Princ Vilijam, vojvoda od Kembridža


Astrotheme_MBjWf69fwVb9Princ Vilijam, vojvoda od Kembridža (engl. Prince William, Duke of Cambridge; London, 21. jun 1982), punim imenom Vilijam Artur Filip Luis (engl. William Arthur Philip Louis), najstariji je sin prestolonasljednika Čarlsa, princa od Velsa i Dajane, princeze od Velsa. Najstariji je unuk kraljice Elizabete II i princa Filipa, vojvode od Edinburga. Drugi je u liniji nasledstva, odmah iza svog oca.

Princ Vilijam od Velsa se oženio dugogodišnjom devojkom Ketrin Midlton. Vjenčanje je obavljeno 29. aprila 2011. godine u Vestminsterskoj opatiji. Od tada njihove titule glase — vojvoda i vojvotkinja od Kembridža.
Rodio se 1982. godine u St Mary’s Hospital u Londonu. Dana 4. avgusta iste godine, u Bakingemskoj palati, krstio ga je nadbiskup kenterberijski Robert Runsi.

Nakon završetka Mrs. Mynors School, u periodu 1987—1990, pohađao je Wetherby School u Londonu. Od 1990. do 1995. školovao se u Ludgrove School u Berkširu. Zatim je pohađao Eton College gdje je studirao geografiju, biologiju i istoriju umjetnosti. Tu je upoznao svoju buduću suprugu Ketrin Midlton.

Godine 1997, poginula mu je majka Dajana, princeza od Velsa u automobilskoj nesreći u Parizu. Princ Vilijam, tada petnaestogodišnjak, i mlađi brat princ Hari hodali su iza majčinog sanduka na njenom pogrebu koji se održao 6. septembra 1997. godine u Vestminsterskoj opatiji.

Nakon godine odmora, tokom koje je posjetio Čile, Belize i neke afričke zemlje, Vilijam je upisao St Andrews University u Škotskoj, gdje je 2005. diplomirao geografiju.

Poslije godinu dana pristupio je kraljevskoj vojnoj akademiji Sandhurst gdje je stekao čin potporučnika konjice. Završio je i obuku za pilota spasilačke službe u Kraljevskom ratnom vazduhoplovstvu (engl. RAF).

Prema istraživanjima Kraljevskog koledža u Londonu iz 2012. princ Vilijam je najpopularniji član kraljevske porodice, dok sledeće mesto zauzima njegova baka kraljica Elizabeta II.

Izvor: Wikipedia


Jasmina Knezevic 063222539

Jasmina KNEŽEVIĆ svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije vodi od 2000. godine, autorka je i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započinje svoju samostalnu profesionalnu praksu, koja se danas zasniva na preporukama sada već desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno saradjuje na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzima projekat Veličanstveni Saturn, u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. nalazi se u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006. u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena je isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodi dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, tromesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Astrološki i numerološki alati u modernom Menadžmentu. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreira izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktituje holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapija (lečenje bojama). Inicirana za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. kod Zdenke Andrijić. Od 2015. edukuje pristup AKAŠA POLJU, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Jasmina Knežević je sertifikovani praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Kejt Midlton, Vojvotkinja od Kembridža

Mon Jul 22 , 2013
Običnoj devojčici iz Berkšira po imenu Kejt Midlton uspelo je da od školske koleginice jednog od članova kraljevske porodice postane prava pravcata princeza koja će, vrlo verovatno, jednog dana biti i supruga britanskog kralja Pošto je čekala dugih sedam godina da je princ Vilijam Artur Filip Luis od Velsa konačno […]