Retrogradni Mars *Jesen 2020.


Ključni datumi Retrogradnosti Marsa za 2020.
Počinje hod kroz senku Retrogradnosti 27.07. 15° Ovna
Retrogradnim hodom se kreće od 10.09. u 00:22 na 28° Ovna
Retrogradnim hodom se kreće do 14.11. na 15° Ovna
Napušta senku Retrogradnosti 05.01.2021. na 28 °Ovna

Marsova retrogradnost je ciklična, i ponavlja se okvirno na svake 2 godine, a kako biste odredili segmente koje će ugroziti potrebno je da definišete kuće vašeg natalnog horoskopa čiji su vrhovi u zodijačkim znacima Ovna i Škorpiona, poziciju natalnog Marsa u kući, znaku aspektima i dispoziciji. Ova specifična faza pružiće vam pregršt mogućnosti da prilike sagledate iz sasvim novog ugla, i prepoznate elemente koje biste inače zanemarili i smatrali nevažnim ili sasvim beskorisnim za budućnost.

U vreme Marsove retrogradnosti i Merkur će se kretati retrogradnim hodom od 15.10. do 04.11.

MARS će biti u RETROGRADNOM KRETANJU kroz zodijački znak OVNA do 15.11., potom nastavlja svoj direktan tranzit do okončanja tranzita kroz senku retrogradnosti do 05.01.2021.
Samo dan kasnije, MARS počinje tranzit kroz zodijački znak BIKA, napuštajući dugo malefične aspekte tranzitirajući zodijački segment treću dekadu KARDINALNIH znakova. 
I u tom segmentu FIKSNIH ZNAKOVA ponovo će biti prisutan ponavljajući kvadrat Marsa sa Jupiterom i Saturnom, i duga intenzivna konjunkcija sa Uranom, koje će sve do 24.01.2021. oblikovati veoma intenzivne promene i zvanični ulazak u ERU VODOLIJE.
Nije nije zaista započelo dok MARS ne aktivira kvadratima malefike, postavljajući tako društvene i mundane okolnosti na sasvim novi nivo. 

Ukoliko ima natalnih pozicija u odeljku od 15° do 28° OVNA, ili je pozicijom Vaših ličnih planeta aktiviran taj odeljak zodijačkih znakova Raka, Vage, JARCA, ovaj period će se odnositi na Vas i uneti trajne promene u Vaš život.
U slučaju da su aktivni segmenti od 15° do 28° LAVA ili STRELCA možete biti znatno spokojniji jer će Rx Mars kreirati TRIGON sa Vašim natalnim pozicijama, unoseći potpuno nove elemente zadovoljstva i uspeha u VAŠ ŽIVOT koji počinje.

Ukoliko je u Vašem natalnom horoskopu Mars retrogradan ovaj jesenji interval 2020. će uneti dugoročne promene u Vaš život, ali će se one vremenom pokazati kao ključni benefični činioci, tihi pokretači dubokih procesa transformacije.

PROFESIONALNE ASTROLOŠKE ANALIZE ∞ REIKI HRONIKE ∞ AKAŠA ∞ KRISTALOTERAPIJA 063/222-539

Faze Marsove retrogradnosti indikatori su da je vreme da usporite sa aktivnostima – onaj delić vaše impulsivne prirode (opisan natalnim kućama čiji su vrhovi u zodijačkim znacima Ovna i Škorpiona) sada će Vam pružiti priliku da jasnije odredite sada aktuelne dugoročne životne ciljeve, i usmeravajući se ka realizaciji zrelije postavite prioritete. Pobrinite se da jasno definišete odredište i obezbedite resurse, biće izuzetno važno da kontolišete strasti i burne reakcije na provokacije, i usmerite ih u pozitivnom pravcu. Osvestite sav značaj stabilnosti u odnosima jer je ovo ujedno i snažan ugrožavajući aspekt koji će mnoge odnose dovesti do same tačke pucanja.

PRIKUPLJANJE I SELEKCIJA
Obzirom da je uticaj Marsa sam po sebi malefičan ova Retrogradnost može pojačati njegovo nepovoljno dejstvo, uz tendenciju da umesto uobičajenih uzburkanih emocija ova faza bude obeležena usporenim reakcijama, okrenutosti spoznavanju dubljih nivoa poriva, ali i posledica koje bi tipovi Marsa (Ovnovi i Škorpioni) prvobitno zanemarili. Generalni impulsi Marsa će biti usporeni, produbljeni, i sadržaće odredjenu dozu energije Plutona. Retrogradni Mars u sebi zapravo u najvećoj meri nosi simboliku srodnu energiji Atine Palade – svaki korak pažljivo proučava i strateški planira pre prvog koraka realizacije.

Jedna od čestih uopštenih faseta Retrogradnosti Marsa je preispitivanje kvaliteta seksualnog života – veze koje se zasnivaju na seksualnoj privlačnosti tokom meseci Marsove retrogradnosti brzo će gubiti na kvalitetu, dok će se iskre stare ljubavi sada intenzivirati i takvi odnosi će započeti da poprimaju obrise stabilnih veza. Libido će generalno biti dosta snažan, sa veoma naglašenom tendencijom za kratkotrajna nova seksualna iskustva.

Obzirom da je Mars snažno pozicioniran u zodijačkom znaku Ovna, u odnosu na malefike Plutona i Saturna u Jarcu, osporiće arhetip inicijative koristeći povremeno i uz dosta sabotaže konstruktivne aspekte ovih tranzita. Stoga je ovo izuzetan interval koji treba iskoristiti smireno, jačajući one životne segmente koji su pod vladavinom Marsa u Vašem natalnom horoskopu, stoga se razvijaju lagano pod uticajem aktuelnog tranzita. Teme koje pokrenete u fazi Retrogradnog Marsa mogu u zavisnosti od pozicije Marsa u Vašem natalnom horoskopu biti ili fokus frustrirajućih dogadjaja, ili će zaista utvrdjivati temelj dugoročne stabilnosti.

PROFESIONALNE ASTROLOŠKE ANALIZE ∞ REIKI HRONIKE ∞ AKAŠA ∞ KRISTALOTERAPIJA 063/222-539

Pripadnici zodijačkih znakova Ovna ili Škorpiona biće pod najdramatičnijim uticajem tokom ove faze.
Ovnovi će pomalo zbunjivati okruženje nešto blažim pristupom koji nije tako tipičan za njih, manje će insistirati na tome da se situacija razvija onako kako su oni zamislili. Stoga će posmatrači biti pod utiskom privida nedostatka tipične energičnosti ili odlučnosti. 
Oba tipa će sada biti u situaciji da se povuku i sa izvesne distance ocenjuju teme koje ih od sredine Septembra preokupiraju. Biće strpljiviji u iščekivanju povoljnog razvoja okolnosti, pre nego što oni načine prvi korak, otvoreniji za sugestije i implementaciju novih modela poslovanja. Moguće je da u ovoj fazi neće tako jasno spoznavati bes koji se tiho akumulira, u izražavanju te netipične pasivnosti zapravo aktivan je tok procesuiranja i obrade novo otkrivenih informacija.
Tek nakon što Mars krene direktnim hodom vreme je za brižljivo PLANIRANU AKCIJU.

Za tipove koji nisu pod direktnom vladavinom Marsa ovaj jesenji interval može proteći poprilično spokojno, nedostajaće uzbudjenja i niz uobičajenih aktivnosti. Prisutnije će biti nestrpljenje i potreba da se forsira razvoj odredjenih tema kako bi ih definisali i sproveli u delo, naglašavajući značaj projekata ili insistirajući na momentalnoj reakciji, što je svakako nepovoljno za ove jesenje mesece.

Jedan od POVOLJNIH NAČINA da iskoristite Marsovu retrogradnost je prisećanje ranijih problematičnih situacija, usaglašavanje novo uspostavljenih protokola, vraćanje na teme upravljanja izazovnim i kriznim situacijama, usavršavanje mehanizma blagovremene odbrane. Korišćenje pasivno agresivnih tehnika manipulacije biće veoma aktuelne, a ukoliko po prirodi niste asertivan tip tokom ove faze ćete prečesto prepoznavati situacije u kojima se budi Vaš instinkt za odbranom.
Kakav god pristup da ste osmisliti za ovaj period budete usmereni na pažljivo uočavanje mogućih konflikata i nesporazuma, i blagovremenu prevenciju.

Ukoliko planirana taktika ne donosi željene rezultate ili je možda neprimerena situaciji, bes će nastaviti da tinja u vama sve do kraja Marsove faze retrogradnosti, i eksplozija je očekivana čim Mars krene direktno.

PROFESIONALNE ASTROLOŠKE ANALIZE ∞ REIKI HRONIKE ∞ AKAŠA ∞ KRISTALOTERAPIJA 063/222-539

Posmatrajte život tokom ova dva meseca na jedan malo drugačiji način. Smatrajte da ste tokom ova dva meseca blagosloveni prilikama koje sigurno ne biste odabrali sami.
Ipak imajući brojne šanse da na neko vreme svi živimo drugačije prilike, izmenjeni ambijent, čak i neka nova raspoloženja i dnevnu dinamiku koja nije uobičajena, imamo priliku da svoj život  obogatimo iskustvima koja će ipak promeniti sposobnost suočavanja sa životnim situacijama koje nisu uvek odgovor na naše potrebe i izbore. 
Razvijajte sposobnost da reagujete sa manje otpora, da štedljivo raspolažete energijom i na novi način procenjujete svoje energetske resurse.

Vaši ciljevi će svakako nakon novembra biti sasvim drugačiji. Za to će se pobrinuti njegovo veličanstvo ŽIVOT.


Jasmina Knezevic 063222539

Jasmina KNEŽEVIĆ svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije vodi od 2000. godine, autorka je i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započinje svoju samostalnu profesionalnu praksu, koja se danas zasniva na preporukama sada već desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno saradjuje na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzima projekat Veličanstveni Saturn, u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. nalazi se u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006. u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena je isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodi dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, tromesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Astrološki i numerološki alati u modernom Menadžmentu. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreira izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktituje holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapija (lečenje bojama). Inicirana za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. kod Zdenke Andrijić. Od 2015. edukuje pristup AKAŠA POLJU, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Jasmina Knežević je sertifikovani praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Sunce u znaku Vage *tranzit

Tue Sep 22 , 2020
Danas (22.09.2020.) u 15:30 Sunce počinje tranzit kroz zodijački znak VAGE. Sunce ulaskom u kardinalni vazdušni znak Vage obeležava početak jeseni na severnoj hemisferi. Noći postaju duže od dana što implicira na međusobnu zavisnost i postavlja opšti fokus delovanja na temu partnerstva, te je upravo ovo vremenski interval tokom kog odnosi […]