MUŠKARAC STRELAC
Zaljubljenog Strelca strelica pogadja direktno iz Kupidonovog luka. Direktan je i hrabar i uzbudjuje ga pomisao na oluju u kojoj se osvaja novo srce. Posle šašavih prvih trenutaka, može početi da se povlači, posebno ako se oseti sputanim. On mora slobodno dolaziti i odlaziti kada to poželi, a dovoljno je pošten da to i saopšti direktno osobi suprotnog pola. Onaj ko želi da se u Strelčevo srce uvuče na prevaru ili tamo slučajno zaluta, gadno se vara, jer će on otrčati što dalje od takve osobe. Ne može odoleti bistrookoj osobi koja je ono što jeste i od koje može dobiti sve ono što i pokazuje. Privlače ga iskusniji ljudi od kojih može nešto naučiti. 
Voljenoj osobi, ako je u depresiji, pomaže pokazivanjem smešne strane cele situacije u kojoj je. Strelac nikada neće izgubiti svoju ljubav prema životu, zato ne treba da se plaši svog ili tudjeg lošeg raspoloženja koje oseti. Strelac najviše voli da mašta, planira, putuje, radi, priča, priča i priča… Rano proba “zabranjeno voće”. Ume da uživa u seksu, kao u ostalom u svim područjima života, jer je to najerotskiji znak Zodijaka. Prvu ljubav poredi sa drugom, petu sa desetom. Traganje traje čitavog života.
Gospodin Strelac voli žene, mada obično ima poteškoća da bude srećan sa samo jednom. On izbegava ljubavne i bračne obaveze i prilike da bude duboko umešan u situacije koje bi ga još više vezivale za partnerku. Njemu je potrebna sloboda i zato prezire ljubomoru. Muškarac Strelac daje prednost iskusnim ženama, koje ljubav shvataju lako kao i on. Veoma mu je važno da partnerka ima dobar smisao za humor, jer ga deprimiraju previše ozbiljne osobe koje teže da pričaju o sebi. On uživa u seksualnim aktivnostima na mesečini i mrzi kada je  sputan u bilo čemu. Ovaj muškarac može da bude direktan i otvoren i neće ništa osporavati partneru bez obzira na krajni rezultat. Poseduje veliku radoznalost prema seksualnom obrazovanju i voljan je sve da iskusi. Uvek ostaje momak u duši, bez obzira da li je oženjen ili ne. Njemu je potreban osećaj slobode, želi slobodu flerta sa svakom ženom koju sretne, slobodu da zavede svaku koja odgovori na njegove izazove, i naravno – slobodu da u sve to ne bude previše umešan i da se ne vezuje. Ustvari on je prototip modernog mangupa. Prateći svoj entuzijazam on živi život najbolje što može, i želi uvek biti u stanju da prati svoju ljubav ka putovanjima i pustolovinama. To je jedan od razloga zašto ovaj muškarac traži samo neobaveznu vezu i zazire od obaveza – kao matador koji izaziva bika na napad, da bi se u zadnjem trenutku sklonio u stranu. On nije sanjar – preveliki je praktičar da bi to bio – ali ne oseća se baš zainteresovan za ženidbu i vezivanje, dok god se ne oseća sasvim sazreo za porodičan život. Njegova partnerka mora prihvatati njegovu otvorenost, mora znati kako da se prema njemu ponaša, a da se on ne oseća sputanim ili obaveznim, i mora biti osoba koja ne pati od ljubomore… Ako takva osoba uopste postoji
Ovaj muškarac je večni optimista. Sposoban da ima više od jedne ljubavnice u isto vreme, on se ponosi svojim znanjem i zavodi svojim rečima. Mada u nedostatku takta ume da napravi haos tamo gde je hteo da izgladi situaciju… Kada uoči svoju grešku (što se retko dešava), obično se izvuče sa „naivnim i nespretnim kezom od uva do uva“, pa nekako sve to i ne ispadne katastrofalno loše. Njegov nemiran temperament ga osudjuje da živi momački život (ponekad čak i nakon ženidbe), ali on se trudi da bude iskren prema voljenoj. Muskarac Strelac obično ima sreće u životu i u ljubavi.

SUPRUG STRELAC
Ovaj tip muškarca zahteva mudru i taktičnu ženu. Ovo je, u stvari, karakteristika svih muževa, ali sa tom razlikom što su Strelci pomalo cepidlake i mnogo su skloniji primećivanju lošijih strana i grešaka svog partnera. Nije baš “rodjen” za bračni, odnosno, porodični život. Njegov interes za svet je ogroman. Po prirodi je human, tako da će na neki na]in učestvovati u radu raznih društvenih organizacija i u rešavanju praktičnih problema svoje zajednice. On je, u svakom pogledu, čovek javnosti. Toliko je megaloman da mu često sopstveni život izgleda mali i nezanimljiv. Ukoliko se njegovi ukusi promene, ne vidi zašto bi nastavio sa izražavanjen simpatije prema nekoj osobi. Čak i ako mu ništa posebno ne smeta, život i ljubav posmatra samo kao deo sportske igre. Naravno, on je “jak” u braku. Njegova žena mora biti široke svesti, oslobodjena ljubomore i pomalo bezlična, čak i ako to nije njena prava priroda. Ona će morati da bude prava urnetnica kako bi u svemu mogla da ga prati i da zadovoljava njegove interese. Sa ovim muškarcem nije teško živeti. Ali zbog njegovog nedostatka osećaja, velikog nestrpljenja za bilo šta što je ograničeno ili strogo utvrdjeno pravilima, supruga ovog tipa moraće da proširi svoje horizonte, kako bi sa njim bila na ravnoj nozi. Njegove strasti su sportske i avanturističke. On je veseo i zanimljiv momak, koji ljubav doživljava kao srećnu okolnost. Svi njegovi osećaji i želje usmereni su na brzu i momentalnu akciju.


Leave a Reply

AUTORSKI MATERIJAL © Jasmina Knežević
ZABRANJENO  KOPIRANJE  
PARAFRAZIRANJE  I  PREUZIMANJE