Quaoar ~ Bog koji kreira


quaoarQuaoar je bog indijanskog plemena Tongva, koje je tokom 17. veka živelo u predelu Kalifornije, na teritoriji današnjeg Los Anđelesa. Prema drevnoj legendi, Quaoar je Bog koji pleše, i plešući stvara jedan potpuno novi svet. Nakon kreiranja, on odlazi dalje – to je mitološki deo danas poznat.

Kako je Uran viša oktava Merkura, Neptun viša oktava Venere, Pluton viša oktrava Marsa, u prirodnom rasporedu Quaoar bi mogao biti prirodni, viši stadijum Jupitera. Ideja da je novi Jupiter – novi svet, otkriven stoji iza ovoga. Može postojati samo ideja o nekoj pozitivnoj konotaciji koju bi on mogao nositi, jer je dobro poznato da su transcendenti, u osnovi, malefični za prosečnog čoveka, osim ako ih koristi na nadprosečan način. Ako je pretpostavka njegova Jupiterijanska priroda, on je stvaralac iza sfere onoga što će sada izgledati kao kraj života u simbolici Plutona. U toj pretpostavci, da je konačan zaključak na osnovu mitološke priče, potrebno je i u horoskopu otkrića Quaoara proveriti kakav upliv on nosi. Da li zaista nosi svest nakon samog razaranja? Iza sfere Marsa, a njegova je viša oktava Pluton, ne nalaze se odmah Jupiter i Saturn, već postoji čitavo polje asteroida – razorena planeta Fajtont, koja deli sferu od Marsa do Jupitera. Tu je i, jedno vrlo realno polje koje postoji iza sfere Plutona, takođe, oblak asteroida – Kvipiderov pojas, koji može biti viša oktava oblaka asteroida iza Marsa.

Da li je Quaoar predstavnik onoga što je na višem nivou, u ciklusu iza Marsa, ili je direktno viša oktava Jupitera? Danas, 4 godine nakon što je otkriven Quaoar, evidentno je da su otkrivena još 2 nebeska tela, među kojima je i Sedna, što ponovo liči na polje asteroida koje se otkriva jedno za drugim, u ovom pojasu. Sasvim je moguće da se iza ovog polja, može postojati nešto veoma veliko što bi bilo na nivou Jupitera – koji se odlikuje po svojoj veličini, on je poput džina od planete u odnosu na ostale. Ono što karakteriše Jupitera je da je on zaista ogroman. Quaoar je najmanji od svih otkrivenih tela i mnogo je bliže nivou veličine Ceres, nego nivoa veličine jedne od planeta.

Položaj Quaoara u natalnom horoskopu će opisati koliko čovek zaista veruje u svemir «iza», u život posle smrti ili vaskrsnuća, nakon svih događaja Plutonijanskog tipa. Ukoliko je lepo integrisan u ličnom horoskopu, govori o potrebi da se stvori kakav novi svet, da se nakon značajnih promena započne nov život koji će biti sretniji od prethodnog.

Quaoar, sam po sebi i povoljno aspektiran, bi mogao bi imati jaku prirodu Plutona i Jupitera, pa samim tim pruža dobru mogućnost za sticanje bogatstva. Ako u zemlji kojom Pluton vlada, i podzemnim svetom, ako u toj dubini imamo svet bogatstva, Jupitera, onda je Quaoar upravo jako izražen – ali samo ukoliko ima dobru povezanost sa ove dve planete, dobru aspekturu. On u suštini govori o stvarima koje su nam u budućnosti, iako one mogu ličiti na ono što je iza nas, mogu imati vezu sa tim.

Kada Quaoar nije aspektovan neće imati veliku ulogu, jer ne postoji kod svih ljudi jednaka potreba da se razmišlja o jakim promenama. Njegov upliv je neizražen, on tada nema jaku priču, definiciju.

Interesantno je pogledati kada je u tranzitu dotakao lične planete u natalnom horoskopu, kakve je promene tada doneo u životu natusa.

Veoma je značajan u karmičkoj astrologiji gde može govoriti o tome – šta nas čeka sa one strane, šta ćemo biti, šta nas obavezuje, i koji su aspekti pred nama. On je visoko energetski potencijal u svakom pojedincu, tačka kroz koju vidite svet iza smrti. Može doneti i smrt samu, ukoliko nedostaje sretna priča sa njim, ali generalno on daje samo opis sveta sa one strane.

Njegov upliv će biti interesantan za istraživanje u godinama koje slede, jer je on prvi otkriven u redu planetoida nakon Plutona, i opisuje događaje stvaranja nakon najavljene kataklizme.

Quaoar u natalnim kućama


Jasmina Knezevic 063222539

Jasmina KNEŽEVIĆ svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije vodi od 2000. godine, autorka je i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započinje svoju samostalnu profesionalnu praksu, koja se danas zasniva na preporukama sada već desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno saradjuje na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzima projekat Veličanstveni Saturn, u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. nalazi se u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006. u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena je isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodi dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, tromesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Astrološki i numerološki alati u modernom Menadžmentu. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreira izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktituje holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapija (lečenje bojama). Inicirana za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. kod Zdenke Andrijić. Od 2015. edukuje pristup AKAŠA POLJU, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Jasmina Knežević je sertifikovani praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Svest i podsvest *EFT

Wed Feb 18 , 2015
DANAS je novi dan! Počnite iznova da stvarate i prihvatate sve što je dobro, sve što hrani vašu dušu, neguje vaše telo i podržava vas u potpunosti. Izrazite sebe na način koji vas ispunjava i oslobadja. Mogućnosti su neograničene – VI BIRATE!!! Da li ste nekada primetili da sami sebe […]

You May Like