Prve spoznaje *Merkur


Mercury__Reworked__by_EssJay89Merkur je planeta praktičnog uma, pa je za razliku od ostalih signifikatora zodijaka, emocija u potpunosti lišen. On niti voli, niti mrzi, pa nije ni dobar ni zao, iako moze ostaviti oba utiska. Dok druge planete teže zbližavanju ili razdvajanju, njemu i taj nagon nedostaje, hladan je posmatrač, nezainteresovani kritičar, proračunat pa se uklapa sa stranom u sukobu koja njemu lično u tom trenutku najviše koristi donosi. Okretan je i komunikativan ali je njegova druželjubivost uvek koristoljubiva. Poput kakvog obrazovanog gospodina spretan je u izražavanju i sa lakoćom savladava misaone zadatke, posebno se izražavajući u analizi.

U natalnoj karti predstavlja mentalno ustrojstvo, način razmišljanja i komunikacije, putovanja i prevozna sredstva, naše detinjstvo, decu, braću, sestre, komšije… On je razdragano dete horoskopa, večito se raduje i zabavlja, radoznao je pa voli da čita i uči, za njega je sve igra.
Ljudi sa jakim Merkurom u natalnoj karti [u I, III, IX ili X polju ili znaku Device i Blizanca] mogu biti savršeno suprotni u zavisnosti od aspekata koje ova planeta prima, mogu biti pisci ili lopovi, dobri trgovci [ili činovnici] ili vešti falsifikatori.

Merkur ili Hermes, predstavalja onaj deo vrlo intimnog u nama. On opisuje način na koji razmišljamo i kako donosimo odluke. U skladu sa tim povezujemo ga i sa slobodnom voljom. U tom smislu on je vrlo ličan. On govori o stvarima koje ćemo sami izabrati, dobro ili loše. Zahvaljujući njegovoj lukavosti možemo izbeći nešto loše i predvideti sled događaja. Zato o nekoj osobi možemo pun o zaključiti samo iz pozicije njegovog Merkura. On opisuje o čemu čovek priča ili misli. Merkur je predstavnik serije 3, i kao takav opisuje ono što je osobi srodno i blisko. Može govoriti o rođacima, bratu ili sestri, dakle bliskoj osobi koja je slična. Budući da je treća kuća srodna Blizancima, ona će upravo govoriti o udvajanju i sličnosti koju imamo sa ljudima koji su nam bliski. Osim toga 3. kuća predstavlja napredak, ono čime idemo dalje. Srodno tome i drugi brak je predstavljen 9. kućom, a drugo dete, 7. kućom. Svaka stvar koju gledamo kao sledeću gledaćemo u 3. kući od one koja se bavi datom temom.

Kroz Merkur vidimo i ime nekoga ili broj nečega. Ime osobe definišemo serijom 3. iako će nam neki opis dati i sama serija 1. Međutim serija tri dodaje kao jednu vrstu nove sudbine svojim postojanjem kroz ime. Neko je dobio ime koje pokreće sudbinu koja je povoljna bilo da ona dolazi kroz vladara 3. kuće ili samog Merkura. Ukoliko je ta planeta lepo postavljena osoba dobija pozitivnu sudbinu. Vladar 1. predstavlja energiju koju čovek ima a vladar 3 način na koji osoba upravlja tom energijom. Od stanje Merkura zavisi da li će čovek biti inteligentan i da li će doneti dobru ili lošu odluku, na kraju krajeva da li će biti kriminalac. Ukoliko posmatramo horoskop nasilnika i žrtve, videćemo da oni imaju vrlo slične aspekte, ali se Merkur vidno razlikuje. Jer to prestavlja volju da se nešto učini prema sopstvenom nahođenju. 

Merkur je neka vrsta kormila u životu. Ukoliko je Merkur loš osoba ima mnogo nelogičnosti ili ukoliko je dobar. Sama priroda Merkura je logična i on donosi osobi mogućnost da se orijentiše u prostoru i vremenu. Bez Merkura, nema orjentacije o vremenu. Čovek bez Merkura je ili prosvetljen ili izgubljen u svetu oko sebe. On sam po sebi nema veze sa svešću, ali učestvuje u procesima odlučivanja u osobi. Merkur je glasnik bogova i kao takav predstavlja kanal za informacije. 


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Merkur *Astronomija

Mon Mar 18 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Krug oko Sunca Merkur napravi za 88 dana, a njegov astrološki simbol je krilati božanski šlem. Merkur je planeta najbliža Suncu, nalazi se na udaljenosti od 46 miliona kilometara. Od Zemlje je udaljen od 82 miliona do 218 miliona kilometara, kada je sa […]