Podela znakova po elementima


Treba primetiti da su Sunce i Mesec paradoksalni po prirodi jer, dok je Sunce pre svega otvoreno u akciji i kao da naginje kardinalnom principu, mada vlada Lavom, dotle je Mesec sklon sticanju i stoga naginje fiksnom principu, mada vlada Rakom. Venera je, opet, posrednička i pomirljiva, i tako povezana sa promenljivim kvalitetom. U sva tri slučajaje egzaltacija ono što daje osnovni ton. 
Sad smo videli kako iz Jednog nastaju Dva, a iz Dva nastaju Tri i želimo da naglasimo činjenicu da, mada je ovaj proces okultan u smislu da je okultna tradicija iz starine prenosila znanje o njegovoj transcendentalnoj važnosti, nema ničeg misterioznog u njemu; on je, s druge strane, zasnovan na logičnoj nužnosti, kao što smo pokušavali da pokažemo, i njegove operacije savršeno lako shvata svako ko to želi. 
Tradicija sad uči da svaki od tri Kvaliteta deluje na četiri načina, od kojih je svaki nazvan imenom jednog od četiri srednjevekovna elementa a to su: Vatra, Vazduh, Zemlja i Voda. Tako sa stanovišta Kvaliteta imamo četiri grupe (nazvane trojstvima) od po td znaka. Tako, pošto tri puta četiri daju dvanaest, dobijamo dvanaest znakova Zodijaka.

Kako je došlo do podele na četiri elementa? Ona je otkrivena u četiri glavne tačke kompasa, četiri tačke solame godine, ekvinocijima i solsticijima i četiri tačke dana, zori, podnevu, zalasku sunca i ponoći. Možda se njena logička osnova može objasniti na sledeći način: svo astronomsko kretanjeje kružno ili eliptičko. Sada, ako se telo kreće u kmgu ili elipsi, onda, u pogledu spoljašnjih tačaka, ono zauzima četiri glavne pozicije, naime onu najveće blizine, onu prosečne udaljenosti, najveće udaljenosti i, kako se vraća, opet prosečne. To se lako vidi posmatranjem promenljivih relacija između Sunca i bilo koje tačke na Zemlji. U svitanje je Sunce u odnosu na tu tačku naprosečnoj distanci, u podne je najbliže, na zalasku je ponovo na prosečnoj distanci, a u ponoć na najvećoj. Sa svitanjem se približava Suncu, po zalasku se udaljava. Nije teško pretpostaviti da ove četiri tačke mogu simbolizovati ili čak ukazivati na četiri fundamentalna stanja materije. Suvišno je reći da četiri elementa astrologa nisu nipošto analogna brojnim elementima fizike; naprotiv, iako smo upotrebili izraz stanja materije, ona su u suštini metafizička, mada se njihova priroda reflektuje na fizičku materiju. Fizička vatra, na primer, predstavlja i pogodan simbol astrološkog elementa Vatre, a i stvarni rezultat akcije na fizičkom planu osnovne ideje ili istoimenog principa. 
Sada prelazimo sa teorijskih razmatranja na istraživanje prirode trojstava sa objektivnog stanovišta, a naročito psihologije. Razmotrimo prvo VATRU 


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Podela znakova po kvalitetu

Sun Mar 17 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Obične vrednosti kvaliteta u praktičnoj astrologiji su dobro poznate. Fiksni znak je rezervisan, intenzivan i konzervativan. Pod aflikcijom je indolentan, flegmatičan, tiranin, svojeglav i glup. Kardinalni znak je aktivan, preduzimljiv i okrenut cilju. Pod aflikcijom je nemiran, sklon dominiranju i mešanju u […]
All right reserved Spicum ASTRO Community © 2000 Theme: Default Mag by ThemeInWP