Radionica Balansiranje V čakre Vishudha


V cakra R

NOVA RADIONICA – Balansiranje V čakre Vishudha
ČETVRTAK od 19:30!!!

Pozivamo Vas da nam se pridružite u Četvrtak 20.11.2014. sa početkom od 19.30 na Radionici BALANSIRANJE V ČAKRE

TEME
Vodjena relaksaciona meditacija – nulti nivo

Čišćenje i balansiranje V čakre

LOKACIJA: Grlo
ELEMENT: Vazduh
BOJA: Nebesko plava
FUNKCIJA: Komunikacija, samo-izražavanje
UNUTRAŠNJE STANJE: Duhovni sluh, intelekt

Grlena čakra poznata kao “Visudda” u Sanskritu, vlada vratom, tireoidnom žlezdom, grlom, ustima, glasom, sluhom, i dušnikom. Ova čakra je nebesko plave boje i vlada komunikacijom, intelektom, i samo-izražavenjem. Njena planeta je Merkur, metal tečni Merkur ili živa, i element joj je vazduh. Ova čakra takođe vlada astralnim sluhom.
U uzrastu od 6. do 10. godine počinje se izražavati društveni identitet u našoj kreativnosti i dete u komunikaciji proverava svoje razumevanje spoljnog sveta. Podržite tu kreativnost bez osude i kritike.

OSNOVNI STRAHOVI dominiraju upravo u grlenoj čakri i to su strah od gubitka kontrole, izbora (nesposobnost odlučivanja), nejasne komunikacije, promene i prepuštanja, uspeha i neuspeha (nesposobnost uočavanja alternativnih izbora – posao, prijatelji…), grešaka, nekontroliranih izliva besa, očaja i apatije, nedostatak kreativnosti, strah od egzistiranja bez autoriteta i moći. Zbog svih nagomilanih strahova postepeno se gubi vera u sebe.

Preko nje možete osetiti sebe u društvu, poslu ili zanimanju i ambicijama, izražavate volju i ljubav prema svom radu ili svojim zadacima. Ova čakra je središte kroz koje prevodimo misli, ideje i koncepte drugih bića i iz drugih dimenzija i aspekata nas samih. Preko nje smo u dodiru sa višim nadahnućem. Ukazuje kakve pretpostavke imamo o životu i kako prihvatamo to što nam se događa. Kad je zadnji deo čakre otvoren daje nam snagu da negativne emocije transformišemo u pozitivne.
Kada je V čakra otvorena osećamo se uspešni, zadovoljni radom i rad je jedna od naših omiljenih zadataka. Profesionalno opredeljenje je tada ujedno i izazov i ispunjenje. Kad cveta, dajemo od sebe sve najbolje, profesionalno smo uspešni i imamo za ispunjenje svojih ciljeva podršku čitavog univerzuma.
Kada je zatvorena osećamo se teško i zagušeno.

U V grlenoj čakri nam se otvaraju novi nivoi svesti. U Akaši nema podele vremena: prošlost, sadašnjost i budućnost tu postoje istovremeno u obliku vibracije, u ovoj čakri se se astralno telo odvaja od fizičkog. Dok sanjamo, astralno telo kroz ovu čakru napušta fizičko telo, a pri buđenju se vraća u njega. Višudi čakra je ishodište udan prane. Zadatak ove prane je da za vreme disanja čisti telo od otrovnih elemenata, odatle potiče i naziv ove čakre: Viš – otrov; šuddh – čistiti. Ona pročišćava ne samo fizičko telo, već nam pomaže da pročistimo i svoj emotivni i mentalni sklop. Sve teškoće koje smo potisnuli, sva negativna iskustva koja smo tokom života “progutali” postoje dalje u našoj podsvesti, redovnim balansiranjem V čakre trajno ih razrešavamo i pročišćavamo.

Radionice vodi Mira Saičič. Njeno dugogodišnje usavršavanje od Ruske škole, preko Silva metode do Vlajićeve “Svetlosne formule” i energetske igre misli vodi vas do prirodnog stanja ravnoteže, do bića oslobođenog nepotrebnih strahova, negativnih i destruktivnih misli i loših energija. Sve je tako jednostavno svi potrebni alati su u vama, samo ih je potrebno određenim tehnikama pokrenuti.


AUTORSKI MATERIJAL © Jasmina Knežević
ZABRANJENO  KOPIRANJE  
PARAFRAZIRANJE  I  PREUZIMANJE