Osnovni principi karmičke astrologije


osnovni principi karmicke astrologijeIdeja da se evolutivni razvoj ljudske duše može videti preko natalnog horoskopa pobuđuje veliku radoznalost već najmanje sto godina. Međutim, sve do nedavne pojave širokog interesovanja za regresiju u prošle živote i tumačenja života od strane vidovnjaka, većina razmišljanja o ovoj kontraverznoj temi bile su puke pretpostavke, što je izazivalo veliki broj nesporazuma.

Jedna široko rasprostranjena zabluda jeste verovanje da jedinka mora proći uzastopne inkarnacije u svakom od dvanaest Sunčevih znakova. Naša istraživanja su pokazala da samo mali broj duša putuje oko točka u skladu sa rutiniziranom evolutivnom šemom.

Drugo standardno uverenje mi je predstavljeno kad sam počela da prekopavam polje ezoterične astrologije je ovo:
1. Mesec je vaš prethodni Ascendent;
2. Ascendent je vaše prethodno Sunce;
3. Sunce je vaš budući Ascendent.

Hajde da razmotrimo dva slučaja uzastopnih života – slučaj Džona Dilindžera i Ričarda D. Vilarda, i drugi – Kler Kleirmont i Seli Kaplan.
Kao što možete videti, gornje „pravilo“ ne važi ni u jednom od ova dva para natalnih karti. Mnogi drugi stavovi koji se tiču karmičke astrologije su prilično proizvoljni i ne bi ih trebalo slepo prihvatati. Umesto toga, izgleda da jedinka koja se inkarnira bira vreme koje je astrološki najpovoljije za njenu misiju na Zemlji. Mi na natalnu kartu gledamo kao na „radni list“ koji pokazuje nastavni plan kojim treba ovladati u nekom od razreda ove planetarne škole za duše. 

Međutim, izgleda da je izbor horoskopa, ili radnog lista, veoma sličan kupovini kuće. Možete dobiti većinu onoga što vam je potrebno svesnim izborom određenih faktora u karti, ali ćete verovatno morati prihvatiti i razne crte koje idu uz njih. Iz ovog razloga, mi u karmičkoj astrologiji ne pokušavamo da analiziramo svaku konfiguraciju u karti, nego samo one koje se čine važnima za razvoj duše.

Uverena sam da sa nivoom znanja koji sada postoji, nema mogućnost da astrolozi, osim ako su u isto vreme i vidovnjaci, mogu odrediti ko je i šta je osoba bila u prošlosti proučavajući njen horoskop. Ako vam astrolog ponudi karmičko tumačenje i kaže: „U prošlom životu bili ste seljak u Poljskoj…“, ili bilo šta slično, a da ne prizna da je vidovit, ja bih proglasila i tog astrologa i metode koje koristi sumnjivim. Sam po sebi, horoskop može jedino ukazati putanju kojom duša ide i njene opšte karmičke dužnosti. Niko ne može tačno reći ko ste bili u prošlom životu; možemo vam samo reći šta su izgleda bili drugi ljudi sa istim obrascima u natalnoj karti. 


Jasmina Knezevic 063222539

Jasmina KNEŽEVIĆ svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije vodi od 2000. godine, autorka je i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započinje svoju samostalnu profesionalnu praksu, koja se danas zasniva na preporukama sada već desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno saradjuje na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzima projekat Veličanstveni Saturn, u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. nalazi se u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006. u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena je isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodi dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, tromesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Astrološki i numerološki alati u modernom Menadžmentu. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreira izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktituje holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapija (lečenje bojama). Inicirana za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. kod Zdenke Andrijić. Od 2015. edukuje pristup AKAŠA POLJU, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Jasmina Knežević je sertifikovani praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Tumačenje Dejvison horoskopa

Sun Mar 17 , 2013
Horoskop odnosa (Dejvison) je jedna potencijalna sudbina, jer horoskop odnosa imamo i sa ljudima sa kojima nikada nećemo biti u odnosu. On oživljava sa početkom jedne veze, i vremenom dobija na snazi, postajući sve veća realnost i sudbina veze.Da bi se ostvario jedan odnos, bez obzira koliko dobar horoskop odnosa […]