Osnažite svoj sektor


Verovatno ste odredili vaš KUA broj, vašu NIJEN JEN lokaciju i element koji treba pojačati, a u prilogu su saveti LILIJAN TU na koji način možete stimulisati vaš sektor…

BROJ 1.

Elementi koje treba pojačati su Vatra i Drvo, a to možete učiniti na sledeći način:

– južni deo vašeg doma ofarbajte u jednu od sledećih boja: bela, žuta ili crvena;
– možete staviti crveni luster sa simboliima sreće
– u južni deo postavite par mandarinskih pataka koje su među najjačim pojačivačima ljubavi. Umesto pataka mozete postaviti sliku dve guske, ili feniksa, ili petla.

Verovatno ste odredili vaš KUA broj, vašu NIJEN JEN lokaciju i element koji treba pojačati, a u prilogu su saveti LILIJAN TU na koji način možete stimulisati vaš sektor…

BROJ 1.
Elementi koje treba pojačati su Vatra i Drvo, a to možete učiniti na sledeći način:
– južni deo vašeg doma ofarbajte u jednu od sledećih boja: bela, žuta ili crvena;
– možete staviti crveni luster sa simboliima sreće
– u južni deo postavite par mandarinskih pataka koje su među najjačim pojačivačima ljubavi. Umesto pataka mozete postaviti sliku dve guske, ili feniksa, ili petla.

KUA BROJ 2.
Elementi koje treba pojačati su Metal i Zemlja.
– okačite viseće zvončiće sa šest metalnih cevčica
– severozapadni zid ofarbajte u belu ili sivu boju (ili bilo kojom bojom metala)
– u severozapadnom delu držite keramičku ili metalnu vazu

KUA BROJ 3.
Osobe sa ovim kua brojem treba da pojačaju Elemente Drvo i Vodu, i aktiviraju jugoistočni zid u stanu.
– u akvarijumu gajite par zlatnih ribica, ili
– postavite veliku vazu punu božura, ili
– stavite duboku činiju širokog oboda, i u njoj gajite malu zelenu biljku. Voda uvek treba da je čista i biljka zdrava

KUA BROJ 4.
– Aktivirajte istočni zid ili ugao;
– postavite sliku ili figuru zmaja
– postavite ukrasnu perlu od žada
– gajite zdravu i rascvetalu biljku

KUA BROJ 5.
– aktivirajte severozapadni ugao ili zid ako ste muškarac
– aktivirajte zapadni zid ako ste žena
– okačite viseće zvončiće sa šest ili sedam cevčica
– postavite šest kristalnih loptica u severozapadni ugao ili sedam u zapadni
– držite simbol meseca

KUA BROJ 6.
Aktivirajte jugozapadni zid ili ugao doma. Pojačajte elemente Zemlja i Vatra.
– okačite mali kristalni luster
– okačite lampu sa abažurom svetlocrvene boje
– držite grumen prirodnog kvarca.

KUA BROJ 7.
Treba da aktivirate severoistočni zid ili ugao doma i pojačate elemente Zemlja i Vatra. Saveti su isti kao i za kua broj 6.:
– držite grumen prirodnog kvarca
– okačite mali kristalni luster
– okačite lampu sa abažurom svetlocrvene boje

KUA BROJ 8.
Aktivirajte zapadni zid ili ugao doma i pojačajte Elemente Metal i Zemlja. Predlozi su kao i za kua broj 5.
– okačite viseće zvončiće sa sest ili sedam cevčica
– držite simbol meseca, itd.

KUA BROJ 9.
Aktivirajte severni zid ili ugao u domu.

– postavite akvarijum sa zlatnim ribicma i dobro osvetlite akvarijum
– držite metalnu vazu oslikanu simbolima sreće
– okačite sliku na kojoj je prikazana voda.

NIJEN JEN na kineskom znači “dugovečnost i bogati potomci”. Uzglavlje kreveta uvek treba da je okrenuto u vašem pozitivnom pravcu, ili bar u jednom od vaših pozitivnih pravaca. U nastavku nekoliko važnih Feng Šui simbola.

FU PSI
Malo je srećnika koji su videli Zabranjeni grad ili obišli kineske restorane negde u svetu, ali videli ste verovatno u filmovima, knjigama, na razglednicama ili brošurama, da su ispred tih objekata, na ulaznim vratima, postavljene čudne kamene životinje sa strašnim telima i još strašnijim licem. Uvek se postavljaju u paru, s tim sto se mužjak postavlja sa desne strane ulaznih vrata (ako se gleda iz stana prema spolja), a ženka se postavlja sa leve strane.
To su FU PSI, čuvari objekata, čuvaju porodice koje tamo žive, i nadziru goste koji nameravaju da uđu. Ako se gosti lepo ponašaju i prilaze objektu sa dobrim namerama, onda će biti primljeni, ali ako se prema FU PSIMA ponašaju nedolično ili se rugaju, najčešće neće biti primljeni u goste. Setila sam se divne turske poslovice: goste primamo prema odelu, ali cenimo prema znanju.

KONJ
Izvanredan simbol sa yang energijom, a najbolje mesto za sliku ili skulpturu je južni zid dnevne sobe. Međutim, nikada nemojte držati sliku ili skulpturu uznemirenog konja koji se propinje, jer na taj način možete “prizvati” neku nepoznatu energiju koja će zavladti vašim prostorom. Konj je simbol brzine, zdravlja, pobede, ali nije dobro da ga držite iza vaših leđa ili nasuprot vama.

DVA SLONA
Bračni par koji želi imati muško dete treba da drži dve figure slona u spavacoj sobi.

KRAVA KOJA ISPUNJAVA ŽELJE
Ako krava sedi na novčićima i “zlatnim” polugama, i držite je na radnom stolu, može doneti sreću i ostvarenje želja.

TRONOGA ŽABA
Veruje se da je snažan simbol koji donosi bogatstvo – ako u ustima drži novčić. Postavlja se na niski stočić, ali ih u stambenom prostoru ne bi trebalo biti više od devet.

CRNA KORNJAČA
Postavlja se na severnu stranu stambenog prostora, a zbog snažnog oklopa simbolizuje zaštitu i dugovečnost.

 

CVEĆE
Magnolije, lotos, hrizanteme, orhideje, i uopšte cveće uvek donosi sreću, lepotu, simbolizuje dugovečnost. Za sreću u porodici treba uzgajati ljubičastu orhideju, dok narcisi znače talenat koji treba da se otkrije i dokaže. Limun sa plodovima pored ulaznih vrata donosi novac. Kaktuse sa trnjem nikada, ali nikada, ne držite u radnom ili stambenom prostoru. Mozete ih držati ispred ulaznih vrata ako mislite da vas ugrožava negativna energija spolja. Ako stanujete u prizemlju ili vaša vrata gledaju na sam ulaz u zgradu, obavezno postavite kaktuse pored vrata.

KRASULA
Biljka sa okruglim i srcolikim, tamno zelenim listovima postavljena na jugoistočnu stranu donosi obilje i novac. Može se kupiti u svim cvećarama.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Sektori *Feng Shui

Thu Mar 7 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Sektor 1 – Područje karijere Povezano je sa vodenim elementom. Voda predstavlja jednu od najmoćnijih energija, ima posebnu snagu. U ljubavnim vezama unosi fluidnost, donosi novu ljubav. Voda nosi mogućnost da se veza razvija, pa ukoliko vaša veza trenutno stagnira da bi […]