Planetarne faze


fazePrema tradicionalnoj astrologiji, na različita razdoblja života čoveka utiču različite planete. Moderna astrologija smatra da se životna razdoblja smenjuju u ritmu kretanja Urana, a taj put jedan Zodijački znak pređe za sedam godina. Tako je za svako doba odgovorna po jedna planeta. Otkrijte koje planete vladaju u kom trenutku.
Svaka planeta je u određenom trenutku dominantna u našim životima i zaslužna za dogadjaje koji će se realizovati.

Čovekov život podeljen je na sedam etapa: doba Meseca (do 7. godine), doba kojim vlada Merkur (od 7. do 14.), Venera (od 14. do 21.), Mars (od 21. do 35 − dvostruki Uranov ciklus), Sunce (od 35. do 42.), Jupiter (od 42. do 56.) i Saturn (od 56. do 70 – dvostruki Uranov ciklus). Pošto je napredak čovečanstva produžio životni vek, doba u kome vlada Saturn više nije poslednje − slede period Urana, Neptuna i Plutona.

MESEC DO 7. GODINE ŽIVOTA
Mesečevo doba se odlikuje izvanrednom osetljivošću. Dete kroz svoje roditelje posmatra svet, nesamostalno je i vrlo znatiželjno. Ali detetov životni ritam se ubrzao.

MERKUR OD 7. DO  14. GODINE ŽIVOTA
Ušavši u ove godine, deca moraju da se suoče sa strogim pravilima ponašanja i da nauče veštine komunikacije kojim vlada Merkur. Za razliku od dečaka, devojčice već u igri moraju da pokažu svoju gracioznost i ženstvenost, a u pubertetu ta razlika je pojačana podelom stvari na „muške“ i „ženske“.

VENERA OD 14. DO 21. GODINE ŽIVOTA
Venera simbolizuje ljubav, erotiku i estetiku, pa ljubav dominira u ovom životnom razdoblju, kao i izražavanje putem odeće i spoljnog izgleda. S obzirom na uticaj ove planete, prva erotska iskustva gotovo se redovno dese u ovoj fazi.

MARS OD 21. DO 35. GODINE ŽIVOTA
Ovaj period karakterišu bunt protiv autoriteta, traženje sopstvenog puta koji je često suprotan onome što roditelji žele. U astrološkom smislu ovo je doba zrelosti i samopotvrđivanja, kako na intimnom, tako i na poslovnom planu.

SUNCE OD 35. DO 42. GODINE ŽIVOTA
Nekada je ovaj period smatran razdobljem neizbežnog propadanja ženske lepote i privlačnosti, a danas je to doba koja donosi prve velike plodove rada i društveni prestiž. U ovom životnom razdoblju dolazi do analiziranja ostvarenih težnji u životu.

JUPITER OD 42. DO 56. GODINE ŽIVOTA
Ovo je doba vrhunca životne zrelosti, posle čega sledi lagano opadanje moći, a kod žena i razdoblje menopauze.
Jupitera je razdoblje ključnih transformacija i vreme odluke hoće li se život nastaviti prema mirnoj, spokojnoj i bogatoj starosti ili prema sve većem beznađu, tuzi i samoći.

SATURN OD 56. DO 70. GODINE ŽIVOTA
Saturn je simbol starenja, usporavanja životnih funkcija, samoće i mudrosti. Nekada je u najboljem slučaju sudbina muškaraca i žena u ovoj fazi bila briga o unucima.

URAN OD 70. GODINE ŽIVOTA
Uran upućuje na ostvarivanje viših stanja svesti. Muškarci i žene u ovom dobu života najčešće su nezaštićeni, ali i okrenuti ka nekim drugim mentalnim stanjima u kojima nalaze radost života.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Vaš sudbinski broj

Thu Mar 14 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Vaš sudbinski broj je zbir svih vrednosti dodeljenih samoglasnicima u vašem imenu i predstavlja ambicije koje ste izabrali, vaša očekivanja od samog sebe kao i vaše ponašanje. Kvalitet ovog broja ne mora nužno da bude zapažen spolja, jer drugi retko imaju pojma o tome kako […]