Natalna mesečeva faza


Natalna meseceva faza

Natalna meseceva fazaJoš u davnim vremenima su poznati uticaji Meseca, a u starim kulturama Mesec je bio obožavan pa su tako postojala lunarna božanstva, za svaku menu po jedno. u helenističkoj Grčkoj je Artemida (zaštitnica devičanstva) bila boginja mladog Meseca; Zevsova supruga i vrhovna boginja Hera bila je boginja punog Meseca a takodje, ova titula pripadala je i Demetri (Persefoninoj majci). Boginja poslednje Mesečeve četvrti bila je Hekata koja je u mitologiji predstavljena kao vladarka veštica.
Prilikom tumačenja natalne karte je pored svih ostalih aspekata veoma važan i položaj Meseca tj. u kojoj fazi rasta je bio u trenutku vašeg rodjenja. Ovo saznanje može biti vrlo korisno jer otvara vrata ka unutrašnjem svetu, i pomaže u otkrivanju dubjleg smisla postojanja nas samih kao individualnih bića. U zavisnosti od toga u kojoj fazi se nalazio u trenutku rodjenja (fazi mladog Meseca, prvoj četvrti, fazi punog Meseca ili poslednjoj četvrti), može se otkriti sta u životu osobi daruje i kako utiče na sam život i sudbinske tokove.

MLAD MESEC – New Moon
Ukoliko je u trenutku rodjenja osobe na nebu bio mlad Mesec ovu osobu će tokom života pratiti brojna takmičenja i dokazivanja jer će biti nezadovoljna sobom i smatraće da se uvek treba boriti za novi cilj, jer krajnjeg cilja nema a svaki ostvareni cilj nameće sledeći cilj ka čijem ostvarenju treba dalje teziti. Ukoliko je mlad Mesec u znaku Riba ili Raka u natalnoj karti ova osoba će biti preosetljiva i veoma ranjive prirode što se može negativno odraziti na njenu psihu. Više puta će doživeti velika razočarenja (na polju ljubavi i posla) ali će i sama donositi pogrešne odluke i praviti nerealne poteze što može imati velike posledice za razvoj njenih planova. 

PRVA ČETVRT – First Quarter
Ukoliko se u trenutku rodjenja na nebu nalazio Mesec u fazi prve četvrti ovo je znak prilično vrlo tvrdoglave naravi i osoba sa ovakvim natalnim Mesecom će u životu veoma često srljati, reagovati burno i plahovito, što joj obezbedjuje prilično slabu društvenu poziciju. Uzrok tome se nalazi u nesigurnosti ove osobe koja je u suštini veoma plašljiva jer pati od nedostatka samopouzdanja. Medjutim, potpuno značenje Meseca u fazi prve četvrti u natalnoj karti možemo sagledati tek uvidom u ostale aspekte iz horoskopa natusa. U dobrim aspektima ovakav Mesec ukazuje na ljude koji imaju izuzetno dobro razvijenu komunikaciju, zahvaljujući kojoj sa lakoćom dolaze do željenog cilja i bivaju sve sigurnije u sebe.

PUN MESEC – Full Moon
Ukoliko je u trenutku rodjenja na nebu bio pun Mesec ovo ukazuje na osobu koja je predodredjena da ostvari veliki uspeh, što naravno zavisi i od toga u kom znaku i natalnoj kući se pun Mesec nalazi u natalnom horoskopu. Osobe sa ovakvim Mesecom u svom ličnom horoskopu poseduju naglašenu mentalnu energiju i snagu volje da sve što započnu sa lakoćom i ostvare. To su osobe koje su po prirodi rodjene da budu lideri i da u potpunosti slede svoje zamisli i ideje. Ono što je takodje veoma karakteristično je i to da pun Mesec u kombinaciji sa drugim povoljnim aspektima u natalnoj karti ukazuje i na snažno razvijenu intuiciju koja ove osobe u životu gotovo uvek vodi napred ka ostvarenju uspeha. Kada je u trenutku rodjenja osobe pun Mesec loše aspektovan često je pokazatelj slabe volje i totalne nespremnosti za borbu i zrelo rešavanje mnogih životnih problema, pa se tako često dešava da ove osobe budu podložne raznim porocima.

POSLEDNJA ČETVRT – Last Quarter
Ukoliko se u trenutku rodjenja na nebu nalazila poslednja četvrt Meseca to ukazuje na veoma neobičnu i misterioznu prirodu natusa. Za njih je karakteristično to da vole da sve rade na njima svojstven, najčešće tajnovit način. Njihov pristup stvarima nije direktan, već se trude da do željenog cilja dodju lagano i bez preterane muke, ulaganja truda i napora. Ovo ih svrstava u izuzetno snalažljive i odmerene osobe. Efekat ovakvog Meseca u natalnoj karti se posebno pojačava ukoliko se nalazi u dvanaestoj natalnoj kući. Ukoliko je loše aspektovan ovakav Mesec u natalnoj karti tokom života ove osobe stavlja u situacije koje ih mogu dovesti u brojne zablude, pogotovo ukoliko se nadje u Ribama, jer to može dodatno uticati na to da ove osobe pod uticajem vlastitih osećanja steknu iskrivljenu sliku stvarnosti.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Mesec *Mitologija

Mon Mar 18 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Mesečeva predanja predstavljaju izuzetno kompleksnu celinu. Sve razvijene kulture, od kolevke civilizacije Mesopotamije pa sve do Grka i Rimljana imale su svoje ime i nezavisni identitet za Mesec, božanstvo koje predstavlja ženu. Drevni Egipat ~ Thoth, Isis Irski Kelti ~ Bridgit Rimska […]