PRIJATELJSTVO
Prijateljstvo Strelca je otvoreno i iskreno i mnogi mu zameraju da nije dovoljno taktican, ali je njegovo srce samo iskreno.Kod njega je prekratak put od onoga sto misli do onoga sto kaze.Uvek je u potrazi za uzbudjenjima, te mu ozbiljni i nervozni ljudi koji se plase od promena, nisu bas najbolji prijatelji.Potrebni su mu otvoreni i srecni prijatelji koji nece mnogo obracati paznju na ono sto im ovaj znak treska u lice.

POSAO
Strelcu je potreban posao koji mu pruža dovoljno prostora za rast i učenje. Što ima više slobode to je srećniji. U poslu ima potrebu za samomotivacijom. Strelac je strastveni potrošač i čini se da mu novac vetri iz dzepova. Iz tog razloga mu nikada nije bitno koliko zaradjuje, ali je za njega uvek čarobna reč “povišica”… Zanimanja za Strelca su: novinari, ambasadori, pravnici, filozofi, svetski putnici, sudije, lekari, religija, pravo, crkve, pripadnost državnim i javnim institucijama.

ŠEF STRELAC
Nećete znati šta da mislite o njemu. To je prva faza koja može potrajati sve dok vam on bude šef. Nije stvar u tome da je u pitanju tajanstvena osoba ili neki dvoličan tip, sigurno. Potrebne su vam čarolije da bi ste se navikli na Jupiterovog direktora. On je velikodušan, veseo tip, ali koji duboko veruje da svi žele da čuju istinu. Na žalost, to čini tako taktično, da će vas ta istina boleti kao nagnječen prst, danima. Kada vidi da je nekoga povredio, pretvara se u samu dušu pokajničkog kajanja, pa se izvinjava i objašnjava, još više pogoršavajući stvar. 
Biće trenutaka kada ćete ga mrzeti iz dna duše. Takođe, nikada nećete znati gde je u trenucima kada vam njaviše treba. Skupite li hrabrost i argumentima povređenog pravednika poželite da mu nabrojite rane koje vam je naneo, bolje odustanite. On se ionako neće promeniti, a zašto da gubite dragoceno vreme? Osim toga, zar on nema vrlina? Pre svega, retko je čangrizav. Samo ponekad, kada neko pokušava da mu ugasi vatru entuzijazma ili počne da ga davi dosadnim stvarima. Drugo, uvek je fer kada su u pitanju bolovanja i godišnji odmori. Treće, vi mu se na neki način divite, jer je idealista i svom snagom se bori da te ideale ostvari. Nekako je uzbudljivo biti pored nekog ko brani izgubljene slučajeve. Četvrto, vrlo je zabavno raditi za njega i vremenom će vam postati sve draži. Naravno, ako ga možete podneti.

ODEVANJE
Strelac ne voli ukočeni stil, jer mu on ne daju slobodu kretanja. Iz tog razloga mu najbolje odgovara udobna odeća i obuća, koju može doterati po potrebi da deluje službeno. Omiljena boja mu je grimizna.

ISHRANA
Anatomski vezan za: kukove i butine.
Zdrava ishrana: koja sadrži silicijum dioksid.
Osnovno pravilo koje treba da važi u ishrani jednog Strelca jeste izbegavanje začinjenih i masnih jela. Egzotična jela, kolači, šlag, torte, sve je to neodoljivo za osobe rođene u ovom znaku. Holesterol kod znaka Strelca se odražava tako sto smanjuje cirkulaciju u nogama i stopalima. Bolovi zbog istog mogu noću biti tako jaki, da sprečavaju san. Na sličan način, ako dođe do začeplenja koronarnih arterija moze doći do infarkta ili izazvati moždanu kap u kasnijim godinama života. 
Za pravilan rad jetre kod ovog znaka treba unositi dovoljno vitamina C i B-kompleksa. Jedan od vitamina iz kompleksa B jeste Holin. Ako ga dugo nema u organizmu u dovoljnoj količini to kod ovog znaka dovodi do izumiranja ćelija jetre. Holin bi trebao svaki Strelac da unosi povremeno u organizam. Ima ga dovoljno u telećoj jetri, klici pšeničnog zrna, žumancetu jajeta i lecitinu soje. Vitamin C pomaže i u prevenciji starenja kapilarnih vena.
Silicijum dioksid je odgovoran za prirodno lečenje zapaljenja u organizmu. Ima ga u žalfiji, slezu, pirinču, trešnji, jagodi i jestivim korama mnogih voća i povrća. U organizmu ga ima u pankreasu, mišićima, kostima, vezivnom tkivu mozga i u nervnim ćelijama. Silicijum dioksid je dobar izolator i pomaže očuvanju toplote tela u hladnijim danima.
Strelac koji ga ima dovoljno u svom organizmu ne mora da se boji zimskog perioda, prehlade ili gripe! Takođe, ova so u organizmu deluje lekovito na mestima gde se pojavila bubuljica na koži, ili neka druga loša promena na koži.
U nedostatku silicijum dioksida razni zdravstveni problemi su mogući kod ovog znaka: nokti su slabi i lomljivi, kosi nedostaje sjaj, zapaljenje očnih kapaka i bolovi u desnima. Vitamin C je jako potreban i Vašoj jetri.
Silicijum dioksid se takođe može pronaći i u lekovitim travama korisnim za znak Strelca kao sto su žalfija, majoran, slez i petrovac.


Leave a Reply

AUTORSKI MATERIJAL © Jasmina Knežević
ZABRANJENO  KOPIRANJE  
PARAFRAZIRANJE  I  PREUZIMANJE