Podznak ili Ascendent


ascendent ili podznakU razmatranju natalnog horoskopa se uvek polazi od I kuće, koja predstavlja samog natusa – ta kuća mora biti analizirana koliko i sam znak Ovna i Mars, jer I kuća predstavlja energiju čoveka. Ono što je energija kod jedne osobe što je njen lični Mars, znak Ovna, vladar I kuće i I kuća. Prva kuća predstavlja energiju osobe, to nije samo psihološki portret osobe. Ova energija može biti malefična ili benefična, privlačiti različite energije, ona je sudbina natusa, koja je definisana količinom i kvalitetom energije. Kvalitet eergije daje smer, a količina daje mogućnost da natus bude slobodan. U konačanom smislu, da bi čovek bio potpuno slobodan od svog horoskopa, on mora imati određenu količinu energije, koja ga izvlači od svake sudbine.

Mnogima je poznat ne samo znak u kome su rođeni, već i podznak. Zahvaljujući brojnim kompjuterskim astro programima koji su dostupni preko interneta moguće je izračunati svoj podznak. Ipak, treba imati u vidu da se moraju tačno popuniti sve rubrike, jer tačnost izračunavanja na kom stepenu nekog znaka se nalazi podznak zavisi od tačnog sata i mesta rođenja.

Podznak – znak izlazećeg Sunca
Podznak, kako se to na engleskom mnogo romantičnije i lepše naziva rising sign ( izlazeći znak, tj. znak koji se rađa na istoku) je znak koji se nalazio na najistočnijoj tački neba u momentu rođenja. Drugi, stručniji naziv za podznak je Ascendent, u stvari tačka u horoskopu koja predstavlja početak prve ( od ukupno 12) astroloških kuća tj. polja ( simbolizuju određene segmente u životu,kao što su novac, karijera, zdravlje, ljubav, brak i sl.) koja simbolizuje vašu ličnost.

Zablude u vezi sa uticajem znaka i podznaka
Nije tačno da je zodijački znak dominantan u prvoj polovini života, kako to neki misle, ili do tridesete godine, a da je mnogo veći uticaj podznaka u zrelijim godinama života. I znak ( jedan od dvanaest zodijačkih znakova u kome se nalazilo Sunce u momentu našeg rođenja) i podznak mogu da budu na bilo kom od 360 stepeni koliko sadrži zodijački krug. Vrlo retko se dešava da se Sunce i podznak nađu na istom stepenu zodijaka, tj. da se „poklope”. Tada budite sigurni da imate pred sobom osobu koja će postati svetski poznata ili veoma uspešna u karijeri.

Ukoliko je poznata osnovna mitološka priča o letećem Ovnu sa zlatnim runom, koji je mogao da poleti, i da na taj način izvuče iz teške sudbine bilo koju sudbinu – ta simbolika je sadržana u simbolici I kuće bilo koje osobe. Energija je lična osnova, u konačnoj varijanti svako živo biće je neka vrsta energije. Pored onoga što je lično prestavljeno I kućom, i kroz ono što je natus nasledio položajem Marsa u natalnom horoskopu, koji je za svaku osobu energetski dodatak, posmatraju se Mars i njegov dispozitor. Takođe, kroz razređenu sliku – kroz prirodu Ovna, i odatle natus nešto može imati, međutim I kuća sadrži sam vrh energije koja je konkretno fokusirana, i ta energija čini glavnu sudbinu jedne osobe.

Postoji nekoliko stvari koje treba razmatrati kada je I kuća u pitanju. Od energije se formira i ono što će osoba sama da čini, ali i sve one stvari koje se osobi događaju. Ukoliko je izlazeći znak (znak na Asc-u, u I kući) muškog kvaliteta, očekuje se da su primarno stvari koje natus radi – stvari koje mu se događaju. Ukoliko je ženski znak na Asc-u, osobi se stvari događaju. To je, naravno, jedno vrlo uopšteno i široko pravilo, ali ono definiše u osnovi da li energija ide ka natusu ili je on prima, da li je on taj koji deluje ili ne – da li određeni znak na Asc-u donosi sudbinu ili je natus u toj prirodi. Prvi pokazatelj je, dakle, osnovni polaritet znaka – muški znaci imaju tendenciju da ukažu da je osoba upravo ta koja deluje – koja je u toj prirodi, dok ženski znak nosi tendenciju da kaže da će se osobi događati stvari koje su vezane za simboliku znaka koji je u pitanju. Ipak, to je tek prva osnova.

Ono što daje vrlo konkretnu sliku, gde se već zna da li osoba gubi ili dobija od toga, je kada se pogleda kuća koja odgovara izlazećem znaku. Naime, svako ima vladara kuće koja vlada njime – ukoliko je izlazeći znak Raka, natus je definisan IV kućom, pored Meseca koji će se sigurno posmatrati kao planeta koja njime vlada. U IV kući se posmatra povoljna ili manje povoljna simbolika. Ukoliko je nepovoljnost vezana za IV kuću, u toj meri osoba duguje simbolici izlazećeg znaka. Najčešće je ona energija od koje je natus sačinjen pokazatelj da li je natus pravi predstavnik tog znaka, što mora biti potvrđeno kroz kuću koja odgovara tom znaku, jer će ona biti tada harmonično postavljena, ili kada ima dobre osobine tog znaka – da dobije od njega. U suprotnom natus nosi znak sudbine, obeležen je da duguje tom znaku. Ne može se znati dok se ne pogleda kuća odgovarajuća znaku na Asc-u, da li, naprimer, čovek sa Ribama na Asc-u jeste vrlo spiritualna priroda, ili je u pitanju osoba koja je rođena da živi u zatvoru, da ima određeni problem sa psihom. Mora se pogledati njegova XII kuća – da li natus duguje Ribama ili one duguju natusu – u zavisnosti od toga šta je u prirodi te kuće, što se dobija tako što se čovek vezuje za svoj Asc određenom energijom. Natus je mogao steći Asc tako što se vezao određenom energijom za nega – na pozitivan način ili na negativan način. Dovoljno je samo da se ne voli neka stvar veoma mnogo, i natus je vezan za taj znak na negativan način, on će postati taj izlazeći znak, i u toj kući, ili kroz vladara će imati problem. Na drugi način, natus se mogao vezati za taj znak tako što ga veoma voli, i tada će imati isti izlazeći znak, ali će kuća koja je vezana za taj znak, ili vladar kuće, biti povoljni postavljeni. Ipak, najčešće je slučaj da su ljudi u dugu od znaka koji je na Asc-u. Izlazeća kuća će primarno govoriti o tome, ali je i planeta svakako važan predstavnik jer ona govori o daljoj sudbini natusa.

 

Ascendent u znaku Ovna
U slučaju da je Ascendent natusa u znaku Ovna, energija je veoma fokusirana na samu ličnost. Znak i kuća koja primarno govori o osobi u ovom slučaju je I kuća, zato treba posmatrati sve planete u njoj, i aspekti koje primaju. Ukoliko su u I kući malefici, ili su loše te planete loše aspektirane, reč je o naglim događajima – osoba je izložena udarima sudbine na brz, nagao način, puno toga će zavisiti od činjenice da je ona upravo takve prirode. Potrebno je dodatno pogledati vladara I kuće, videti u koju sferu on ide – o čemu se radi, ali I kuća već dosta govori o pozitivnoj ili negativnoj sudbini natusa. U meri u kojoj je sudbina negativna, osoba može imati poteškoća od svih novih stvari koje započinje, imati problem koji je uzrokovan svesno, njenom prirodom. Ukoliko je I kuća pozitivna osoba će imati uspeh od svih akcija koje sama započne. Dobar primer za ovo je horoskop Če Gevare, koji je bio Ascendentalni Ovan, sa Uranom na Asc-u i Marsom, vladarom I polja, u Ribama i XII kući – pa je naravno jedan deo svog života on proveo i u ilegali.
Često je sudbina Ovna da bude izdat od svojih prijatelja, ali i za druge životne situacije Uran u Ovnu je već prilično riskantan znak.

 

Ascendent u znaku Bika
Ovaj čovek je u osnovi vezan za materiju –on će dobijati novac ili će imati problem sa njim, odnosno možda nekome nešto duguje. Ako je natus , tokom nekog ranijeg života, dolazio do novca na nepošten način, sada će u II kući imati određene probleme, i tu će se i sada videti pohlepa koja postoji. Priroda osobe se ne pokazuje samo kroz izlazeći znak, već se obavezno analizira i kroz kuću koja odgovara izlazećem znaku. Stoga, u slučaju izlazećeg Bika, treba više posmatrati njegovu II kuću – ukoliko su tu smešteni malefici, natus će biti vezan za novac biti pohlepan, on će imati tendenciju da se bori za finansije veoma snažno, i tu će ulaziti u date probleme. U zavisnosti od prirode malefika, možda će on doživljavati sliku ovog problema samo kroz gubitke novca ili kroz stalnu borbu i konflikte. U meri u kojoj je druga kuća dobra, ili ako je vladar I kuće u dobrom odnosu sa vladarem II, to bi bile vrlo povoljne kombinacije, jer je ovakva osoba dobro integrisana, ona je dobar predstavnik svog izlazećeg znaka. Prva kuća je sudbina, i ukoliko natus duguje toj kući koja odgovara njegovom izlazećem znaku, njegova eneregija je oštećena, pa je i priroda oslabljena, i to nije naročito sretan faktor za samu osobu.

 

Ascendent u znaku Blizanci
Pitanje je da li je ova osoba vrlo inteligentna, ili je u pitanju neko ko će svojim odlukama stvarati iznova pogrešnu stvar, gde će njoj biti dato da odlučuje, a ona donosi neku negativnu sudbinu. Ako je u III kući smešten Saturn, ili je vladar III kuće loše postavljen, u toj meri Blizanac na Asc-u će imati poteškoću u odlučivanju onoga šta želi, ili će pogrešno doneti odluku. Trećom kućom natus misli i ukoliko je ovo oštećeno u natalnom horoskopu, osoba će gubiti, njoj je dato da njena sudbina bude definisana njenim mislima, a one su pogrešne i loše, slabe, kao da ona ne ume da vozi svoj horoskop. U suprotnom, ako je sve iz serije 3 dobro postavljeno, natus će biti vrlo inteligentan.

 

Ascendent u znaku Rak
Ascendentalni Rak je jedan od najosetljivijih znakova na upliv sudbine. Pre svega jer je Mars u padu na 28 stepenu ovog znaka, što ukazuje na to da je u osnovi ovo pozicija za one kojima će se stvari primarno, tokom čitavog života – događati. On u značajnoj meri zavisi od sopstvenog porekla, od porodice, zato treba posmatrati njegovu IV kuću, jer će ga to primarno definisati, definišu ga uslovi genetike, vezanost za jednog od roditelja. Njegovo Ja je po defoltu manje samim tim što je rođen sa ovim Asc-om, on će dosta zavisiti od slike predaka, što može biti odlično ako je ta slika dobra (ako mu daje snagu), međutim ukoliko nije pozitivna ovo je znak na koji sudbina najviše deluje. Kao što je Mesec zavistan od Sunca, jer prima svetlost od njega.

 

Ascendent u znaku Lav
U ovom slučaju može postojati problem sa ocem, sa srcem, egom, možda i sa kvalitetom ličnosti – ili je ovo osoba koja treba da bude kreativna, stvaralačka, koja ima sposobnosti da vodi. Da li natus duguje Lavu ili Lav duguje natusu? Treba posmatrati V kuću, vladare, i sve što postoji u njoj, kako je aspektovano. Često je ovde kombinacija da natus možda delimično duguje u određenom smislu, a sa druge strane ima i pozitivne osobine znaka. Izlazećem Lavu je u osnovi primarno dato da deluje, baš kao što je Raku bitno da sudbina ide ka njemu, zato bi u najboljem smislu Asc u Lavu bio kreativan znak, onaj koji može da stvara, ali samo ukoliko je V polje natalnog horoskopa dobro postavljeno.
Ascendent u znaku Devica
Natus je možda rođeni bolesnik, ili ima neki zdravstveni problem, on mora nekome da služi, nekoga da leči, da pomaže, takođe mora voleti da radi. Jedan broj Devica jeste radoholičar, ali to će zavisiti od VI kuće. Već u prvom (izlazećem) znaku nešto je rečeno, i glavna priča već stoji u njemu, nakon toga se posmatra VI kuća. Ako natus sa Asc-om u Devici, ima Marsa u VI kući, izvesno je da je ova osoba u najgorem slučaju vrlo kritičarski nastrojena, ali biće i sklona bolestima, različitim problemima na poslu – ona žustro kritikuje, i neprijatna je, jer Venera u osnovi nije bliska znaku Device. Čak i kada je sve to dobro postavljeno, isti Mars u znaku Device neće umanjiti sve navedene osobine, ali će osoba biti pored toga jako vredna (u suprotnom je problematična na poslu, čak i sklona fizičkim povredama). Na ovaj način posmatrajući kuću koja odgovara Ascendentalnom znaku, svaki izlazeći znak se personalizuje, jer nisu sve Device, Vage i Lavovi isti. Personalizovana Devica se dobija tek spajanjem kroz VI kuću.

 

Ascendent u znaku Vaga
Ova kombinacija najčešće nosi problem u braku, jer je najteži deo za čoveka da uspostavi balans između suprotnosti. Vaga je jedini znak koji je predmet, stoga on upravo govori o toj ravnoteži i presudi, zato se kod Vage često vidi efekat ogledala – Vaga je sve ono što je njena VII kuća, gledati vladare. Vaga može da bude dobro samo ako je partner potpuno srećan sa njom, ukoliko on nije ok, i ona će biti jako nezadovoljna. Osoba koja je Asc Vaga zavisi od situacije u VII kući, treba pored toga posmatrati koje su planete u Vagi, ali i kako je postavljen Mars u njenoj natalnoj karti, jer ona od toga zavisi. Upravo je u tome problem što ljudi ne gledaju druge ljude kao što bi sebe, što bi Vaga trebala činiti više od svih ostalih, jer je ona znak odnosa i partnerstva. Za jednu Vagu ne postoji mogućnost da je ona zadovoljna, a da njen partner to nije, ona to intuitivno oseća, ali da li može da razume i koriguje – to je već drugo pitanje. Ako je u takvom natalnom horoskopu Marsa u kvadratu sa Saturnom, ona će sa lakoćom okriviti partnera za sve teškoće „On je težak, on je problem, ja sam fina“ – za Vagu je to kraj, to je razlog problema u braku. Osobe sa Asc-om u Vagi najčešće nemaju dobru priču o braku jer je to znak otvorene sedmica, i takav natus traži ništa manje do savršen odnos, što je vrlo teško ostvariti.

 

Ascendent u znaku Škorpion
Ovo jeste drugi Marsov znak, ali za razliku od Ovna – ovo je znak ženskog Marsa, pa se pripadnicima ovog Ascendentalnog znaka, češće stvari događaju. Ovo je vrlo ženski znak, koji uvlači energiju poput vira, ili crne rupe. Bitno je da li je natus u stanju da sadržajem svoje VIII kuće transformiše energiju, da li ima neku dobro postavljenu planetu u svojoj VIII kući, koja može da spašava da iz lošeg događaja izvuče na dobro, da operiše poput hirurga. Ne postoji planeta benefik koji se lagano oseća u znaku Škorpiona. Saturn, ako je dobro postavljen, može dati nešto duži život. Uran, u slučaju da je natus svestan načina na koji treba da ga koristi može takođe biti povoljan. Ako je Škorpion Ascendentalni znak, natus može biti poput dobrog prijatelja, koji može da izvuče natusa iz loše situacije, neko ko može da okrene iz zla u dobro, pod uslovom da je VIII kuća dobra. Ukoliko VIII kuća nije dobra, onda je i sam natus, u meri u kojoj ima problem sa svojom kućom i vladarem, u opasnoj situaciji. Škorpion mora više od svih drugih, umeti da kruži energijom, da je u stanju da je transformiše i menja. Kada natus ima negativnu Škorpionsku prirodu, pitanje je da li je on opasan za drugog ili za sebe – o tome mogu govoriti malefici u VIII kući, ali ako je tamo smešten benefik (Mesec, Venera) osoba ugrožava sama sebe.

 

Ascendent u znaku Strelac
Ukoliko je vrh I kuće natalnog hotroskopa u znaku Strelca, postoji mogućnost da osoba bude vrlo moralna ili da nasuprot tome bude problematična baš sa zakonom. Ovo je znak morala ili filozofije, etike. Potrebno je posmatrati IX kuću natalnog horoskopa – ukoliko je tu Sunce ili Jupiter, i ako su dobro postavljeni – onda je to personalizovani Strelac. U suprotnom, on može često biti u problemu sa zakonom.

 

Ascendent u znaku Jarca
Ideja o uspehu u karijeri, o nečemu što bi vremenom trebalo da se stvori, o onome što će biti napravljeno. Ovaj znak je, baš kao i kod Raka, veoma tesno povezan sa sudbinom, sa uplivom sa strane i pričom o genetici. Kroz ovaj znak će sve mnogo više ići, nego kroz druge stvari koje su u najkonkretnijem smsilu sudbinski predodređene, koje su neminovnost. Treba pogledati X kuću, naravno i Saturna, jer natus je u toj prirodi, to je njegova suština – on može biti jako korektan ako je dobra X kuća. Za Jarca je važno da ne greši, da ume da prihvati. To je znak gravitacije, sve stvari konačno gravitiraju u jednu tačku, i doći će vremenom, kad-tad. Ako je dobro postavljena X kuća, osoba samo treba da pusti, vreme će sve dobro doneti, ovo je izrečena presuda – ono što će neminovno biti dobro za nju.

 

Ascendent u znaku Vodolija
Osoba je u osnovi okrenuta novim stvarima, iznenadnim promenama u životu i slično. Da li je ona haotična, sklona rizicima, potpuno izvan sistema, da li je opasna – videće se u XI kući. Ako je tamo Mars, izvesno je u pitanju osoba vrlo nagle prirode, njoj se događaju opasne stvari, posebno u onoj meri u kojoj je Mars loše aspektiran sa nečim. Ukoliko je nasuprot tome, u XI kući, dobro postavljen Jupiter, sa npr. Uranom – natusu je sudbina dala da ide daleko, da oslobađa ljude – to je super predstavnik Vodolije.

 

Ascendent u znaku Ribe
Pitanje je da li je to spiritualna osoba, ili nešto sasvim suprotno. Natusu je dato da živi kroz svoju dvanaestu kuću, i bolje je ako je ona jako dobra, jer je osoba tada jako moćna na jedan fini, suptilan način. Ta duhovna moć, moć atmosfere koju neko ume da stvori može da postoji ako je čovek Riba Asc, a dobra mu je slika XII kuće. U tom slučaju, on na vrlo nevidljiv način, magičan u osnovi, može stvoriti atmosferu za sve dobre događaje. Dvanaesta kuća se prvo pojavi, pre I, pre nego što će se osoba roditi. To su duhovi čuvari, to je natusov suptilni svet, gde god da natus ide, dvanaestica se pojavljuje pre samog tela, pre Asc-a. To je i miris, kao što se u životinjskom svetu pre pojave samog tela oseća miris. Ako je ta suptilnost dorbo postavljena onda neće nikada biti ozbiljnih životnih poteškoća.

 

Sledeći korak u analizi, kako bi se personalizovala I kuća, je posmatranje planete koja vlada izlazećim znakom. Jedna sudbina osobe, koja se odnosi na to gde je usmerena njena pažnja i energija, definisana je tom planetom (gde je ona postavljena – u koji znak i kuću), i stanjem njenog dispozitora. To su dve stvari i pre nego što se započne tumačenje kompletnog horoskopa, treba pogledati vladara Asc-a, i njegovog dispozitora. Jer je vladar Asc-a početni položaj natusa, a njegov dispozitor je pokazatelj sudbine u koju natus ide. Ukoliko je natus Asc u Lavu, a Sunce (vladar Asc-a) je u V polju – to je odlično. U suprotnom, ako je Sunce u znaku u kom bi vladar voleo da se nađe (ako je to sada Mars, kao vladar I, i nalazi se u Lavu), a Sunce je otišlo u Vagu – to nije dobro, ne iz razloga što je to znak Sunčevog pada, već Marsovog izgona. Ako je Sunce otišlo u znak Jarca, to je već odlično jer bi Mars voleo tamo da se nađe, jer je kao dispozitor Sunca u znaku u kom bi Mars najviše voleo da bude kroz vreme, i da ima naravno što bolje aspekte.  Naredni korak u samoj je analiza sadržaja I kuće. U njoj mogu postojati određene planete, i više od jednog izlazećeg znaka (može se desiti da postoji uklješten znak u I polju). Način posmatranja I kuće, koja je uvek glavna sudbina natusa (na fizičkom nivou, to je sudbina sve dok je u telu) ne može da izađe iz ovog okvira, samo je bitno znati šta se posmatra. Pre svega, sam vrh I polja, je uvek glavno polje energije, sve ostalo postoji ali smanjuje svoj radijus, i slabiji je upliv tih planeta koje se nalaze na sredini ili ka kraju I kuće natalnog horoskopa.

Ne može se reći da natus ima neku planetu u I polju, ukoliko je ona postavljena na 5 stepeni od vrha II kuće – to je već slabo, može se reći da će se dogoditi na kraju života, ali osoba nije sačinjena od energije te planete. Ta planeta koja je na kraju I kuće, čak snažnije deluje na II kuću, jer se smatra da je na njenom vrhu. Planeta koja je na sredini I kuće ima određeni upliv, ali ne onoliko jak koliko bi imala da je na vrhu, već deluje sa svega 50% snage. Ako nema nijedne druge planete, ona će opisati natusa ali ne previše snažno.

Druga stvar koju je važno pratiti je da će svaka planeta koja je udaljena (ako je na sredini I kuće) doći u fokus pažnje sredinom života. Život čoveka teče od vrha I do vrha II kuće, uvek je proces posmatranja od početka ka krajevima, ali čitava kuća će pričati svoju priču. Ako se vidi da znak koji se menja jeste u dobroj vezi sa izlazećim znakom – npr. ako je osoba Asc Rak, i I polje prelazi u znak Lava, ako su Mesec i Sunce odlično postavljeni u dobrom aspektu – to je super faktor da će osoba biti snažna i uspeti, jer je ona dobro integrisana, ima punu energiju. Energija se lomi kada I polje počinje u jednom znaku i nastavlja u drugom – ukoliko postoje dva materijala koja su spojena dobrim aspektom, energija postaje jača, nego da je sama od jednog materijala, dobila je još jednu dodatnu komponentu koja će je podržati da ide dalje. Ali ako je kvadrat između ova dva vladara I polja, prvog koji je na izlasku i sledećeg koji dolazi, negde se polomi natus jer opada njegova energija.

Važno je da energija iz I ima kanal manifestacije, on to radi preko ovih nekoliko faktora – kuća koja odgovara izlazećem znaku, vladar Asc-a koji odgovara određenom znaku, i njegova dispozicija, zatim ako natus u sebi ima dobro integrisane vladare I kuće. To su stvari koje je potrebno uzeti u obzir kada se tumači I kuća, ali iz ovakve analize se može dobiti veoma veliki broj odgovora na suštinska pitanja – da li će natus biti uspešan, da li će pasti, šta je njegova sudbina.

Ceo proces kako natus postaje dispozitor, u svom psihološkom smislu je sledeći: kako vreme prolazi, čovek postaje objektivno dispozitor vladara Asc-a, a subjektivno misli, ili se ponaša kao dispozitor tog dispozitora. Ako je osoba onaj izlazeći znak koji ima mogućnost da se u njemu nalaze planete koje egzaltiraju – ko u njemu egzaltira, a ko pada, posmatraju se mogućnosti da on dobije visinu ili padanje. Postoje životi u kojima će biti visina koliko i padova, te dve stvari se mogu pojaviti zajedno, ali problem sa egzaltacijom je što uvek ima tendenciju da padne, ako nije perfektna dok je u egzaltaciji. Ko god napravi neku egzaltaciju ima tendenciju pada, ako je egzaltacija ushićenje (most preko reke), jer sila gravitacije deluje na njega. Jedino ako je most jako dobro napravljen, on može trajati puno godina, ali u meri u kojoj je greška napravljena – on će pasti. Svaka egzaltirana planeta ima tendenciju da padne, sve što je uzdignuto visoko gubi stabilnost, osim ukoliko ono što je egzaltirano nije perfektno u toj ulozi, pa će trajanje biti sigurno. Onaj ko je egzaltiran mora da ujedno bude i jako dobar prema onome što je u padu, jer egzaltacija će svaku tendenciju visine na kraju vratiti u padanje. Pad je prirodno rezultat loše egzaltacije.

Da li je natus u ovom životu u fazi egzaltacije ili padanja, videće se iz izlazećeg znaka i I kuće. Ono što je vladar Asc-a to je planeta koja je sudbina, to je planeta koja niti pada ili egzaltira, ali važno je da li je natus u životnoj fazi gde se diže ili pada, ili se nekada dizao, a sada pada. Ako je bio egzaltiran nekada, i nije dobro radio to sada razlog pada, rezultat nekadašnjeg neznanja. Treba znati da li izlazeći znak, vladar egzaltacije i pada nose i tu priču u sebi.

 


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Simbolika i uticaj boja

Sat Dec 12 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Drevno umeće feng shuia ukazuje na dubok uticaj boja na naše fizičko, emocionalno i duhovno blagostanje. Boje su povezane sa pet elemenata iz prirodnog sveta: vatra, zemlja, metal, voda i drvo. Oni igraju značajnu ulogu u uravnoteženju svakog aspekta našeg života. Svakog pojedinca […]