Prvi koraci *Feng Shui


Elementi i njihov interaktivni ciklus
Elementi i njihov interaktivni ciklus

Vi ste jedinstveni, Vaš dom nije potpuno isti kao dom druge osobe. Plan Vašeg stana može biti identičan planu stan druge osobe, pa čak i nameštaj, ali vi u svoj dom unosite svoju ličnost. Način na koji ste izabrali i rasporedili nameštaj, dekorativne elemente, lične predmete… čini da se on razlikuje od svakog drugog.
Većina vas je u dobrom delu zadovoljna načinom na koji ste namestili vaš životni prostor, a verovatno postoji i nekoliko stvari koje bi ste želeli da promenite.
Primenom feng šui principa možete vrlo jednostavno izvršiti “fino podešavanje” i postanete uistinu još zadovoljniji svojim domom, a potom i određenim aspektima vašeg života. Naprosto ćete nositi sa sobom sklad i ravnotežu kud god išli.

 
Postoje dva ključna elementa u feng šui:
I. Energija elementa koja je zasnovana na godini rođenja
II. Sektori – koje predstavljaju energetske tokove u određenim područjima doma, a samim tim i našim odnosima. Mi ćemo je u ovom predstavljanji zvati sektorom ili poljem.

 

 

SEKTORI
Sektor 1 – polje karijere: Sever, kompasno određen, povezan sa vodenim elementom.
Sektor 2 – polje odnosa: JZ, povezan sa elementom zemlje.
Sektor 3 – polje porodice: I, povezan sa drvenim elementom.
Sektor 4 – polje bogatstva: JI, povezan sa elementom drveta.
Sektor 5 – polje zdravlja: Centar, povezan sa elementom zemlje.
Sektor 6 – polje pomoći: SI, povezan sa elementom zemlje.
Sektor 7 – polje kreacije: Z, povezan sa elementom metala.
Sektor 8 – polje znanja: SZ, povezan sa elementom metala.
Sektor 9 – polje ugleda: J, povezan sa ele mentom vatre.

Energija sektora

1. Voda – Sloboda, tok, nove priče, počeci
2. Zemlja- Prijemčivost, osećanja, intuicija
3. Grom – Spoljašnji uticaji, porodica, prekidi
4. Vetar – Harmonija, sreća, dogovori, napredak
5. Središte – Životna energija; da li ste u kontaktu sa samim sobom?
6. Nebo – Odvažnost, emotivna podrška, prijateljstvo
7. Jezero – Stvaralačka ljubav, seksualnost, senzualnost, uzbuđenje
8. Planina – Komunikativnost, svest o sebi i drugima
9. Vatra – Jasnoća, ostvarenje: da li ste u skladu sa drugima?

 

Iz priloženog se da zaključiti da između odredjenih elemenata postoji povoljan, ili produktivan cilklus, označen crvenim strelicama, kao i napoželjan, destruktivni ciklus (označen sivim strelicama), i ciklus iscrpljivanja (označen tačkasto neposredno ispod crvenih strelica).

 

Idealno je kada su svi segmenti u ravnoteži što se može postići najjednostavnijim preuređenjem, čišćenjem, uklanjanjem suvišnih stvari, no naravno ništa nije idealnno pa sve aktivnosti usmerene su u pravcu što većem približavanju onom što mi tako nazivamo! Analizirajte sopstvene utiske dok se krećete kroz određene oblasti, čine li vas nervoznim ili uzbuđuju, nadahnjuju? A kako je ljubav esencija života, u nastavku ćemo prošetati zajedno kroz sve sektore jer na sve naše segmente njen uticaj je neizbežan.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Astrološki dogadjaji 31.12.2014.

Wed Dec 31 , 2014
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Na Aktivnoj karti dana možete pratiti iz časa u čas kretanje planeta i svetala. Sreda 31. Decembar će biti spokojan dan a obeležiće ga samo 2 lunarnih aspekata. Mesec se kreće od 6° do 20° Bika.   Lunarni trigon sa Suncem (4:40 do 6:40) […]