Prenatalna astrologija


prenatalna astrologijaU vreme Starog Rima postojao je i dan podvećen trudnicama! To je tradicionalno i simbolično bio 1. mart, kad se smatralo da pocinje proleće i u prirodi kreće novi životni ciklus

Interesantno je kako su na sve to gledali u starom Rimu – papalele sa modernom astrologijom skoro da su zapanjujuće, pa se neko možda pita i da li smo uopšte nešto novo izmislili Praznik trudnica bio je poznatiji kao Matronalije i bio je posvećen boginji Junoni, koja je bila zaštitnik braka i materinstva. Vestalke, device koje su bile zaštitnice Rima, stavljale su maleni pramen svoje kose na staro drveće na taj dan, a trudnice (matrone) odvezivale sve čvorove koje su imale na odeći. Kao zahvalnost za srećno rođenje novog Rimljanina, na oltar boginje Junone bacao se novčić.

Stari Rimljani smatrali su da je trudna žena vredna obožavanja, jer je njeno stanje čini bližom Kosmosu i da su joj sve zvezde i planete naklonjene i da je štite. U to vreme je trudnoća trajala deset  lunarnih meseci – lunarni mesec ima četiri nedelje, tako da je deset meseci isto što i 40 nedelja. Svaki mesec imao je svoju planetu zaštitnicu. U to vreme nije se znalo da uopste postoje Uran, Neptun i Pluton, ali su svejedno opisi bili kao da se za ove planete znalo. Na primer, Mars je po njima bio dvojake prirode, što u prevodu znači da je ona malo agresivnija varijanta u stvari Uran, i tako dalje. Kad uzmemo u obzir sfere delovanja planeta i ponašamo se u skladu sa onim što saznamo, pomoći ćemo detetu koje tek treba da se rodi, da još u stomaku bude spremno na taj sudbonosni čas rođenja. Biće veselo, zdravo i lepo!

Prvi mesec protiče pod pokroviteljstvom Sunca. Sunce određuje fizički izgled, jačinu volje, privlačnost i duhovni potencijal. To je period u kome trudnica treba da je zadovoljna i srećna, da se što više smeje i da izbegava ljude pored kojih se ne oseća dobro.

Drugi mesec – gospodar je Mesec. Period u kome se formira podsvest. U stara vremena trudnice su se tada okupljale da ih bude što više u drustvu, kako bi izbegle “urokljive oci”. Smatralo se za loše ukoliko su dve trudnice daleko jedna od druge, a nalaze se, na primer, na istom trgu.

Treći mesec obeležen je uticajem Marsa. Period u kome treba biti veoma oprezan. Nisu tako retki zdravstveni problemi: razne upale, infekcije, temperatura, prehlada (čak i tokom leta). Tad zaista treba paziti na sebe.

Četvrti mesec – mesec Merkura. Formira se težnja ka znanju i obrazovanju. U to vreme trudnica bi trebalo da čita “pametne” knjige, gleda “intelektualne” filmove, posećuje muzeje…

Peti mesec protiče pod pokroviteljstvom Jupitera. Učvršćuje se odnos prema domovini. Vaša aktivna građanska pozicija, kao i zdrava svest o trenutku u kome živimo, pomoći će i detetu da nađe svoje mesto u svetu.

Šesti mesec – mesec Venere. Osećanja su glavna! Izaberite neku lepu melodiju, pevajte i sami, što više komuniciirajte sa ocem deteta. Sve su to glasovi i utisci koje će dete zapamtiti i koji će mu ostati u prenatalnom sećanju. Sedmi mesec je pod uticajem planete Saturn. Vodite računa o odnosima u porodici. Što vise vremena provodite sa svojim najbližima.

Osmi mesec odgovara uticaju Urana. Ovo je ujedno i najopasniji mesec, jer ako i bude iznenađenja, niko im se neće radovati. Zato se potrudite da budete što mirniji i da sva aktivnost bude samo na mentalnom nivou. Između ostalog, pod uticajem Urana rađaju se genijalne ideje.

Deveti mesec protiče pod znakom Neptuna. Mudrost, intuicija, bujna mašta – to sve možete da podarite svom detetu ukoliko se budete što više bavili prirodom.

Deseti mesec povezan je sa Plutonom. Što češće možete, govorite svom čedu da ga volite i da jedva čekate kad će se pojaviti na svetu. U potpunosti ste spremni na susret sa malim čudom rođenja.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Mlad Mesec u znaku Ovna

Thu Apr 11 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Vaše individualno i personalno su dobro integrisani danas. Imate osećaj da dobro razumete svoje potrebe, i sa lakoćom realizujete planirane aktivnosti. Osvestite svoje nesvesne potrebe i obrasce sa nadom da ćete ojačati svoje slabe tačke. Korigujte lične osobine kojima niste zadovoljni. Odličan […]