Položaj Marsa u znacima


Polozaj Marsa u znacimaMars je planeta akcije, erotike i strasti, pa njegova pozicija u znaku i astrološkom polju pokazuje kako i gde trošimo energiju – radnu, mentalnu, emocionalnu, seksualnu

U antičkoj mitologiji, Mars je bio bog rata, nasilja, besa, uzavrelih strasti, a slično značenje ima i u astrologiji u kojoj simbolizuje hrabrost, akciju i pokretačku snagu. Zbog toga je važno u kom znaku i astrološkom polju vam se nalazi Mars. Ukoliko je u Ovnu, Škorpiji ili Jarcu, aktivni ste i puni energije, strastveni i dinamični, samouvereni i vrlo aktivni na ljubavnom planu, jer Mars simbolizuje inicijativu, radnu energiju i borbu. Međutim, kada ste isprovocirani, znate da pokažete i svoju agresivnu stranu. Mars je “slab” u Vagi, Biku i Raku, što je u ženskom horoskopu pokazatelj ženstvenosti, dok u horoskopu muškarca govori o senzibilitetu koji ima dosta sličnosti sa ženskim.

Prelazak Marsa preko određenih planeta u našem horoskopu osećamo svake druge godine, jer se ova planeta zadržava oko dva meseca u svakom znaku. Ipak, događa se da ostane i duže, kada je usporena zbog retrogradnog hoda preko nekog zodijačkog znaka. Planeta akcije i energičnosti, Mars, pokazuje način na koji se borimo i šta može da nas naljuti ili razbesni. Simbolizuje i seksualnost, on je ljubavnik, ali i ratnik koji izaziva ratove i vodi ljubav. Predstavljen je krugom sa strelom, falusnim simbolom muškosti i seksualne želje, jer energija Marsa ne pokreće samo događaje, već i strasti.

Znak u kojem se nalazi vaš Mars govori dosta o tome kako preuzimate inicijativu, stičete ugled i upuštate se u nešto novo. Tamo gde vam je Mars u horoskopu, trošite i ulažete dosta energije, neophodne da se izborite sa životnim teškoćama. Mars je takođe planeta novca, pa loš aspekt koji obrazuje sa Saturnom, planetom prepreka, opominje da do kraja meseca treba izbegavati rizične finansijskih transakcija, podizanja kredita…

Mars simbolizuje akciju, erotiku i strasti, pa njegova pozicija u znaku i astrološkom polju pokazuje kako i gde trošimo energiju – radnu, mentalnu, emocionalnu, seksualnu. Do 15. oktobra, planeta akcije prelazi preko znaka energičnog, strastvenog Lava, što će najviše osetiti Ovnovi, Škorpije i Jarčevi, a najmanje Vage, Bikovi i Rakovi.

 

Borbeni Mars u OVNU
Veoma ste strastveni, a energija vam je nepresušna, naročito seksualna. Kako ste nestrpljivi i nagli, lako vas je isprovocirati, a vaše reakcije mogu da budu eksplozivne. Mars, vaš vladalac, svakodnevno vam otkriva da je život večita borba iz koje gotovo uvek morate da izađete kao pobednik. Rođeni ste lider. Vrlo ste ambiciozni, ali u želji da savladate prepreke često precenjujete svoje mogućnosti. Iako je Mars u vašem znaku predodređen da pobedi, bolje vodite ljubav nego rat.

 

Posesivni Mars u BIKU
Tvrdoglavi ste, izdržljivi i uporni. Umete dugo da potiskujete bes, ali kada se naljutit, treba vam se sklanjati s puta. Vaši glavni pokretači su novac i posedovanje. Ljubomorni ste i posesivni, a energiju najviše trošite na materijalne stvari i fizička zadovoljstva, hranu, vino, seks… Međutim, da biste bili u formi, nedostaje vam disciplina. Vaša praktičnost i smisao za realnost uvek dolaze do izražaja. Često ste korpulentni i imate jak vrat, a moguće i neki ožiljak na telu.

 

Direktni Mars u BLIZANCIMA
Direktni ste i otvoreni, pa rečima umete i da povredite. Stalno ste u pokretu, mesto vas ne drži, brzo govorite, čak i kada se bavite nekim ozbiljnim poslovima, dosta vremena ode vam na prazan hod. Samodisciplina je ključ vašeg uspeha. Napeti ste, nervozni i razdražljivi i nije vam teško da se posvađate. Svestrani ste, snalažljivi i imate širok krug interesovanja. U ljubavi ste nemirni i radoznali, pa se teže vezujete i možete da imate više ljubavnih veza u isto vreme.

 

Zaštitnički Mars u RAKU
Najveći deo energije trošite na brigu o porodici, za koju ste spremni da se borite i žrtvujete. Zaštitnički ste nastrojeni i posedujete patriotski duh. Vama upravlja Mesec, simbol promenljivog raspoloženja, pa teško kontrolišete osećanja i lako vas je povrediti. Međutim, tim burnim reakcijama samo pokušavate da odbranite sebe. Niste dovoljno direktni i preuveličavate stvari. Odani ste i vezujete se za partnera. Najmaštovitiji ste u vođenju ljubavi.

 

Dramatični Mars u LAVU
Kada imate cilj, ništa vas ne može zaustaviti. Samosvesni ste, lako se naljutite i planete. Uživate da dramatizujete stvari i budete u centru pažnje, jer planeta akcije u vašem znaku očekuje priznanja i aplauze. Velikodušni ste i srdačni, a vaš samouveren nastup retko koga ostavlja ravnodušnim. Dinamični ste, šarmantni i atraktivni, zbog čega privlačite pažnju suprotnog pola i imate mnogo obožavalaca. Veoma ste strastveni i imate potrebu za intenzivnim ljubavnim životom.

 

Perfekcionistički Mars u DEVICI
Nervozni ste i kritički nastrojeni. Vredni ste i imate realan pogled na život, jer vama upravlja Merkur, planeta logike i razuma. Precizni ste, pedantni i analitični, a sve što radite, radite savršeno. Međutim, uvek postoji još nešto što morate da dodate ili oduzmete, još neka sitnica koju morate da proverite i na koju ne žalite da utrošite i vreme i energiju. Nikada niste do kraja zadovoljni onim što ste uradili, jer znate da uvek možete još bolje.

 

Diplomatski Mars u VAGI
Vašim znakom upravlja Venera, pa ste ljubazni, šarmantni i imate stila. Međutim, vaše ponašanje često zavisi od vašeg trenutnog raspoloženja. Dosta energije trošite na druženje i stalo vam je do utiska koji ostavljate na okolinu. Skloni ste da ulepšavate sliku o sebi, više volite da vam zavide nego da vas žale. Posedujete diplomatski takt i skloni ste kompromisima. Potreban vam je partner i u poslu i u privatnom životu. Lako sklapate emotivne veze, ponekad i više njih istovremeno.

 

Strastveni Mars u ŠKORPIJI
Dosta energije trošite razvijajući strategiju prema vašim neprijateljima. Vašim znakom upravljaju Mars i Pluton, planete energije, harizmatičnosti i moći, pa posedujete ogromnu snagu volje i jake emocije. Sve što zamislite, uradite. Harizmatični ste i magnetični, volite moć i dominaciju. Vaša posesivna i ljubomorna priroda često vas tera na nesmotrene poteze. Hrabri ste, odlučni i borbeni. Volite rizik. Čak i kada ste naizgled tihi, ne treba vas imati za neprijatelja.

 

Nezavisni Mars u STRELCU
Veliki ste ljubitelj sporta, prirode, putovanja i avantura, na koje trošite i najveći deo energije. Pod uticajem Jupitera, vašeg vladaoca, u večitoj ste potrazi za slobodom. Vaš nezavisni duh ne trpi nikakve stege. Iako umete da budete disciplinovani, uglavnom ste nestrpljivi i impulsivni, a energiju često trošite na nepotrebne stvari. Veliki ste idealista i vrlo ste ubedljivi. Brzopleti ste, otvoreni i iskreni, znate da terate inat najviše na svoju štetu.

 

Ambiciozni Mars u JARCU
Osim ogromne energije, posedujete i strast prema radu i obavezama, jer vama upravlja strogi Saturn. Kada preuzmete neki posao, može se smatrati završenim. Ne trošite vreme na sitnice, trudite se da dobijete najveće priznanje za svoj rad. Hladnokrvni ste, umete da prikrijete svoj bes, ali ako izbije, postajete vrlo neprijatni. Uporni ste i izdržljivi. Poštujete tradiciju i rođeni ste lider. Iako je vaša seksualna energija velika, priroritet najčešće dajete poslovnim obavezama.

 

Originalni Mars u VODOLIJI
Zanimljivi ste i originalni, a veći deo energije trošite da pridobijete osobe iz svoje okoline. Veliki ste reformator i ubeđeni ste da su promene koje želite da uvedete zaista neophodne. Brzo stičete prijatelje koji vam ostaju verni do kraja života. Sjajan ste govornik i odličan polemičar, ali u igri rečima često umete da preterate. Zanimanje kojim se bavite može vam doneti dobitke, naročito preko poslova vezanih za javnost i strance.

 

Idealistički Mars u RIBAMA
Neodlučni ste i često vam nedostaje energija. Kada ne možete da izađete na krak sa problemima, povlačite se. Vama upravlja Neptun, pa naglašene emocije često mogu da vas odvedu u pravu ljubavnu patnju. Zahvaljujući urođenoj intuiciji i naglašenom senzibilitetu, lako prozirete druge. Prija vam da se osamite, a odgovaraju vam i zanimanja koja vam omogućavaju da radite u tišini. Ali, vaše ambicije često se gube u moru utisaka, stvarajući od vas nekoga ko pomalo lebdi u oblacima.

 


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Šta vas izluđuje?

Thu Oct 3 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Šta izluđuje svaki horoskopski znak: Dok jedne više da živciraju nijanse u odnosima među ljudima, pravu provalu besa kod drugih mogu da izazovu situacije poput gužvi.   OVNOV FITILJ JE KRATAK, ALI SE BRZO SMIRI Pripadnike ovog znaka lako iznerviraju sitnice, pa […]