Categories: Soulfood

Prva Korena čakra Muladhara

Published by
Jasmina Knezevic 063222539
Share

PRVA KORENA ČAKRA ”MULADHARA” KOREN

Osnovna korena čakra poznata u Sanskritu kao ’’Muladhara’’ kontroliše creva, bešiku, niže debelo crevo, noge, i adrenalinske žlezde. Ova čakra je crvene boje. Element joj je zemlja, metal olovo, njom vlada planeta Saturn. Prvi je od tri čvora, druga dva se nalaze kod srca i kod šeste čakre iza trećeg oka. Ova čakra daje stabilnost i uzemljenje. Vlada opstankom i instinktima. Korena čakra daje nam volju za opstankom, našu osnovnu sliku sebe, i osećaj sigurnosti. Bes i požuda potiču od ove čakre, otuda fraza ’’videti crveno’’.
Prve tri čakre su najuticajnije u radu sa crnom magijom.
Tradicionalna arija za ovu čakru jeste ”Lam” ili na Tibetanskom ”Lang”

LOKACIJA: Koren repne kosti
ELEMENT: Zemlja
BOJA: Crvena
BROJ ”LATICA”: 4
PLANETA: Saturn
DAN: Subota
METAL: Olovo
FUNKCIJA: Preživljavanje, prizemljenje
UNUTRAŠNJE STANJE: Stabilnost

Prvu čakru stimulišemo kristalima crvene i crne boje kao što su crni obsidijan, crni oniks, crni turmalin, heliotrop, jaspis leopardova koža, crveni kalcit, crveni koral, rubin, crveni jaspis, granat (garnet), hematit, dimni kvarc, gorski kristal.

Korena čakra je temelj našeg tela, ona je primarni izvor energije, ona je ulaz naše životne energije, tečlo je koristi i u velikim nevoljama i nesrećama iz nje crpi energiju, često se desi da posle dogadjaja koji su teški, fizički, emotivno ili pshički, osetimo bol u donjem delu karlice, da nam se oduzmu noge, klecaju kolena, da se poremeti deo kojim vlada korena čakra…

Ova čakra je naša veza sa realnošću. Blokada i stres na ovoj čakri može dovesti do osećanja straha, teskobe, ljutnje, frustracije, izolovanosti i nemoći. Ako vam je korenska, tj. prva čakra oslabljena možete se osetiti besciljnim ili bez mogućnosti da nešto ostvarite.

Fizički simptomi oslabljene prve, korenske čakre, su inertnost, tromo kretanje, zavisnost od drugih ljudi, prekomereno jelo i piće, grickanje noktiju, nesigurnost, nasilnost, stisnute šake.

Ako korenu, tj. prvu čakru stimulišemo kristalima njene boje, crvenim i crnim, zahvaljujući njenoj sposobnosti prizemljivanja nepotrebne energije i upijanja iste, ona nas može osloboditi stresa i briga, omogućiti da uživamo u trenutku.

Muladhara – koren, temelj
Lokacija: Između anusa i polnog organa, karlica, prepone
Boja: Crvena
Delovi tijela: limfni sistem, skeletni sistem (zubi i kosti), prostata kod muškaraca, bešika i sistem eliminacije, i donji ekstremiteti (noge – stopala, članci, itd.). Takođe i nos, pošto kao čulo mirisa spada u sredstvo opstanka
Endokrina žlijezda: Nadbubrežna žlezda
Čulo: Miris
Svest: Bezbjednost, opstanak, poverenje, odnos prema novcu, kući, poslu. Sposobnost da čvrsto stoji na zemlji, biti prisutan ovdje i sada.
Simptomi ili napetosti u delovima tela koje kontroliše ova čakra pokazuje napetosti u delovima svesti osobe koje su povezane ovom čakrom. Napetost u korenoj čakri se doživljava kroz nesigurnosti kao uopštenom filteru percepcije. Veća napetost se doživljava kao strah. Više od ovoga se doživljava kao teror.
Element: Zemlja
Osobina: Ulazna kapija i uzemljenje životne energije.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Published by
Jasmina Knezevic 063222539

Recent Posts

11. lunarni dan “Kundalini“, “Ognjeni mač“, “Kruna“, “Greben“, “Lavirint“

Ovaj dan smatraju energetski najjačim danom u celom lunarnom ciklusu. Simbolizuje se lavom sa krunom.…

Astrološki događaji za 18.05.2024.

Zgrabite svoj natalni horoskop ili Klik na link NATALNA KARTA   Dragi ljubitelji astrologije, pred…

Sunce konjunkcija Jupiter *tranzit

Zgrabite vaš natalni horoskop ili Klik na link NATALNA KARTA Ukoliko ima ličnih tačaka ili…

Venera konjunkcija Uran *tranzit

Konjunkcija Venere i Urana na 23° Bika daje priliku da eksperimentišemo sa novim formama odnosa,…

Japanski kalendar Srećnih dana za MAJ 2024.

18.05.2024. 友引 TOMOBIKI TO ~ Dan Uticaja na Prijatelje Ovo je dan polovične sreće za…

Merkur u znaku Bika *tranzit

Merkur počinje tranzit kroz zodijački znak Bika 15.05.2024. godine te će biti lakše da se…