O znacima Zodijaka


Najosnovnija astrološka činjenica o vama jeste znak u kome se Sunce nalazilo u trenutku vašeg rodjenja. On definiše vaš ego, motivacije, potrebe i pristup životu. Ali Sunce nije jedina planeta koja utiče na vas. (U astrologiji, oba svetleća tela – Sunce i Mesec – nazivaju se planetama. Učinite sebi uslugu i ovu terminologiju nikada ne koristite u razgovoru sa astronomima.) Merkur, Venera, Mars, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun i Plu­ton, da ne pominjemo stalno promenljiv Mesec, zauzimali su neki znak Zodijaka u trenutku vašeg rodjenja i imaju različit upliv na vas. 

Svaka planeta predstavlja poseban tip energije; svaki znak nosi različito delo­vanje; stoga, pozicija planete u nekom od znakova Zodijaka ima na sva­koga jedinstven uticaj. Zbog toga astrologija koja se zasniva samo na Sunčevom znaku ne daje sve odgovore. Osoba nosi mnogo više nego što to može da opiše njen Sunčev znak.

Ipak, sa astrološke tačke gledišta, Sunčev znak je ono što odražava suštin­ske činjenice o vama. Da biste odredili svoj znak, ali imajte na umu da datumi nisu toliko precizni kao što se čini. Na kraju, krug ima 360 stepeni, a svaki znak zahvata tačno 30 stepeni. Ali, vrlo je nezgodna činjenica da godina ima 365 dana, ne računajući prestupnu god­inu. Zato znaci nisu podeljeni prema danima toliko savršeno koliko biste to želeli. Ako ste rodjeni prvog ili poslednjeg dana nekog znaka, možda ćete želeti da proverite svoj znak pomoću tabela u dodatku B, istražujući na Internetu ili ćete se obratiti astrologu za preciznije podatke.


Jasmina Knezevic 063222539

Jasmina KNEŽEVIĆ svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije vodi od 2000. godine, autorka je i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započinje svoju samostalnu profesionalnu praksu, koja se danas zasniva na preporukama sada već desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno saradjuje na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzima projekat Veličanstveni Saturn, u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. nalazi se u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006. u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena je isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodi dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, tromesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Astrološki i numerološki alati u modernom Menadžmentu. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreira izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktituje holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapija (lečenje bojama). Inicirana za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. kod Zdenke Andrijić. Od 2015. edukuje pristup AKAŠA POLJU, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Jasmina Knežević je sertifikovani praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

O zodijačkim znacima

Mon Apr 15 , 2013
Pоslеdnjih gоdinа dо mеnе је nаrоčitо dоprlо tо dа smо prеvišе sprеmni dа prеuvеličаvаmо rаzliku izmеdju tzv. dоbrih i lоših аspеkаtа. Prilikоm prikupljаnjа primеrа zа mојu knjigu Аstrоlоški аspеkti, kао i u istrаživаnju hоrоskоpа zа оvо dеlо, primеtiо sаm dа sе nеkа tеlа, u klаsi sličnih slučајеvа, uvеk iznоvа јаvljајu […]