III cakra ROslobodite se destruktivnih energuja i viška kilograma!!!

Manipura čakra ili “grad dragulja“ (mani – biser, dragulj; pura – mesto, grad) u kom pronalazimo bisere jasnoće, mudrosti, samopouzdanja i blagostanja. Pozitivno zračenje koje dolazi iz ove čakre pročišćava Svadištana i Muladhara čakru i pomaže njihovo ispravno funkcionisanje. Požuda postaje čista, nesebična ljubav. Svetlost mudrosti menja predrasude i odbojnost u poštovanje i razumevanje, a zavist i nezasitu pohlepu u blagonaklonost i zdravu umerenost. Sticanjem samopouzdanja, ponos i ljubomora transformišu se u skromnost i velikoušnost, neznanje u jasnoću, alenjost u fokusiran, istrajan napor.
Samosvest i samopouzdanje drugi su biseri Manipura čakre. Dok ne otkrijemo te bisere u sebi i ne podignemo ih u svetlo, živimo u neprekidnom strahu – strahu da nećemo biti voljeni, da ćemo pogrešiti, strahu od bolesti, od smrti itd. Mnogi naši strahovi egzistiraju isključivo zbog blokade u Manipura čakri.

Neravnoteže ili blokada u Manipura čakri zaustavlja i uništava našu energiju i podstiče razne fizičke i psihičke tegobe. Ako ne možemo jasno misliti, izraziti svoje misli i osećanja, ili ako je um “zamagljen“, najčešće je reč o problemu u Manipura čakri. Brojne tegobe kao što su šećerna bolest, bolesti kardiovaskularnog sistema, gihta, artritisa, reumatskih bolesti, mnogih oblika migrena, alergija i mnogo toga drugog, može imati ishodište u nedostatku energije u Manipura čakri i u sistemu za varenje koji loše radi.
Jedan od simbola ove čakre je obrnuti trougao koji ukazuje na širenje energije, rast i razvoj. Simbol Manipura čakre je i lotosov cvet sa deset latica. Deset latica označavaju deset prana koje upravljaju svim funkcijama u telu. Buđenjem Manipure oslobađamo se negativnih energija, pročišćavamo i podižemo kvalitet životne energije.

Radionice vodi Mira Saičič. Njeno dugogodišnje usavršavanje od Ruske škole, preko Silva metode do Vlajićeve “Svetlosne formule” i energetske igre misli vodi vas do prirodnog stanja ravnoteže, do bića oslobođenog nepotrebnih strahova, negativnih i destruktivnih misli i loših energija. Sve je tako jednostavno svi potrebni alati su u vama, samo ih je potrebno određenim tehnikama pokrenuti.


AUTORSKI MATERIJAL © Jasmina Knežević
ZABRANJENO  KOPIRANJE  
PARAFRAZIRANJE  I  PREUZIMANJE