Moćni Pluton


mocni plutonBiće Plutona je pradrevno biće planete Zemlje, koja je postojala i koja je posedovala biće još mnogo pre nego što smo posećeni i pre nego što smo nastali kombinacijom gena onakvi kakvi danas jesmo. Pradrevna, prastara ženska energija koja je otišla ispod zemlje, koja je potpuno skrivena od sveta, koja je ostala u polju nevidljivog, čini ključnu silu na samoj ovoj planeti.

Pluton predstavlja najdublju nesvesnu snagu, najdublji nesvesni poriv u svakome, ali i najprimarniju, najdrevniju silu koja nas vezuje sa silama koje su ovde postojale kao ključne mnogo pre nastanka civilizacije ljudi…

Tri planete, Pluton, Neptun i Uran, koje ne pripadaju grupi planeta koje su vidljive golim okom, grupi tradicionalnih planeta, imaju svoje vreme rođenja, svoj horoskop, i svoje postojanje na taj način. One predstavljaju duhove koji dolaze sa razvojem, evolucijom planete Zemlje, i svaka od njih predstavlja fazu razvoja, fazu u razvitku bića planete, fazu u razvoju svesti ljudi. I svaka nosi svoj poseban duh.

Biće Plutona je pradrevno biće planete Zemlje, koja je postojala i koja je posedovala biće još mnogo pre nego što smo posećeni i pre nego što smo nastali kombinacijom gena onakvi kakvi danas jesmo. Pradrevna, prastara ženska energija koja je otišla ispod zemlje, koja je potpuno skrivena od sveta, koja je ostala u polju nevidljivog, čini ključnu silu na samoj ovoj planeti. Svakako da psihološki Pluton predstavlja najdublju nesvesnu snagu, najdublji nesvesni poriv u svakome, ali i najprimarniju, najdrevniju silu koja nas vezuje sa silama koje su ovde postojale kao ključne mnogo pre nastanka civilizacije ljudi, bar onakvih ljudi kakve danas poznajemo, dok je ova planeta bila magična planeta, dok je koristila sile koje su danas samo u korenima. Sa razvojem svesti dolazi do ponovnog buđenja osnovnih elementata, baš kao što i u životu jednog čoveka u određenom životnom dobu dolazi do buđenja određenih životnih sila, određenih impulsa, određenih priroda. Duh Plutona – čitava njegova priroda izražena je kroz trenutak otkrića njegovog postojanja.

To se dogodilo 18.02.1930. godine u 16h u škorpionskoj zemlji Arizoni. Otkriven je sa Ascendentom na 3° Lava što predstavlja upravo njega, njegov ulazak, njegov prvi udah na planeti Zemlji, iako se sam Pluton nalazio na 17° Raka u 12. kući. Tom pozicijom nagoveštavao je da će dugo ostati skriven, zatvoren, da će nositi tajnu. I činjenica je da Pluton još uvek nije viđen izbliza ni jednom od sondi koje su prolazile u tom reonu. On je još uvek jedna tajanstvena i skrivena planeta, kao što je skrivena i tajanstvena i njegova simbolika i upliv na čoveka. Vladar Ascendenta Sunce nalazi se u 8. kući, prirodno spajajući ono što Pluton sam predstavlja. Pluton prirodno spaja 1 i 8. Datum njegovog otkrića je upravo 18. (spoj 1 i 8) i on uvek u horoskopu predstavlja ono što je 1–8, a što je, u stvari, kvinkunks. Svaki kvinkunks, aspekt od 150° po prirodi spaja 1 i 8. To je jedan od načina Plutonove manifestacije. Posebno je interesantno što se vladar Ascendenta Sunce nalazi na poslednjem stepenu Vodolije, znaka svog izgona i što ide ka jednoj predivnoj Veneri koja je isto u toj 8. kući, opisujući mit koji se vezuje za Hada i Persefonu. Persefona je, po mitu, ostala da živi sa Hadom, nakon što ju je Had oteo, a ona kasnije pojela nar i stoga bila u obavezi da bude stalno sa njim. Kako god bilo, Persefona i Had čine jedan specifičan, čak skladan par, jer koliko god Persefona želela da izađe van, ona nije mogla prevariti Plutona, jer ga je nemoguće prevariti, kao što je i samu smrt nemoguće prevariti. Razlog za to je njegov intenzitet koji je toliko veliki da stvara apsolutnu bliskost, i u tom nivou nema prostora za bilo šta drugo osim za jedinstvo sa nečim.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Pluton *Razorna mrva

Wed Mar 27 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Pluton je vladar vatre, gorućeg ulja, stalni plamen, izdašan u paklenim planovima, diverzant, točnije terorist, vlada svime onime što je normalnom čovjeku strano. Voli oružja, osobito bombe, što snažnije to bolje, rado ih nosi sa sobom, a ostavlja u svim drugim prostorijama, […]