Putinov put do Kremlja


Povodom 62. rođendana Vladimira Putina, jednog od vodećih lidera na početku trećeg milenijuma: Predsednikova veština je podignuta na starom znanju “da su kadrovi sve”. U lenjingradskom porodilištu “V. Snegireva” u ulici Majakovskog broj 5, pre nešto više od šest decenija, u utorak 7. oktobra 1952, Marija Ivanova Putin rodila je sina Vladimira. Mariji je tada bilo 41 godina. Otac Vladimir Spiridonovič proslavio je radostan događaj sa prijateljima iz fabrike “Jegorova” gde je radio u obezbeđenju. Ruski istoričari su u Putinovim rođendanu našli simboliku, jer se istog dana održavao poslednji kongres KPSS pod rukovodstvom Staljina. 

Biografija predsednika Rusije mogla bi da posluži kao scenario za film o dečaku iz radničke porodice koji je maštao da postane obaveštajac, a dogurao je do šefa svih obaveštajaca i cele države.

Porodica Putin je živela u “komunalnoj kvartiri”, zajedničkom stanu na petom spratu u Baskovoj uličici broj 12. Bile su to stare zgrade napravljene u devetnaestom veku. U istom stanu su živele još dve porodice. Kuhinju i toalet su koristili zajednički. Sobu u “komunalki” Putinov otac je dobio 1944. Grejali su se na drva. Kupatilo nisu imali, pa su jednom nedeljno išli u “Nekrasovsku saunu”.
Putin je u Peterburgu proživeo 44 godine, završio desetoljetku, fakultet i počeo da radi.
U prvih pet razreda osnovne škole Putin nije blistao. Njegovi vršnjaci tvrde da ga čak nisu primali u pionire. Bio je nemiran ili kako se sada kaže “hiper-aktivno dete”. Sve je krenulo nabolje kad mu je razredni starešina u petom razredu postala Vera Gurevič, nastavnik nemačkog.
U trinaestoj godini dečak je otišao u klub “Trud” da trenira džudo. Kad se trener Anatolij Rahlin prebacio u sportski klub “Trubostritelj”, pri Lenjingradskom metalurškom zavodu, i Vladimir je krenuo za njim. Tu je Putin 1975. postao majstor sporta. Tamo se sprijateljio sa braćom Arkadijem i Borisom Rotenberg, koji su danas poznati biznismeni čije firme sarađuju sa “Gaspromom”. Trenirao je u istom klubu i Anatolij Turčak, danas predsednik preduzetnika Sankt Peterburga i parlamentarac Vasilij Šestakov.

Kao većina dečaka tog vremena Vladimir je voleo da ide u obližnji bioskop “Zrak”. Tamo je Putin gledao i domaći triler “Štit i mač” o sovjetskim obaveštajcima u fašističkoj Nemačkoj. Pesmu za film “Od čega počinje domovina”, koju je napisao Venjamin Basner, Putin nikad nije zaboravio.
Kao učenik devetog razreda “odlučio” je da postane oficir KGB. I otac Vladimir Spiridonovič je za vreme rata služio u jedinicama NKVD, preteči KGB. Deda Spiridon Ivanovič radio je kao kuvar u partijskim sanatorijima, kao proveren čovek. Vladimir Putin, kao đak, krene na razgovor.

– Neki čika mi je rekao da KGB to razmatra tek posle armije i kad završim fakultet. Pitao sam ga koji je to fakultet, pričao je Putin.

Na lenjingradskom Pravnom fakultetu konkurisalo je tada 40 kandidata za jedno mesto. Na prijemnom je Putin dobio sve petice, jedino iz literarnog sastava – četvorku. Većina studenata sa prava, generacija 1970-75, ne seća se Vladimira Putina. Uglavnom se družio sa onima koji su trenirali borilačke sportove. Zabavljao sa Ljudmilom Hmarinom, sestrom svog kolege Viktora. Ljudmila je završila medicinu i radi kao lekar. Prijateljevao je i sa bas-gitaristom studentskog ansambla Aleksandrom Bastrikinom koji je sada šef Istražnog komiteta Rusije.

Po završetku fakulteta Putin se i zaposlio u Velikoj kući na Litejnom prospektu 2, tačnije u KGB za Lenjingrad i Lenjingradsku oblast. Radio je od 1975-84. Počeo je kao poručnik, a u Istočnu Nemačku je otišao u činu majora.

U to vreme u lenjingradskom KGB-u radili su Viktor Čerkesov i Viktor Ivanov koji su dogurali do čina generala, a zatim su jedan za drugim rukovodili ruskim Komitetom za borbu protiv narkotika. Ivanov se i sada nalazi na toj funkciji, a Čerkesov član parlamenta u opozicionoj Komunističkoj partiji.

 

U istoj “firmi” u Lenjingradu radili su generali Nikolaj Patrušev, predsednik Saveta bezbednosti Rusije, Aleksandar Bortnikov šef Federalne službe bezbednosti i Georgij Poltavčenko gubernator Sankt Peterburga.Iako se dugo zabavljao sa jednom Ljudmilom, sudbina je htela da se oženi sa drugom. U zimu 1981. stjuardesa kalinjingradskog odeljenja “Aeroflota” Ljudmila Škrebnjova letela je za Lenjingrad. Kolega iz KGB predložio je Vladimiru da provedu veče sa stjuardesama. Putin je već bio nabavio karte za nastup poznatog moskovskog komičara Arkadija Rajkina u Teatru Lensoveta na Vladimirskom prospektu. Kasnije je Ljudmila pričala da je Volođa bio skromno obučen. Zabavljali su se tri i po godine, a venčali 28. jula 1983. Godinu dana kasnije, Putin je otišao na školovanje u Moskvu gde su ga pripremali za odlazak u Istočnu Nemačku. U Drezdenu je bio od 1985. do 1990.

Iz nastavka Putinove biografije se lepo vidi kako je KGB raspoređivao ljude i kako je on brinuo za svoje kolege, preseljavajući ih u Moskvu.

PRVO, SAMOPOŠTOVANJE GRAĐANA!Putin je preuzeo zemlju od Borisa Jeljcina kad je bila u potpunom rasulu. Brzo je podigao moral i samopoštovanje građana, koji su se osećali tako poniženo u vreme Jeljcinove “gladne demokratije”.

Početkom devedesete godine major i sekretar partijske organizacije drezedenske grupe oficira KGB Vladimir Putin vratio se u SSSR. Postao je pomoćnik rektora Lenjingradskog državnog univerziteta zadužen za međunarodnu saradnju. Za godinu dana rada na univerzitetu upoznao je podosta ljudi koji su kasnije napravili političku i biznis karijeru. Tu je i Igor Sečin, koji mu je postao jedan od najvernijih saradnika i dogurao do potpredsednika vlade.
U julu 1991, na poziv Anatolija Sobčaka, Putin postaje predsednik Komiteta za spoljnoekonomske veze gradske skupštine. U svoj odel uzima Viktora Zubkova, specijalistu za poljoprivredu, koji je dogurao do predsednika ruske vlade, pomenutog Igora Sečina, filologa, Vladimira Čurova, fizičara, a sada predsednika Centralne izborne komisije, Dmitrija Medvedeva pravnika, svi znaju dokle je dogurao, i Alekseja Milera, ekonomistu, sadašnjeg prvog čoveka “Gasproma”.
U martu 1994. Sobčak imenuje Putina za svog prvog zamenika, pa je on postao šef i ekonomistima Alekseju Kudrinu, bivšem potpredsedniku vlade i ministru finansija, Germanu Grefu, predsedniku “Zberbanke”, Dmitriju Kozaku, potpredsedniku vlade, i Vitaliju Mutku, sadašnjem ministru sporta. Putin se uopoznaje i sa brojnim biznismenima među kojima je i Genadij Timčenko, najveći trgovac ruskom naftom.
Kad je Sobčak u avgustu 1996. izgubio izbore Putin se prebacio u Moskvu. Za ulazak u Kremlj pomoći će mu Aleksej Kudrin, koji se već bio preselio u Moskvu.

Tako Putin radi sa svojim ljudima. Od šest decenija života, predsednik je 13 godina na vrhu piramide vlasti – dva mandata kao predsednik i jedan kao premijer. U toku je treći mandat.Stabilizovao je situaciju u Čečeniji i naterao oligarhe da plaćaju državi porez. Kad je disciplinovao Borisa Berezovskog i Vladimira Gusinskog svi su shvatila da sa novim predsednikom nema šale. Jedino to nije razumeo milijarder Mihail Hodorkovski, pa sad sedi, istina u komfornom, zatvoru u Sibiru. Hrabrog Putina je pratila i sreća, jer je rapidno rasla cena nafte i gasa pa je država mogla da podiže standard građanima. Posle osam godina boravka u Kremlju, čak i neki strani državnici su ga nagovarali da promeni ustav i ostane i treći mandat.

Odbio je i tako izbio “jake argumente” Zapadu koji je već krenuo da ga predstavi kao diktatora. Bio je premijer i u tandemu sa Dmitrijem Medvedevom vodio zemlju. Sasvim je razumeo ono što je govorio veliki ruski pisac Aleksandar Solženjicin da na Zapadu najviše hvale one političare u Kremlju koji su razorili zemlju. Prepustio je tu slavu Gorbačovu i Jeljcinu.

 

OD LJENINGRADA DO KREMLJA
* Vladimir Putin rođen je 7. oktobra 1952.
* Studira pravo u Lenjingradu od 1970 – 75. godine
* Postaje majstor sporta, džudo trenira od 13. godine, 1975.
* U KGB za Lenjingrad radi od 1975. do 1984.
* Venčava se sa Ljudmilom Škrebnjovom 1983.
* KGB ga šalje u Istočnu Nemačku, u Drezden 1985. i tamo ostaje do 1990.
* U julu 1991. postaje predsednik Komiteta za spoljnoekonomske veze gradske skupštine Lenjingrada
* U avgustu 1996. Putin prelazi u Moskvu gde počinje njegova karijera lidera Rusije

 

Izvor: Novosti.rs


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Sve Putinove ljubavi

Thu Mar 13 , 2014
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Povodom 60. rođendana Vladimira Putina, jednog od vodećih lidera na početku trećeg milenijuma: Predsednikova veština je podignuta na starom znanju “da su kadrovi sve”. Vladimir Putin i KGB školovanje. Sve Putinove žene i ljubavi. Kako se oženio Ruski predsednik… Kako su započeli […]