Omiljena knjiga


Ovan 
Za Ovnove, život je neprekidan rat koji se sastoji od bezbroj manje-više važnih borbi. Zato im poklonite knjigu kratkog ali jasnog sadržaja. Zaboravite na obimna štiva koliko god poučna da su, oni jednostavno neće imati dovoljno strpljenja da ih dočitaju. Pun pogodak bi bile knjige o sportu, automobilizmu ili oružju. 

Bik 
Bikovi su estete pa knjiga mora prvo imati estetsku vrednost a zatim i izuzetan sadržaj. Stari veliki tradicionalni kuvar će se dobro uklopiti jer će ovim gurmanima dati priliku da isprobaju neke nove recepte, a obradovaće se i priručnicima za gajenje cveća. Zanima ih i istorija umetnosti kao i biografi je poznatih slikara i muzičara. 

Blizanci 
Toliko su radoznali da ih jednostavno sve zanima pa pri izboru ne možete pogrešiti. Možda je najbolje da im kupite dve ili više knjiga džepnog formata, potpuno različite tematike, tako će moći da obogate svoja znanja. Pun pogodak je i pretplata na njihov omiljeni časopis čime ćete ih poštedeti obaveze oko redovne kupovine na kioscima. Obožavaju i sve vrste enigmatike i najrazličitijih mozgalica. 

Rak 
Rakovi obožavaju čitanje tako da to često čine i na radnom mestu. Čitaju autobiografi je i knjige o slavnim ličnostima. Takođe ih interesuju i časopisi tipa “Uradi sam” i knjige o vaspitavanju dece, sve što su u sitaciji da primene u životu jer oni to čine sa posebnom ljubavlju i nežnošću. Vole da čitaju i srceparajuće ljubavne priče o kojima će misliti danima. 

Lav 
Ovo je zaista posebna slika! Lavovi će uvek naći vremena da se udobno zavale u svoju kraljevsku fotelju i prionu na štivo. Podjednako je bitna, čak često i primarna, kraljevska atmosfera… svetlo iz raskošne lampe koju možete videti samo kod njih, šolja od kineskog porculana puna miomirisnog čaja, muzika. Vole knjige o starim narodima, iščezlim civilizacijama, dvoru, kraljevima i raskošnim balovima, raznim intrigama i tajnim ljubavima. Ako je pritom knjiga bogato ilustrovana u potpunosti će zadovoljiti ukus ovog kapricioznog čitača. 

Devica 
Device ćete obradovati knjigom ekološke tematike. Interesuju ih i zdrava ishrana i održavanje fizičkog zdravlja rekreativnim vežbama, kao i praktični priručnici o prvoj pomoći i alternativnom lečenju. Sve knjige moraju biti stručno napisane, sa navedenim primerima iz prakse i potkrepljene naučnim dokazima. Sve sto pročitaju žele i da primene u cilju poboljšanja zdravlja tela i duha kao i lepote. 

Vaga 
Vage vole sve knjige o umetnosti, lepoti i ljubavi. Uz prijatnu muziku i u opuštenoj atmosferi uživaju da se prepuste i prelistavanju najnovijih modnih časopisa. Neće vam zameriti ako im poklonite knjigu sa romantičnim sadržajem jer je njima ljubav najvažnija, pa uživaju da joj se prepuste makar samo u mislima. Veoma su zainteresovane i za knjige o psihologiji čoveka pomoću kojih mogu da se pozabave analizom ljudskog uma odmeravajući pozitivne i negativne strane svakog lika. 

Škorpion 
Njegove omiljene knjige su kriminalističkog tipa. Detektivski romani sa mračnim zapletom i mnoštvom sumnjivih uloga zaintrigiraće njegov um. Razne misterije, neobjašnjive pojave i psihoanalize su oblasti u koje vole da utonu pripadnici ovog mističnog znaka. Čitaju uglavnom noću kada je vreme za opuštanje tela i duha i ništa ih više ne obavezuje. Redovno posežu i za erotskom literaturom. 

Strelac 
Poklonite mu putopise iz dalekih zemalja sa opisima fascinantnih običaja i neobičnih ljudi. Strelci vole i avanturističke romane, ali i knjige o religiji, filozofi ji i životima svetaca. Pošto rado putuju obradovaće ih i programi za daleka putovanja na koja možda i nisu u mogućnosti da odu pa će to učiniti makar u mislima. Zanima ih i sva literatura koja je u vezi sa lovom, ribolovom i životinjama uopšte, a posebno su “slabi” prema inostranim izdanjima. 

Jarac 
Voli knjige sa političkim i istorijskim sadržajem. Čita pažljivo i studiozno pa će se tome posvetiti potpuno, proučavajući sve detalje, i uočivši svaku grešku. Takođe ga interesuju i knjige o vojnim veštinama, strategiji i taktici velikih vojskovođa i ratnika. Jarac veruje u moć ali za razliku od Ovna koji to i pokazuje, Jarac je želi i neguje tajnovito i to ne priznaje. 

Vodolija 
Pun pogodak bi bio roman naučne fantastike, o novim neistraženim planetama i manje poznatim civilizacijama. Svemirska putovanja i ratovi svetova su štivo koje oni prosto gutaju. Ovi zanesenjaci do te mere potonu u čitanje da ih često bole oči nakon toga. Obradovaće ih biografije revolucionara, ali i knjige tipa “Kako razumeti suprotan pol”, ili bilo koje od Jungovih ili Frojdovih dela. 

Ribe 
Obožavaju poeziju. U smiraj dana će ih najbolje opustiti romantične ljubavne pesme, poezija i muzika. To je njihov tajni ritual koji će ih na najbolji mogući način opustiti, uvesti u san i pripremiti za novi dan. Obradovaće se ako im poklonite roman o tajnoj, skrivenoj ljubavi jer će to razbuktati njihovu bujnu maštu i zadovoljiti njihovu veliku potrebu za ljubavlju. 


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Podela zodijaka

Mon Apr 15 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Trаdiciја sаd uči dа svакi оd tri Кvаlitеtа dеluје nа čеtiri nаčinа, оd којih је svакi nаzvаn imеnоm јеdnоg оd čеtiri srеdnjеvекоvnа еlеmеntа а tо su: Vаtrа, Vаzduh, Zеmljа i Vоdа. Tако sа stаnоvištа Кvаlitеtа imаmо čеtiri grupе (nаzvаnе trојstvimа) оd pо […]

You May Like