izvor prihodaUmesto da podignete još jedan kredit – razmislite da zapalite sveću! Kinezi su još pre 6.000 godina počeli da koriste feng shui da bi poboljšali životni standard. Feng shui je veština uređenja prostora i življenja u skladu s okruženjem na način da se privuče pozitivna životna sila. Temelji se na posmatranju nebeskih i zemaljskih sila, a danas se koristi za balansiranje, čišćenje i harmonizaciju energije doma. Smatra se da je neometano strujanje životne energije ključno za blagostanje, pa se feng shui definiše kao “inženjerstvo sreće”.

 

Umesto da podignete još jedan kredit – razmislite da zapalite sveću! Kinezi su još pre 6.000 godina počeli da koriste feng shui da bi poboljšali životni standard. Feng shui je veština uređenja prostora i življenja u skladu s okruženjem na način da se privuče pozitivna životna sila. Temelji se na posmatranju nebeskih i zemaljskih sila, a danas se koristi za balansiranje, čišćenje i harmonizaciju energije doma. Smatra se da je neometano strujanje životne energije ključno za blagostanje, pa se feng shui definiše kao “inženjerstvo sreće”.

Životni prostor treba da podelite na mrežu od devet jednakih pravougaonika ili kvadrata u kojoj svako polje nosi broj od jedan do devet, a zbir bilo koja tri broja, horizontalno, vertikalno ili dijagonalno iznosi 15. Svaki od kvadrata je sektor koji odgovara stvarnom položaju tog dela stana u odnosu na strane sveta.
Polje novca nalazi se u kvadratu na jugoistoku životnog prostora kao celine i jugoistočnih delova ostalih sektora. Taj prostor je vezan za energiju drveta i utiče na razvijanje poslova, komunikaciju, emocionalno, duhovno i materijalno bogatstvo, sposobnost kreiranja i prepoznavanja povoljnih prilika.

AKTIVATORI
Kao aktivatori koriste se boje, biljke i simboli. Zelena, plava, crna, kombinacija zelene i plave idealne su za aktiviranje drvene energije. Pozitivnu energiju u sektor novca doneće biljke i cveće, ali treba biti pažljiv pri njihovom izboru – kaktusi i bilje sa šiljastim listovima nisu pogodni za držanje. Biljke koje donose blagostanje su crassula i drvo pomorandže. Čim počnu da venu biljke treba zameniti -umiruće biljke štete domu i svima koji u njemu žive.

AKVARIJUM
Jedan od najmoćnijih simbola bogatstva je akvarijum s ribicama. Izbor mogu da budu obične zlatne ribice, ali treba da ih držite u grupi od devet komada od kojih će jedna biti crna.

FONTANA
Moćno sredstvo za privlačenje bogatstva su i sobne fontane. Vodene elemente najbolje držite u sektoru novca, jugoistoku, ili karijere na severu. Ako se nađu s desne strane ulaznih vrata uz poboljšane prihode mogu da donesu i brojne vanbračne veze i seksualne skandale. Feng shui veliku pažnju pridaje ogledalima. Okačite ih tako da se biljke ogledaju u njima i stvaraju efekat bašte. Ipak, ogledala i biljke ne stavljajte u spavaće sobe.

SIMBOLI
Feng shui je poznat i po svojim simbolima. Pažljivo ih birajte – za bogatstvo se najčešće koristi tronoga žaba, koju je dobro držati u grupi od tri ili šest, po mogućnosti na podu, raspoređene po neupadljivim delovima sobe. Ne stavljajte ih nikako u spavaću sobu, kupatilo ili kuhinju. Izuzetno dobar simbol bogatstva i blagostanja je i maketa trgovačkog broda natovarenog blagom ili kutija u kojoj čuvate vredne predmete, žičano drvce s novčićima, kineski novčići. Novčice treba držati tri i to vezana crvenim končićem u torbici ili novčaniku. Oni koji dosta vremena provode na putu mogu staviti šest novčića u automobil. Devet novčića možete okačiti iznad ulaznih vrata ili zalepiti s donje strane tepiha za blagostanje i prosperitet, a možete ih nositi i na sebi, kao nakit.


Leave a Reply

AUTORSKI MATERIJAL © Jasmina Knežević
ZABRANJENO  KOPIRANJE  
PARAFRAZIRANJE  I  PREUZIMANJE