Prve spoznaje *Sunce


astro-sunAko smo pretpostavljali da je Sunce ono od čega sve nastaje, pa i snaga Marsa, videćemo da u praktičnom životu uvek prvo nastane Mars. U našem životu, mi krećemo od prve kuće, što je princip Marsa, a tek onda nastaje 5. kuća odnosno Sunce. Razlika između Sunca koje čini heliocentrično Sunce i malog Sunca koje živi u svakome od nas, jeste u tome što malo Sunce predstavlja naše unutrašnje želje, ego, našu želju da organizujemo stvari i upravljamo.

Mi kažemo da je glavni znak, u stvari Sunčev znak, a podznak ili ascendent tek drugi. Međutim u praksi je sasvim obrnuto. Prva kuća predstavlja nas same i našu energiju. Sunce i nije tako blizu čoveka. To vidimo i u haldejskom redosledu. Krećemo od najsporijih i idemo ka bržim, Saturn – Jupiter – Mars – Sunce – Venera – Merkur – Mesec. Tu zaista Sunce i jeste iza Marsa. Sunčev znak predstavlja samo dete koje živi u čoveku. Ono što bi vi želeli da postanete. 5. kuća je ono malo što želi da postane veliko. Sunce postaje egzaltirano u Ovnu, a Mars u Ovnu. Ukoliko pitate kako će se neko razvijati, gledaćemo kako Mars napreduje u tome da postane Saturn. No u Ovnu živi Sunce. To je dete u njemu, njegovo zlatno runo. On govori o unutrašnjem osećaju i želji koja motiviše Ovna da ide ka Jarcu. To je njegova iskrena želja i volja da se uspinje. Da li će osoba krenuti putem egzaltacije ili će se truditi da bude kreativna I da radi ono što njegovo dete želi, to je važno pitanje. Kada govorimo o principu Sunca, važno je zanati da će Sunce uspeti ukoliko postoji energija koja to podržava, a ta energija dolazi iz Ovna. Ukoliko toga nema Sunce je smešno kao malo dete. Sunce je najdetinjastija priroda. Sunce opisuje ego, ali to je samo zapravo detinjasta potreba nekoga da bude važan, da bude šef, da bude uspešan, da se pokaže i slično. Ukoliko je Sunce jako, a Mars slab, onda osoba izgleda smešno i parodično. On ima velike želje, ali nema energije da nešto napravi. Ukoliko je odnos dobar, onda osoba lako postaje srećna i sjana, kreativna i zdrava. Jaka serija 5 će to dati. Glavno je pitanje da li će dete u nama uspeti da ostvari svoj detinji san. Ili će naprotiv ići putem kojim svi idu, tj. Saturnovim putem da bi došli do neke realizacije. Međutim put Saturna je put mraka, napornog rada, dok je put Sunca, put svetla i radosti. Svaki čovek prirodno, ne našavši dete u sebi, krenuće putem 10. kuće. Onda će on preneti te svoje želje ili svoju potrebu da se raduje na svoje dete. Osobe koje su uspešne i srećne, često i ne teže tome da imaju decu i da produže vrstu. Takva osoba može biti umetnik, srećna osoba i ona sama živi svoje dete u svom svakodnevnom životu. On nastavlja da se igra ali od toga pravi karijeru.

Sunce je centralna tačka na nebu, centar sopstvenog sistema oko kojeg se kreću sve planete i uvek predstavlja nešto što je centralno, centar nečega, i u najpovršnijem i najkonkretnijem značenju i u najdubljem smislu. U najdubljem smislu predstavlja centar naše svesti o sebi – naš ego, a u najbanalnijem predstavlja centar grada, neku glavnu osobu, sve što je glavno i najvažnije Sunce nam daje dan i noć, život jednom rečju, te položaj Sunca u horoskopu ukazuje na važnost te određene oblasti u životu osobe predstavljene bilo znakom, bilo kućom u kojoj se Sunce nalazi. Kada kažemo da je neko Bik, Škorpion, Ribe to znači da se Sunce te osobe nalazi u znaku Bika, Škorpiona, Riba.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Sunce *Mitologija

Sun Mar 17 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Helios je stanovao na istočnoj obali Okena, u zlatnom dvoru iz kog je, svako jutro, izlazio zlatnim kočijama u koja su bila upregnuta četiri krilata konja, i u njima je putovao preko nebeskog svoda. Svojim zracima je obasjavao zemlju i davao joj […]