Periodika u numerologiji


numerologija 3Ono što je bit numerologije, a što osoba koja se bavi brojevima nužno treba da poznaje jeste PERIODIKA. To je deo numerologije koji je vezan za vremenske cikluse, uz pomoć kojih se vrši predikcija u njoj.
Numerološka periodika je svakako vezana za kalendar koji se koristi u vremenu, kada se vrši numerološka predikcija. Kalendara je oduvek bilo bezbroj vrsta i to sa najrazličitijim vremenskim ciklusima i namenama. Shodno tome se i numerologija menjala, odnosno prilagođavala se vremenskim periodima i kalendarima koji su bili aktuelni u određenim vremenskim periodima, istorijski posmatrano.Kakve sve kalendare čovek ima? Odgovor je: najrazličitije. To su poljoprivredni, državni, mesečevi, sunčani, astrološki, crkveni i mnogi drugi kalendari. Postoji i takozvani “lutajući kalendar” (staroegipatski) koji je poslužio kao osnova za godinu koja ima 365 dana i gde se njegov početak, svake 4 godine pomera za 1 dan i na taj način putuje kroz sva godišnja doba. On je osnova današnjeg kalendra, kojim se služimo sada u 21. veku.
Bez kalendara, bez periodike i bez vođenja računa o dimenziji vremena, zaista se nikada nije moglo, pa se to ne može ni danas. Shodno tome numerologija se podelila na numerologiju srednjovekovnog doba i numerologiju Novog Doba, koje se u velikoj meri razlikuju. Prosto je neumesno, danas u 21. veku, koristiti stare, “prapotopske numerološke tabele” koje više nisu verodostojne u ovim moderima vrmenenima.
Kalendar i nauka o vremenu, u stvari su potekli od sakupljača dažbina u pradavna vremena. Sve što je pripadalo gospodaru, sakupljači dažbina su od plebsa sakupljali u apsolutno jednakim vremenskim razmacima. “Pare svuda vrte svetom”, pa vidimo da vrte i različitim kalendarima na ovom svetu.
Latinska reč “calendarium” znači “knjiga zaduženja”, a “kalende” znači “prve dane u mesecu”. Većina kalendara ustanovljena je u skladu sa Prirodnim Zakonima i podudarnostima sa različitim prirodnim pojavama, što je uvek iskazivano brojevima. Svaki kalendar je autentični sistem koji čine brojevi.
Ono što je ključ jesu vremenski ciklusi i različite cikličnosti, najčešće prirodnih pojava. Tu su i kalendari koji su posvećeni raznim Bogovima, na primer gde godina ima 260 dana (13 meseci po 20 dana); tu su kalendari koji se služe sa 120 000 godina, 18 000 godina, 1 753 005 godina, 6 480 000 itd. Kao što vidimo, ovde su prisutni samo brojevi koji u sebi imaju ogromne cifre.
Kineski kalendari su, na primer, povezani sa kalendarskim ciklusima koji su povezani dalje sa kompletnim sistemom mera i težina. Kao što znamo u Bibliji se govori o tome da je Bog stvorio ovaj svet brojem, merom i težinom. Drevni kineski mudraci govore o tome, da je kalendar matematički model savršenstva ovog sveta i da čovek i priroda, neumitno funkcionišu po prirodnim ciklusima i niko tome ne može izbeći.
Takođe, kalendar služi za čitanje vremena. On nije ništa drugo do grupe i familije brojeva, koji stoje u tačno određenim sistemskim odnosima jednog prema drugom i simbolišu određene stvari. Na isti način brojevi se koriste u numerologiji kada se vrši predikcija nečije sudbine ili budućnosti. Bilo da je u pitanju pojam, stvar, događaj, čovek, grupa ljudi, jedan grad, jedna država itd.
Direktno iz kalendara proizilaze, astrologija, horoskopi kao i zodijački znaci. I iz čega oni proizilaze? Proizilaze iz brojeva! Takođe 5 elemenata i Teorija 5 elemenata (koja se koristi u kineskom horoskopu, Feng Šuiju, akupunkturi i orijentalnoj medicini) proizilaze iz kalendara i brojeva. Mnoge stvari se u kalendaru vrte oko broja 1, 4, 5, 7, 12, 28, 30, 31 itd. Jasno nam je na osnovu kalendarskih i ostalih značenja, šta analogno tome oni predstavljaju u numerologiji.
Kalendari su sinonimi striktnih vremenskih i cikličnih poredaka, koji su izraženi brojevima. U brojevima su kodirani nepromenljivi i večni principi postojanja života na našoj planeti, kojima dominira vreme.
Znajući brojeve datuma svog rođenja mi možemo bolje upoznati sebe i one oko sebe. Naime, neko ko je rođen u proleće ili jesen, po svojoj psihofizičkoj konstituciji, po svojim talentima i sudbini, nikako ne može biti isti ili sličan onome ko se rodio u leto ili neko drugo godišnje doba. Naš datum rođenja govori nam koja smo konstitucija, koji smo psihološki tip ličnosti, šta nam prija, šta nam ne prija; kojim smo bolestima predisponirani, šta može biti dobro a šta loše za nas sada, u našoj budućosti, bližoj i onoj daljoj. Ako poznajemo brojeve, oni će nam reći sve.
Pored ovoga treba poznavati i kalendar doba u kome živimo. Stoga proučite i kalendar kojim se služimo danas s početka 21. veka, da biste mogli zaista razumeti numerologiju, a posebno načine na koje se u njoj vrši predikcija odnosno prognoza budućnosti, kako za pojedinca tako i za širi plan kao što je grad, pokrajina, država ili pak čitava planeta.

© Irena Sjekloča Miler
“Dvocifreni brojevi”


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Pozitivni i negativni ljudi

Fri Mar 8 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email U klasičnoj psihologiji ova dva tipa ljudi nazivaju se, viši psihološki tip ličnosti (pozitivan čovek) i niži psihološki tip ličnosti (negativni čovek), koje sam opisivala u prethodno napisanoj knjizi “Dvocifreni brojevi od 10 do 20”, a što je ključno u numerologiji. Svi […]