Prve spoznaje *Venera


astro-venusPrema mitu Venera je nastala iz morske pene. Kada je Kronos kastrirao Urana, a njegovo genitalije su pale u more od njih se stvorila Venera, koja je potom izašla iz školjke. Zato je Venera u svojoj osnovnoj prirodi povezana sa Uranom i Neptunom. Venera se ne povezuje sa Saturnom iako mu može biti data kao žena. Mesec je taj koji voli brak, ali ne i Venera, ona teži slobodi i romansi. 

Venera deluje i kao neinteligentna planeta jer donosi u sebi planete haosa i izmiče sistemima, ona kao ljubav izmiče onome što je logično, jer u njenom poreklu nema planeta iz Saturnove sfere. Ona u sebi nosi planete koje su nebeske i uzvišene. Venera predstavalja svu ovozemaljsku radost. Zemlja je kao planeta najjača je u znaku Bika i naša planeta i jeste u osnovi planeta žena, iako je patrijarhat dominantan u kulturi, a u znaku Bika su Mesec i Venera najjači. Svakako da je Venera zato vrlo važna. Šta je to najvažnije pitanje na ovoj planeti do toga da li volimo ili da li smo voljeni i da li smo srećni. Svaka mudrost i znanje mora se upravo pretočiti u ove Venerine osobine. Postoje različite Venere, odnosno različiti mitovi koji govore o njoj i svako treba da vidi koji mit ili mitovi žive u njemu. 

Jedan od mitova jeste onaj u kojem je Venera nasilno udata za Hefesta, boga kovača koji je bio hrom i ružan. Venera je Hefesta tokom tog braka varala, jer nije želela da bude sa njim. Venera je egzaltirana u znaku Riba, a ne u nekom znaku koji je vezan za brak kao na primer Rak ili u samom znaku odnosa – Vagi, ali ona je upravo egzaltirana na 27 stepenu Riba, mestu koje je vezano za tajne, jer tajna predstavlja Venerin izlaz iz sve težine braka. Venera ne voli brak i on je ubija. Ona voli tajne, jer one donose strasti. Od Bika, 12 znak je Ovan, i to je ono mesto gde ona nalazi svog Aresa ili Marsa sa kojim uvek iznova ima strastven odnos. Dok je nešto tajno to je uzbudljivo i zanimljivo, i dok to traje postoji radost i čarolija. Ulazak u brak sve svodi na nivo svakodnevice, sigurnosti ali guši nepredvidljivost i slobodu. Venera u Vodoliji je upravo sposobna da prihvati da zna da partner ima drugi vezu, kao i da mu kaže da sama ima neki drugi odnos. Venera u Ribama, to ne želi, jer to narušava čaroliju. Čim vidimo Veneru koja ima vezu sa serijom 12 ona voli da drži nešto u tajnosti. Kada se Venera nađe u vatrenom znaku govorimo o javnim stvarima. Takva žena će biti direktna i otvorena.
Venera povezana sa serijom 12 je sama ta koja traži Hefesta da bi se udala, pa da bi tek onda mogla da ima neke tajne veze. Uzimajući Hefesta, ona dobija starijeg i ružnijeg čoveka koji joj daje sigurnost – najčešće materijalnu. Tek kada je taj uslov ispunjen onda je moguće da ona počne da traži svog Aresa. Kada postoji aflikcija od Saturna osobi je potreban brak da bi počela da traži tajne veze i Aresa. Ukoliko nema brak, ona nema ni potrebu za tajnom. Za Veneru je krajnje neuobičajeno da uđe u brak, osim ukoliko Venera nema dobar aspekat sa Saturnom ili vladarem 4. ili 10. kuće. Venera je zamišljena da bude iznad Saturna, da stalno bude zaljubljena i iznenađivana. Po ulasku u brak žena se često žrtvuje i postaje Mesec, kao majka i tada je njoj sigurnost najbitnija. Ako postoji nesklad između Meseca i Venere u muškom horoskopu on tada neće prihvatiti samo ženu već će tražiti i paralelnu vezu. Glavno pitanje je da li osoba ume da žrtvuje sigurnost zarad ljubavi, a mogućnost da to učini zavisi od energije. Ukoliko to ne učini, onda to prenosi kao zadatak svojoj deci.
Kod osobe koja ima prosečnu energiju Venera uvek teži da postane Mesec. Dok je Venera mlada ona može biti lepa, dobra ili talentovana, ali Mesec opisuje u šta će se pretvoriti kada postane žena. Da bi osoba stalno bila Venera potrebna joj je ogromna količina energije. Kada žena postaje Mesec, ona ne postaje samo Mesec u svojoj natalnoj karti već u partnerovoj. Partnerov Mesec obavezuje ženu da bude u skladu sa tim kako je postavljan, te ukoliko se osoba već udaje onda je bitno znati kakav je Mesec u partnerovom horoskopu. Venera uvek traži nešto novo i tu je srećna. Čim se nešto pretvori u kolotečinu – pretvara se u Mesec.

Svaka žena bi bila uvek srećna kada bi stalno bila Venera. Ona teži tome da bude i Mesec, ali taj Mesec bi trebalo da ima dobru vezu sa Venerom. Ako je Venera uspavana, ona biva probuđena onda kada se poveže sa nečim tajnom, kada se poveže sa Neptunom. Tada počinje da živi svoj ideal, pa makar on bio samo platonski. Ako su Saturn i Uran dobro postavljeni onda govorimo da ovaj ideal može da se ostvari. Ukoliko postoji Saturn koji je težak, onda osoba samo mašta, a ne može nikako da ostvari ono što hoće, bilo da takva osoba ne postoji ili da između njih postoje velike prepreke. Ukoliko je Venera u lošem aspektu sa Neptunom, tada govorimo da osoba ulazi u tajnu vezu, ali se u njoj i razočara. Prvo se mora razdužiti Saturnu. Saturn je egzaltiran u Vagi i veliki broj brakova upravo postoji sa ciljem da se osoba razduži preko odnosa.
Druga priroda Venere jeste ona koja je Kora – Kora je bila Demetrina ćerka, mlada i naivna. Dok je brala poljsko cveće, ubrala je i narcis. Kada ga je ubrala, pojavio se Had ili Pluton i odveo je u podzemni svet. Danima je Demetra tražila svoju kćer, dok joj Helije nije rekao da je oteo Pluton. Dok je boravila u podzemlju Pluton je Kori ponudio nar, koji je ona pojela i tako ostala obavezana da se uvek mora vraćati u podzemni svet, i ostajati sa njim. Druga kuća upravo predstavlja ono što natus jede, i to je ono što vezuje za zemlju, te je ovo kombinacija po osi Bika i Škorpiona. Pluton je najbogatiji, jer svo zlato i dijamanti pripadaju upravo njemu, a to je slika Venere koja živi sa bogatim mužem, odnosno Venera koja ima aspekat sa Plutonom. Takva Venera je jako strastvena, i na nekom nivou ovo može predstavljati i prostitutku, kada se radi o konjunkciji.
Kada je sa Venera loša sa Saturnom, onda ona samo motri na situaciju da nađe Aresa. Ukoliko Venera ima loš aspekat sa Saturnom a dobar sa Marsom, osoba je udata za starog muškaraca ali ima vatrenu vezu sa mlađim ljubavnikom. Ukoliko je Venera povezana sa Plutonom na loš način, on će dobiti karakteristike Saturna i ona će opet potražiti Marsa. Ukoliko je dobra veza sa Saturnom, to opisuje stabilan brak. Posebno ukoliko strasti nisu naglašene. Ali ako postoji i najmanje strasti, onda će ući u brak ali će se pojaviti neka tajna veza. Venera po svojoj prirodi ne može da voli Saturna jer joj on ne daje čaroliju. 


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Retrogradna Venera u kućama

Mon Mar 18 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email RETROGRADNA VENERA U I KUĆI Ovoj osobi je potrebno mnogo pažnje, a ipak se nikada ne oseća potpuno ispunjemom. Zaokupljena je predstavom koju drugi o njoj imaju. Veoma je egocentrična, pošto se osećanja samoljublja daleko više ispoljavaju svesno nego podsvesno. Ispod neprestanog traganja […]