Neptun


Neptune__Reworked__by_EssJay89Položaj Neptuna u natalnom horoskopu ukazuje na oblast u kojoj ste skloni obmani drugih ali i samozavaravanju. Takođe govori o nastojanju da se u određenoj oblasti pronađe ideal.
Postati svestan svog jedinstvenog puta, svog cilja otkriva se i kroz simboliku planete Neptun u horoskopu. On ukazuje na sveopštu povezanost. Njegovim delovanjem čovek postaje svestan onog dela sebe koji ga povezuje sa svim drugim ljudima, sa svim bićima koja žive (koja su živela i koja će živeti), a mnoga od njih i pate jer su nesvesna te dubinske povezanosti. 
Neptun, tako, znači “biti spojen”, za razliku od osećaja odvojenosti koji vodi u bol koju, u neznanju, covjek može naneti drugim živim bićima, a i samome sebi. 

Neptun je “jedno u svemu” i “sve u jednom”. Nevidljiv, a opet prisutan, uticaj ove planete je suptilan, spiritualan ( duhovan ) i teško se može meriti i izraziti materijalnim. 
No, budući da duh ipak “vlada” materijom, ovladati “silama” ove planete i usmeriti ih u svrhu vlastitog evolutivnog procesa zadatak je svakog ko je “krenuo na put kući” u taj “okean jednote” koji smo, jednom, možda zbog potrebe za igrom ali i želje za iskustvom kroz vlastito stvaranje i kreaciju, izgubili… 
Sposobnost doživljavanja i percepcije te iskonske jednote određena je Neptunovim aspektima. Napeto aspektovan Neptun jednom se mora “vratiti kući”. Samo je put možda, nešto teži. I duži. Ali vreme je ionako samo fikcija za Neptuna. Jedino što je važno to je – krenuti! 
Istina, najteže je upravo to – krenuti i napraviti onaj prvi korak koji nas iz “mraka” vodi u svetlo. Mnogi dugo ostanu u “mraku” svoje lažne odvojenosti, ne shvatajući kako ih malo deli od onog dela sebe koji se, zapravo, nikada nije “odvojio”. 
Neptun je, dakle, jedina planeta koja svojom simbolikom ukazuje na svesni princip koji je, potom, omotan raznim “ja” – identifikacijama. Komunikacijom s “našim” Neptunovskim principom možemo biti u kontaktu sa samim izvorom stvaralačkog principa koji nas je svojom ljubavlju “pustio od sebe ” samo kako bismo mu se jednom ponovo vratili. 
Neptun je i žrtva, bezrezervno davanje drugome kao da se daje sebi. Jer u biti to i jeste – davanje sebi, kroz – drugog. 
Simbolika Neptuna ukazuje na veru u nešto “više”, “šire” i “dublje” od pukog materijalnog postojanja u umu. 
Zato simbolika ove planete vodi direktno u raj ili u pakao.
Izbor je na čoveku i njegovoj duši. 
A Neptun? On će i dalje one koji su svojoj istinskoj prirodi i svojoj duši okrenuli leđa obavijati iluzijama, zavisnostima, zabludama, obmanama samo kako bi im, kroz svu silinu boli odvojenosti, pokazao – put kući!


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Pluton u kućama natalnog horoskopa

Wed Mar 27 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email I polje – Pluton na Asc Naglašena je harizma i magnetičnost ili u drugom slučaju osoba izaziva strah kod drugih. Možemo govoriti o hirurškim intervencijama i potrebi da se osoba transformiše na neki drugi način. Ukoliko je Pluton po negativnim aspektima postoje opasnosti […]