Oslobodite se stresa


stresStres je problem s kojim se suočavaju svi zodijački znaci, ali neki su nervozi podložniji više od drugih. Device se teško opuštaju jer su stalno u pokretu, željne da svaku sitnicu dovedu u red. Rakovi brzo menjaju raspoloženje, zbog čega takođe imaju problema da se opuste, dok je ambiciozni Jarac toliko opsednut uspehom da ne uspeva da nađe vremena za odmor. Osim pravilne ishrane, vežbanja i dovoljno sna za naše zdravlje takođe je važno da naučimo kako da se opustimo, i to onda kada je našem organizmu najpotrebnije.

Japanski stručnjaci tvrde da prava relaksacija podrazumeva i treniranje našeg nervnog sistema da ne reaguje burno na razne događaje i stresne situacije, jer takvo ponašanje može da ima mnogo pozitivnih rezultata. Puls i disanje se usporavaju, mišići opuštaju, ruke i stopala se zagrevaju, proizvodnja adrenalina se usporava, a obim pažnje povećava, što omogućava da adekvatno reagujemo na krizne situacije. Bez obzira na to da li se radi o impulsivnom Ovnu, na izgled uzdržanoj Vagi ili opreznom Biku, svaki zodijački znak treba da nauči kako u svakom trenutku može da se opusti. Koncentracija, kontrolisano disanje i odgovarajuće vežbe mogu nam pomoći da se najefikasnije uhvatimo u koštac sa stresom.

OVAN
Kada ste suočeni sa stresnom situacijom lako gubite kontrolu. Napetost najčešće osećate u glavi, čelu i mišićima vilice, pa je zato potrebno da naučite kako da te delove tela opustite pomoću tehnika relaksacije. Kada osetite da ćete da prasnete, u sebi počnite polako da brojite do 20. Drugo rešenje je da odmah prošetate ili uradite vežbe za glavu i jačanje očnih mišića. Ali, pre svega, treba da se potrudite da po svaku cenu ne srljate u napete situacije, jer nisu svi tako brzi kao vi, nekome je potrebno više vremena da nešto shvati i odreaguje.

BIK
Iako ste smireni i umete da se savladate, i vama se dogodi da prenaglite, najčešće kada vam se suprotstavi neko tvrdoglaviji od vas. Kada se razbesnite postajete neprijatni za okolinu, a napetost najviše osećate u vratu i mišićima vilice. Ukoliko napetost duže traje, strada vam i gornji deo leđa. Kada osetite da vas obuzima nervoza, duboko dišite i postepeno opuštajte mišiće, pri čemu stomak treba da vam se podiže kod udisaja, a uvlači kod izdisaja. Svakog dana uradite vežbu za leđa da biste kičmu što duže održali elastičnom. 

BLIZANCI
Stalno ste u potrazi za novim iskustvima i izazovima pa mnogo toga započinjete da radite u isto vreme, što vas može dovesti u stanje stresa. Jezik vam je često brži od pameti, kažete i ono što ne bi trebalo. Međutim, nerviranjem ništa nećete postići. Kada osetite da ćete “iskočiti iz svoje kože”, razmislite o posledicama koje mogu imati vaše reči izrečene u besu. Kada ste pod stresom, napetost vam se akumulira u predelu ramena, grudnog koša, ruku i dlanova. Već pri prvom nagoveštaju sukoba usporite disanje i lagano opuštajte mišiće, a ruke što češće zagrevajte. Svakog dana treba da uradite vežbu za ruke i ramena.


RAK

Izjedaju vas česte ljutnje ili osećaj neprijateljstva koje mogu da dovedu i do zdravstvenih problema. Međutim, kada budete shvatili da je većina “pretnji” bezopasna, moći ćete da se izborite i sa pravom krizom. Zbog preosetljivosti lako upadate u stresne situacije, što se nepovoljno odražava na vaše organe za disanje i varenje. Napetost u vašem telu najviše se ispoljava u grudima i stomaku. Kada osetite da vam uzbuđenje ili bes raste, počnite sa abdominalnim disanjem i postepenim opuštanjem mišića, a može da vam pomogne i vežba u sedećem položaju.


LAV

Kada neko pokuša da vas omalovaži ili izvrgne podsmehu, imate osećaj kao da ste pod pritiskom. U želji da sačuvate dostojanstvo navikli ste da kontrolišete svoj temperament kako vas eksplozija besa ne bi prikazala u negativnom svetlu. Kada ste pod tenzijom to može da ima posledice na vaše srce, cirkulaciju, vrat ili vid. Čim osetite da gubite kontrolu nad sobom, umirite se, koncentrišite se na pravilno disanje i svedite broj udisaja na 8 do 12 u minutu. Preporučuju vam se, takođe, i svakodnevne vežbe za leđa, tri puta po pet minuta, kao i vežba za jačanje leđa i ramena i vežbe za jačanje očnih mišića.


DEVICA

Više brinete o svemu nego što vaša okolina može i da pretpostavi. Ukoliko na papir prenesete ono što vas muči, može da vam bude lakše, a to nikome ne morate pokazati ako ne želite. Stres nepovoljno utiče na vaš nervni sistem i organe za varenje, a posledica može biti napetost u celom telu. Kada osetite da ćete se iznervirati, nađite neko mirno mesto, makar u svojoj glavi, i dišite duboko i polako. Svakodnevno šetajte, a kada se odmarate uradite vežbu u ležećem položaju koja ima povoljan uticaj na vaš osetljiv crevni trakt.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Vežbe za opuštanje

Tue May 7 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email * Vežba za glavu (Ovan, Vodolija, Devica)Ukoliko sedite na stolici, ruke stavite na kolena, ispravite leđa i istegnite vrat prema plafonu kao da vas neko vuče za kosu na temenu. Zatim polako, u velikom luku, spustite glavu napred, zatim je ispravite i […]