostorije, poznaju i jednu i drugu stranu života, oni znaju. U muških je paziti na bešiku, o da, prostatu pogotovo, a u žena genitalije, obavezno svake godine dva puta ginekologu. Kao što Mjesec u znaku Raka, zahtijeva pregled grudiju kod žena. 

Mjesec u Strijelcu
Ovo je znak zmije, zmijolikoga je oblika, ne mislim na njegov simbol, vrlo pokretljiv znak, snalažljiv, nevjerojatno sposoban, intelektualan, i Mjesec u njemu to i potiče, emotivnošću, on ispunjava to biće snagom stvaranja, prava, nebeskog ustroja, on je topla maternica kozmosa, ono dijeli znanje, on ljubi, on nije naporan, on je skriveni igrač, nije na prvoj liniji, on mudro stoji u prikrajku…, no dobro, zna on izletjeti humorom, kao i njegova suprotnost Blizanci, ali više mudro stoji i mudruje. Sklon je pisanoj riječi, a u ljubavi je odlično posložen, ljubi ponajprije svevišnjega, a ako nije religijski odvalio, kreće u obitelj, stvara moćnu porodicu, petoro, šestoro djece nije mu ništa, ne preže od momčadi, makar košarkaške, on ide, on se trudi, on vjeruje, on je moćan u vjeri, on je zapravo toliko uvjeren da u toj uvjerenosti nalazi spas od svega, pa mu je zato i zdravlje dobro, jer bolest ne priznaje, iako od negativnosti strahuje, kao i svaki drugi intelektualni promjenjivi znak. Mjesec u Strijelcu je nježan Mjesec ali zalomi mu se problem težih droga, da, da, zalomi se tabletomanija, nije sklon alkoholu kao Ribe i Rakovi, nije sklon društvenom pijenju kao Vage, ali voli tablete, to mu je milo u njima nalazi utjehu ako nije razvijen duhovno ili pak religijski. Paziti na jetra od tableta. Dobar je kuhar, zna i bavi se kulinarskim vještinama. Crkva im je drugi dom, a ako nije, od doma rade religiju. Nije sve tako bijelo ima i onih koji lutaju od nemila do nedraga, luckasto pričaju, ali inteligentno, mnogo znaju, silno ih znanje oplakuje. Obitelj im je jedinica za mjeru. 

Mjesec u Jarcu
Ovo je kao znak urezan u kamen, nikada, ali baš nikada od Jarca, tj. Mjeseca u Jarcu nećete ćuti volim te, ili rijetko, ljubim te, trebam te, fališ mi, nedostaješ mi, vrati se, dođi kući, što ćeš tamo, nikada, on ne moli, ne kuka, on ne plače osim u zahodu, skrivečki, maramicom briše oči, poslije ih ispire dugo da se ne vide tragovi, ostaju samo bore, ostaju duboke brazde na licu u Jaraca, tj. onih koji obnašaju ovu poziciju Mjeseca u Jarcu, oni su ko pustinjaci, imaju nešto od Djevice, ali su gorštaci naučeni na nedaće, oni su Jobovi emocija, oni su strpljivi oni jednostavno ne prežu od čekanja, ali na dao vam bog da im se zamjerite, ne dao vam bog da ih na neki način iznevjerite, jer od njih potom više niti riječ nećete čuti, niti riječ, bit ćete utabani u sjećanje, slika na ormaru, poster na zidu samo to. Odlični su radnici, nevjerojatni ljubavnici, ali ne i romantici, to prepuštaju Mjesecu u Raku, Ribama, Vodenjaku i Vagi. To prepuštaju elegantnim tipovima koji jure, žele, odmah i sada dobiti emociju, ubaciti se u hirovitu rijeku zaljubljenosti, to Jaraca tj. Mjesec u Jarcu ne čini, on je sin jeseni, otac zime, on je nevjerojatno hrabar, borac, on je taj koji je utro put izgradnji svijeta, on može mnogo izdržati, on je često vreteno, prut, čvrsta šiba, nesavitljiva grana, on je bukva, da kadikad je nesnosno bedast, jer ne prihvaća ama baš ništa (iznimna tvrdoglavost, i upornost u postizanju ciljeva), a kad krene ruši sve pred sobom. Respektirati ga je, on je tenkovska divizija na električni pogon, tj bešumna, on je tih, kretanje mu je oprezno, provjerava, ali druge ne zamara, on je često autističan, ali ne klinički. Njegovi su problemi kosti i reuma, jer sve drži u sebi, ne dijeli svoje kukanje s nikim pa niti sa samim sobom. 


Mjesec u Vodenjaku

Vodenjak me uvijek asocirao na led, iako ga zovu vodonošom, zračnim znakom, onim koji voli…, oni su sebivažni, istina gordi, kulturni i inetelektualni kao i svaki zračni znak, postojani u svome izražavanju, teško mijenjaju stavove. Mjesec recimo u promjenjivim znakovima mijenja stavove samo tako, često i brzo kadikad polako, ali ih mijenja, i kažu oni, kakav je to čovjek koji se drži svojega stava, pa on ne čuje druge…, ima tu nešto ali i ne mora biti dobro jer uvodi u nestabilnost i loše odnose. Vratimo se na put Mjeseca u Vodenjaku, on (mjesec) emotivec, u Vodenjaku glumi, glumi više nego u Vagama gdje je velebni glumac, on je zato kritičar, umjetnički kritičar, on je stvaralac, ali ipak, možda više kritičar tuđega stvaranja. Ovo je jedna od jačih umjetničkih pozicija povezana s kritikom tuđega rada, dakako to može biti i nametljiva kritika i ironija, zafrkancija blago rečeno na tuđi rad i postupke, ali u principu ova pozicija nosi u sebi velebno znanje, poput broja ’22’, povezana s Atlantidom, oni su znalci svojega posla, višestruko talentirani, ali grozni u emotivnim odnosima, izvana je sve fino i krasno, ali iznutra je dominacija i vladavina, na rubu agresije u nižih pozicija (neškolovanost, duhovna zaostalost). On je kristal, on je dijamant, on prolazi kroz sva duhovna stanja, na njega se ništa ne kvači niti ne prima, zato ga zovu ledenim. Broj sedam obožava, voli dominirati pa su mu osobe sklone masohismu iznimno drage. Paziti na sve povezano s motorikom živčanog sustava, osobito paziti na žlijezde, epifizu i hipofizu osobito. 

Mjesec u Ribama
U ovoj poziciji mjesec je doma, svoj na svome, hrid mu ne smeta, vjetar mu kosu mrsi, on pušta, suze teku on sanjari, ne predaje se, on tu sniva, sanja spava uživa bio sretan ili tužan on ovom pozicijom tajni vlada besprijekorno. On, sada kamen, pjeskovit, napušten bez energije nije drugo ništa do napušteni starac koji još uvijek može ukrasti svjetlo. Simbolizira u ovoj poziciji tajnu, hermetizam, ezoteriju, magiju, onosrano, opisuje ono čega nema, što se ne vidi, što je izvan domašaja naših osjetila, vida, sluha, dodira, ali ono egzistira, taj svijet na jednoj od razina egzistira…, osoba koja obnaša tu poziciju to zna, ona zna, ta osoba zna mnogo više od ostalih, ona je prepuna tajni ček se boji izraziti, ona zna što tko misli, ona vidi i čuje što drugi ne vide, rekli bi ‘bolesno…, psihotično’, ali nije, oni su u pravu njih treba slušati od njih valja učiti, oni su mudrost, ali imaju negativnu stranu, nerazvijeni duhovno, oni se predaju kuknjavi, oni su žrtve obitelji, žrtve su voljenih, žrtve su bližnjih, njih sve boli kao i djevice, oni su nesnošljivo naporni, ako duhovno ne rastu, istina brižni su i prekobrižni, pretjerano brižni, naporni u brizi, ali kad ostare optužuju, kako su oni sve dali, a njima nitko nikada ništa. Jadni mi, vele oni, jadni mi, koji dali smo sve a dobili smo ništa. Dvojbena je ova situacija. Oni su podmornice, duboko pod morem oni organiziraju život. Zaboravio sam napisati radove, slikarstvo, književnost, vlada poezijom, jak izražaja, diskurs stabilan, ukratko originalan i pisanju. 

©Zoran Leonardo Pšeničnik


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Podela znakova po elementima

Sun Mar 17 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Treba primetiti da su Sunce i Mesec paradoksalni po prirodi jer, dok je Sunce pre svega otvoreno u akciji i kao da naginje kardinalnom principu, mada vlada Lavom, dotle je Mesec sklon sticanju i stoga naginje fiksnom principu, mada vlada Rakom. Venera […]