Pluton


plutonO ovom nebeskom telu (koje po novoj podeli više nema status planete) ZNAMO NAJMANJE jer je manje-više nepoznata astrolozima, i u sferi je teorija, jer nije ništa dokumentovano. I dalje je prilično zagonetna. Ali smo ipak nešto saznali: na primer kada je Pluton u kući prijatelja, oni su kriminalci; kada je u drugoj kući donosi nasledstvo; kada je u četvrtoj kući donosi rušenje i propadanje doma, itd.

Pluton simbolizuje najdublje slojeve kolektivne energije (masovna podsvet) nije on individualna podsvest. Njegova energija je najjača od svih planetarnih energija pa se NE MOŽE NIČIM KONTROLISATI NITI POTISNUTI. Njegova energija treba da predstavlje instinkt preživljavanja. On se poistovećuje sa Hadom koji vlada podzemnim svetom. Njegova najgroznija asocijacija su najstrašnije stvari koje izviru iz pakla. Energetski je povezan sa animalnim nesvesnog – što je za ljudsku svest neprihvatljivo. Sa njim se povezuju zlo, destrukcija, brutalnost, sadizam, ubistva, bestijalnost, sex, povezuje najogavnije i najjezivije stvari. Više je izražen na globalnom planu (masovne katastrofe i stradanja, rat.) On pravi od čoveka kanal za ispunjenje te energije. 

Pluton je otkriven 1930 i potrebno mu je 246 godina da obiđe Sunce. Putanja mu je neregularna, paq provodi 14-30 godina u jednom znaku. Jeste najmanji, ali je njegov uticaj ubitačan. On traži od čoveka totalan preobražaj – traži da se očistimo. On “sipa so na ranu” i ne da joj da zaraste dok se korenito ne promenimo. Ukoliko mu se usprotivimo – ubiće nas, jer s njim jednoistavno, sve nestaje. Njegov uticaj je naročit kada je u pitanju zloupotreba.
Pluton ipak može biti iskorišćen na pozitivan način tako što on predstavlja duboko poznavanje svoje psihe i sposobnost da se promeni tuđa psiha (u kartama psihologa). Mogućnost da se enormna energija volje usmeri u određenom pravcu. On pokazuje okultnu snagu (plan crne magije).
Na sreću, Pluton je planeta čija energija ne dotiče svakog i koja se ne može kontrolisati jer je povezana sa nesvesnim delom naše psihe, nerazumljiva i neprihvatljiva. Iako je povezan sa najgorim mogučim stvarima koja ljudska svest može da pojmi, ipak može biti pozitivno iskoriscen, usmerenjem volje u odredjenom pravcu, da bi se dogodila psihička ili fizička promena, ali to nije klasična smrt, već definitivna promena, iako je i vladar smrti u fizičkom smislu. Na odredjeni način povezan je i sa seksom. U znaku njegov uticaj se ogleda na kolektivnom planu, dok na ličnom nema zaq naše pojmove na svesnom nivou, nikakav uticaj. U Znaku pozicija Plutona će ukazati na oblast u društvu gde će doći do preobražaja uz katastrofalne posledice. Na tom planu je zahtev za nečim novim, tojest za ponovnim rađanjem – iz pepela

Kuća u kojoj se nalazi Pluton, ukazaće na sferu gde ulažete fanatičnu i nerazumljivu snagu da kontrolišete nešto što vam po prirodi stvari i poretka, nije dato i što nećete ni uspeti. Tu ćete “pući”! I tu ćete doživeti iskustvo trauma iako ćete misliti kako to vi kontrolišete i sa koliko umišljenog magnetizma to privlačite i dominirate. E, ta oblast vašeg života je prepuna kriza i pretrpeće totalni obrt. U nekim kartama, Pluton se ne manifestuje u svoj svojoj krajnosti pa po kućama pokazuje u kojim oblastima života mogu da se dese pucanja, problemi, frustracije – to su duboko potisnuti sadržaji koji se oslobađaju odjednom bez ikakve šanse da se mogu zaustaviti. Ti sadržaji se ne mogu kontrolisati jer je to enormna energija koju provocira tranzit. Drugo: kazuje u kojoj sferi života ćeš doći u situaciju da se suočiš sa životnom sferom iz prve faze života. Gde ćeš morati da preboliš kraj ili smrt nečega što više nije važno, a mislio si da je najvažnije. Na pozitivnom planu, kaže u kojoj sferi možeš steći moć sfere te kuće.
Znači, Pluton u kući pokazuje sferu u životu gde ćete morati da prebolite kraj ili smrt nečega za šta ste nesvesno bili najdublje vezani, a što vam više nije važno jer vas vuče u ponor. Kaže se da možete postići veliku moć te sfere života ukoliko poradite na sebi i dozivite transformaciju stava o tom i rastavite se svojevoljno. A, inace, to je tema za koju ćete biti fanaticno vezani i zelećete toliku kontrolu da ćete jednog dana doziveti traumu, nesnosni bol. Kriza do samog dna, zbog nesputanih strasti, a često i crna magija.
Aspekti Plutona osvetljavaju jednu od psihičkih dimenzija naše ličnosti. Dobijamo odgovore o uzrocima trauma ali i harizmaticnosti, megneticnosti, dominacije, nesvesne potrebe za kontrolom drugih, uzrocima straha da se ne onemoća. Odgovori za: neskromnost, razaranje, destrukciji, krizu, kriminal, nasilje, smrt.
Izražen je kod ljudi vole da se maskiraju, neobično izgledaju.
KLJUČNE REČI: povezan je sa smrću, razaranjem, ratovima, kriminalom, sexualnim nasiljem, regeneracijom, neskromnošću, sexualnošću, nuklearnim explozijama, krizama, transformacijama života, moći, diktaturom. I VEZANA JE ZA DEFINITIVNU PROMENU.

Predstavlja drestruktivni poriv i reformatorstvo, fuziju, procese replikacije (začeće, umnožavanje i slično) 

Kljucna reč je transformacija, vlada eliminatornim i reproduktivnim sistemom, hipofiza, abnormalni rast, bradavicama i tumorima, raznim malignim izraslinama. 
Profesije koje se vezuju za vladarstvo Plutona su finansijski magnat, fizičar, seizmolog, vulkanolog, šaman, mag, iluzionista, hipnotizer, javni tužilac, tajni agent, visoki bankarski rukovodilac, autoritarni vođa partije, patolog, hirurg, reanimolog, mesar a ima ih mnogo i među glavešinama mafije i ubicama.
Analogna stanja su regeneracija, hipnoza, potčinjenost, tajnost, duboke unutrašnje krize, osećanje bezizlaznosti, orgazam, smrt. 
Događaji: masovna psihoza, prirodne katastrofe, rat, atomska eksplozija, masovno uništenje, epidemija, seks, seksualne bolesti, kontakt sa prošlošću, neobjašnjivim, ubistvo, smrt. Upravlja i masama, grupnim i masovnim pokretima, otpacima, subverzijom, atomskom silom i zločinom; fobijama i opsesijama, sporim rastom, grupnim faktorima, transmutacijama, početkom i krajem, rođenjem i smrću, izolovanošću. prinudom, nestajanjem, kidnapovanjem, anonimnošću, bakterijama i virusima, svim što je ekskluzivno. 
Ljude koji u natalnoj karti imaju naglašen Pluton privlače tajne, teme smrti, rađanja i seksa. Pluton je najsporija poznata planeta Sunčevog sistema, u jednom znaku Zodijaka boravi oko 20 godina. Njegovi su tranziti veoma spori i obično zbog retrogradnog kretanja tri puta prelazi preko iste tačke, tako da donose radikalne promene, bilo da su motivisane okolnostima ili susretom sa osobama koje će pokrenuti taj unutrašnji proces. Delovanje Plutonovih tranzita zapravo je izazivanje krize, unutrašnje borbe. Pri tome se uništava i odbacuje kao nedelotvoran ceo niz odbrambenih mehanizama. To je trenutak kada se mora napraviti veliki napor, čovek je prisiljen da u brzom ritmu doživi veliki intenzitet, a pošto je Pluton spor, događa se da i nekoliko godina čovek proživi pod strahovitim pritiskom. 
Pluton deluje globalno, i unutar globalnih procesa čovek je jedinka koja je prisiljena da se ponaša u skladu sa izmenjenim okolnostima ili će biti uništena. Ovoj planeti se pripisuje smrt, nasilje i destrukcija, ako čovek nije sposoban da se prilagodi novim okolnostima i zahtevima. Kaže se da je pakleni dvojnik Jupitera, istovremeno stvaralac i uništitelj. Njegova dva lica su život i smrt, kao dva primarna ljudska instinkta. 
Smrt i razaranja izazvani su bolestima, epidemijama, prirodnim katastrofama, ratovima, nasiljem. Pred svim tim plutonskim pojavama današnji čovek je nemoćan. 

Pluton tako upravlja i vulkanima, zemljotresima, bolničkim odeljenjima sa teškim bolesnicima… hirurška sala, reanimacija, šok soba, intenzivna nega, hitna pomoć, neizlečive bolesti, nepoznate bolesti, epidemije, kao i ratovima i ratnom medicinom, i uopšte svim profesijama koje dolaze u dodir sa smrću, kao i mrtvačnicama, grobljem, sahranama. On takođe vlada psihologijom, psihijatrijom [i drugim učenjima i tehnikama koje imaju cilj da prodru u dublje slojeve ljudske psihe kao što su joga, zen i sl]. 


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Moćni Pluton

Wed Mar 27 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Biće Plutona je pradrevno biće planete Zemlje, koja je postojala i koja je posedovala biće još mnogo pre nego što smo posećeni i pre nego što smo nastali kombinacijom gena onakvi kakvi danas jesmo. Pradrevna, prastara ženska energija koja je otišla ispod […]