Nova biografija o Džeku Nikolsonu


Glumac Džek Nikolson na početku svoje karijere bio je upleten u bizarne holivudske ljubavne trouglove, konzumirao je droge i strahovao da će biti ubijen.
LOS ANĐELES – Glumac Džek Nikolson na početku svoje karijere bio je upleten u bizarne holivudske ljubavne trouglove, konzumirao je droge i strahovao da će biti ubijen zbog čega je držao čekić ispod jastuka, navodi Mark Eliot u svojoj biografiji o poznatom glumcu “Nikolson: Biografija” koja u knjižare stiže 29. oktobra.
Nikolson se plašio za svoj život dok je imao avanturu sa pevačicom grupe “The Mamas and The Papas” Mišel Filips, koja je bila u braku sa glumcem Denisom Hoperom, pišu američki mediji.
Kada su Nikolson i Filipsova otpočeli vezu, oboje su strahovali da će Hoper doći i tražiti krvnu osvetu. Nikolson koji je tada imao 36 godina bio je toliko paranoičan da je spavao sa čekićem ispod jastuka, tvrdi Eliot. Kada su se dva glumca konačno našla da razgovaraju o Nikolsonovoj vezi sa pevačicom, Hoper se samo nasmejao zbog glumčevih strahova.
Eliot, takođe piše da kada je Nikolson pod uticajem LSD-a imao “fantazije o kastraciji”. Džek Nikolson je nedavno najavio da se povlači iz glumačkog života, jer više ne može da pamti scenarija, ali da se još uvek neće povući iz javnog života.


Nikolson i Meril Strip krili ljubavnu vezuNova biografija Džeka Nikolsona otkriva detalje do sada nepoznate emotivne veze. Dvoje slavnih glumaca zbližilo se tokom snimanja filma “Čelični korov”, ali su to držali u dubokoj tajnost. Majstor dve umetnosti – filma i zavođenja
MADA se čini da je život holivudskog veterana Džeka Nikolsona bio otvorena knjiga i da tabloidima nije promakla nijedna afera trostrukog oskarovca, nova neautorizovana biografija autora Marka Eliota dokazuje suprotno. Eliot tvrdi da je Nikolson imao strasnu aferu sa jednom od najuspešnijih glumica u istoriji Meril Strip, tokom snimanja filma “Čelični korov”, iz 1987. godine.
Dve megazvezde Holivuda glumile su zajedno i godinu dana ranije u romantičnom ostvarenju “Ljubavna boljka”, inspirisanom istinitom ljubavnom pričom poznate književnice Nore Efron. Mediji su u to vreme pisali da je Meril izbacila Džeka iz svoje hotelske sobe i da se zaklela da je “Ljubavna boljka” njihov prvi i poslednji zajednički film, jer “ne može da trpi njegove seksualne nasrtaje”. Glumica je ove novinarske natpise kasnije demantovala i već sledeće godine snimila sa Nikolsonom “Čelični korov”.
– Džek i Meril su imali aferu tokom snimanja ovog filma, iako je glumac bio u vezi sa svojom “večnom ljubavnicom” Anđelikom Hjuston, koju je, prema pisanju tabloida, varao sa koleginicom Veronikom Kartrajt. Meril je iza sebe imala prvu deceniju braka sa vajarom Donom Gamerom – tvrdi Mark Eliot.
Autor biografije kaže da se ekipa mnogo više bavila prepričavanjem njihove ljubavne afere nego snimanjem filma.
– Neimenovani izvor otkrio je novinaru “Los Anđeles Herald egzaminera” šta se dešava “u prikolici” i da stvari izmiču kontroli, a ta priča objavljena je 22. aprila 1987, na Nikolsonov 50. rođendan – piše Eliot, koji je potpisao na desetine biografija slavnih ličnosti, poput Volta Diznija, Stiva Mekvina, Klinta Istvuda, Ronalda Regana…
STRAH OD SMRTIU NEDAVNOM intervjuu 76-godišnji Nikolson se osvrnuo i na sopstvenu starost i na strah od smrti. – Jedna od najtežih stvari kod starenja je što počinjete da gubite vaše prijatelje. U početku to bude kao neka stidljiva i retka pojava, a onda skoro svakog meseca umre neko koga ste voleli. Ne možete da ne pomislite “kada će za mnom da zvone zvona?”. To je strašno – ko želi da se sretne s Bogom? Ja sigurno ne želim, ne još!
Ono što je, možda, u početku i bila ljubavna afera pretvorilo se u višedecenijsko prijateljstvo dva superstara. Džek Nikolson i Meril Strip nesebično podržavaju jedno drugo, a prvu čestitku za “nagradu za životno delo” Američkog filmskog instituta, Meril je dobila od svog (navodnog) ljubavnika:
– Ti si za mene savršena žena! Mnogo te volim – poručio joj je tada Nikolson.
Junaku kultnih filmova “Kineska četvrt”, “Let iznad kukavičjeg gnezda”, “Isijavanje”, “Dobro da bolje ne može biti” nisu strane preljubničke afere. U braku je bio samo jednom (sa Sandrom Najt od 1962. do 1968), ali zato spisak njegovih ljubavnica ima na stotine imena.
– U jednom trenutku Nikolson je “žonglirao” između Anđelike, 19-godišnje Brit Karen Majo Čendler, Veronike Kartrajt i Meril. Brit Karen je, pozirajući za “Plejboj”, Džeka nazvala “malim napaljenim đavolom” – tvrdi Eliot.
Tri ćerke i dva sina koje je dobio u vezama sa različitim ženama nisu pomogle da se veliki zavodnik smiri.
– Vijagru koristim samo kada sam u krevetu sa više od jedne žene – čuveni je Nikolsonov citat.
U knjizi jednostavnog naslova “Nikolson”, Mark Eliot se osvrnuo i na najveći javni skandal iz života ovog glumca, kome je novinar u 37. godini otkrio dobro čuvanu porodičnu tajnu – Džekova prava majka je njegova “starija sestra” Džun, a ljudi koje je smatrao roditeljima su zapravo njegovi baba i deda. Džun je umrla od raka u 44. godini, deceniju pre nego što je Nikolson otkrio pravu istinu, ali to nije umanjilo njegov šok.
– Bio je potuno slomljen, nedeljama nije izlazio iz sobe – otkrila je njegova tadašnja devojka Mišel Filips. – Do tada je živeo u uverenju da je rastao voljen, u savršenoj porodici. Mislim da je posle ovoga prvi put pomislio da “sve žene lažu”!
VIDEO BOGANOVA biografija otkriva još i detalje Nikolsonove zloupotrebe narkotika, koja je u jednom trenutku dovela u pitanje njegov posao, ali i život. Mark Eliot tvrdi da je glumac na početku karijere “bio pod stalnim uticajem droge”. Tokom šezdesetih je, navodi se, eksperimentisao sa LSD-om, uzimao kokain i marihuanu. – Džekova iskustva sa drogom bila su burna. Kada je prvi put uzeo LSD, bio je ubeđen da je video Boga lično! To se kasnije izrodilo u noćne more o impotenciji, kastraciji, ali i sindromu “neželjenog deteta”.
Uprkos silnom trudu da sakrije porodičnu tajnu, priča je objavljena 1977. u “Sandej morningu”, a kao izvor je naveden Džekov “otac” Don Fursilo Rouz. Kako tvrdi Eliot, glumac je odmah pozvao Rouza, koji mu je potvrdio da je njegov otac. Međutim, kada je Nikolsonov pravni tim zatražio od njega da se podvrgne testu za utvrđivanje očinstva, ovaj je odbio. Bio je to njihov prvi i poslednji razgovor.
Mark Eliot u biografiji piše i o Džekovoj borbi sa kilogramima, ali i o rivalstvu sa Vorenom Bitijem o tome ko je veći ženskaroš.
– Posle nekoliko nedelja druženja Džek je Vorena prozvao “profesionalcem”, zadivljen brojem žena koje je ovaj odvlačio u krevet. Biti mu je uzvratio nadimkom “pričalica”, zbog Džekove sposobnosti da žene šarmira pričom – piše Eliot.
Do današnjeg dana, jedan od najcenjenijih glumaca sveta ostao je veran svojoj ljubavi prema ženama. Krajem leta objavljena je vest da se 76-godišnji oskarovac povlači sa ekrana “zbog problema sa pamćenjem”. Nikolson je to demantovao u svom stilu, tvrdeći da ima “mozak matematičara”, ali da će se penzionisati u drugoj “umetnosti” po kojoj je poznat – zavođenju žena!

 

POSLEDNJA NADA
PRISEĆAJUĆI se burnih dana, avantura, skandala i uloga koje su obeležile njegov život, veliki Džek Nikolson je nedavno priznao:
– Voleo bih da mi se desi ona poslednja, velika, prava ljubav, ali nisam optimista. Ipak, imam pravo da se nadam!


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Tom Hanks *Zbog ljubavi je promenio veru

Sun Jun 1 , 2014
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Rita Wilson upoznala je kolegu na setu serije. Tom Hanks se odmah zaljubio, no pokušao je to potisnuti jer je bio u braku. Ipak, pet godina poslije odlučio se rastati Bilo da igra vojnika u misiji, maloumnog dobričinu ili odvjetnika homoseksualca, glumacTom […]