Pluton u Jarcu


Pluton u JarcuJarac predstavlja kardinalni zemljani element. Karakteriše potrebu za strukturom, organizacijom, jasnim sistemom, za strukturisanim načinom razmišljanja, za realnim, konkretnim, materijalnim. Jarac označava i ambiciju i našu potrebu za postignućem i po svojoj strukturi najbliži je tematici X polja: položaj u društvu, samoostvarenje kroz određenu društvenu ulogu, potreba da budemo priznati i vrednovani od strane šire društvene zajednice za svoj rad, ostvarenje u materijalnom smislu takođe, štedljivost, perfekcionizam, ozbiljnost…U širem smislu, predstavlja društvo u celini, kao i ekonomiju i tradiciju. 
Pluton, kao arhetip odnosi se na jednu moćnu silu, esencijalnu energiju, koja je često poistovećena sa uništavajućim aspektom Božanskog. Zato nam, uglavnom, i zadaje strah. Kao što pojedina Božanstva u različitim mitologijama i religijama imaju i svoju drugu stranu prirode, koja je suprotna stvaralačkoj, sila koja uništava i ruši, i koja je isto tako neophodna za život i ravnotežu Univerzuma kao i za evoluciju ljudskih bića, tako oličenje ove sile vidimo u energiji koja je simbolizovana planetom Pluton. Primer za destruktivni aspekt Božanskog možemo pronaći u Hinduističkoj mitologiji u liku Boga Šive. Šiva predstavlja kako rušioca, tako i onoga ko regeneriše i obnavlja, predstavlja takođe i veliku kreativnost, a njegov ples je oličenje savršenog balansa stvaralačkog i rušilačkog principa Univerzuma, on u sebi sjedinjuje ove suprotnosti. U njegovom liku je jako dobro ilustrovana priroda plutonovske energije, više nego što to možemo pronaći kod grčkog Hada ili rimskog Plutona, koji su doslovno prikazani kao vladari podzemnog sveta-sveta mrtvih.
Ovaj aspekt Božanske rušilačke energije ide u pravcu razaranja i uništavanja kao deo prirodnog ciklusa. Na taj način, uništavajući one obrasce koji su dotrajali, koji ne služe više ničemu, a mogu nas kočiti u pogledu daljeg razvoja, bivaju otklonjeni iz našeg života. Ovo se može odvijati na dva načina, u zavisnosti kako je ova energija kanalisana u našem horoskopu. To jednim delom zavisi od samih aspekata sa Plutonom, da li se radi o protočnim ili izazovnim aspektima, ali zavisi i od same osobe, ako govorimo o individualnom horoskopu ili od društva, ukoliko se radi o kolektivnom razvoju. Ukoliko sarađujemo sa ovom energijom onda nas očekuje jedan sveobuhvatni proces preobražaja, suočavanje sa sopstvenim nesvesnim i kompletna i radikalna transformacija svega onoga što nam više nije potrebno. Ovo zahteva od nas da prepoznamo šta je to što je suvišno i da to “pustimo niz vodu”. Drugi način je način zbog koga se Plutonovi aspekti često poistovećuju sa bolom i strahom, a to je priroda ove energije koja, ukoliko se dobrovoljno ne odreknemo starih obrazaca, navika, zavisnosti etc, oslobađa nas jednim potezom praveći rez i na taj način odsecajući ono što je višak i što nam ne treba, sve ono što je u istinu maligno u nama samima i našem sistemu življenja. Tako da što smo jače vezani za ono čega bi trebalo da se odrekenemo i ostavimo iza sebe, to su za nas više bolni ovi aspekti. Dakle, nisu sami njegovi aspekti bolni već način na koji mi reagujemo na Plutonov energetski upliv. 
Kada govorimo o tom destruktivnom uplivu plutonovske energije, nas ove sile razaranja i rušenja, upravo oslobađaju nepotrebnog tereta i zastarelih obrazaca i otvaraju mesto za novo i drugačije, za ono što će nam omogućiti dalji napredak. Na taj način se ova destruktivna energija transformiše u kreativnu, odnosno regenerišuću energiju, jer nas oslobađa i priprema za naredni period u kome se od nas traži mnogo učenja i osricanja, koje će na posletku rezultirati fundamentalnim konstruktivnim promenama. Tako dolazimo i do Plutonove simbolike potpune regeneracije Pluton je univerzalni čistač, on čisti sve što je trulo i maligno. Taj proces može biti bolan, ali za posledicu ima potpunu regeneraciju.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Lilith u IX kući

Thu Mar 28 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Pokazujete veliki otpor prema svemu što je konvencionalno, formalno i ne poštujete standarde i etiku. Kriticizam vam je žestok i obično usmeren na postojeće religiozne i političke institucije. Ponašanje vam je vrlo buntovno i rizik od sukoba sa zakonom velik. Uticaj Lilit je ovde u padu […]