Categories: Astrologija

RETROGRADNI MERKUR 2024.

Published by
Jasmina Knezevic 063222539
Share

Kakav OSVEŽAVAJUĆI osećaj napuštanja strahova, kriza identita i poistovećivanja sa kolektivnom krivicom koju nameće okruženje. Napustite sve to odmah!

Tokom narednih dvadesetak dana dok Merkur Retrogradno tranzitira zodijačkim znakom Ovna, u aplikacionoj konjunkciji sa Hironom na 19° OVNA iskoristite ovaj aprilski interval da otpustite što je više moguće prevazidjenih obrazaca kako biste kreirali bolje SUTRA.
Otvorite to novo poglavlje života bez odlaganja, bez strahova i bez oklevanja.
Imate tu MOĆ – prepoznajte je i prigrlite.

 

Arhetip Komunikatora sada dobija još energičniju dozvolu da izazove nebeski haos. Ipak, ima mnogo dragocenih lekcija koje treba naučiti, kao što je uvek slučaj sa Retrogradnim fazama. Ovaj faza Retrogradnosti simbolično ukazuje na to da je vreme da graciozno dozvolimo da se razvijaju novi počeci bez potrebe da forsiramo svoju volju u odnosu na situacije po pitanju kojih smo ambivalentnih emocija.
Strpljivost i samokontrola su vrline na kojima treba raditi tokom naredne tri nedelje. Brižljivo negovanje ovih kvaliteta će nam pomoći da 25. aprila izađemo iz perioda Retrogradnosti bogatiji za solidni nivo razumevanja prioriteta koji su nam zaista važni.

Zgrabite svoj natalni horoskop ili klik na ovaj link za tvoju natalnu kartu

 

Da li je aktivan zodijački sektor 15° do 27° OVNA u tvoj natalnom horoskopu – da li su tu pozicionirane lične planete ili važni uglovi horoskopa (Asc-, Mc, Ic, Desc) sa kojima će se Merkur usklađivati tokom svog retrogradnog tranzita?
Kuće tvog natalnog horoskopa predstavljaju oblasti tvog života – u kojim kućama se odvija ova retrogradnost?  

Sekundarno i lične planete i važni uglovi svih PROMENLJIVIH (Blizanci, Devica, Ribe) i KARDINALNIH (Ovan, Rak, Jarac), VATRENIH (Ovan, Lav) i ZEMLJANI (Bik, Devica) zodijački znaci biće pod snažnim transformativnim uticajima tokom ove faze retrogradnosti.

 

∞ PROFESIONALNE ASTROLOŠKE ANALIZE ∞ REIKI HRONIKE AKAŠA ∞ KRISTALOTERAPIJA ∞ ŠKOLA ASTROLOGIJE I NUMEROLOGIJE ∞  063222539 ∞

 

Prilika je da obogatite svoj život zrelijim pristupom životu, preispitate događaje iz prošlosti koji vam deluju kao da su i danas nedorečeni, nerealni ili neodrživi na duge staze. Lagano promišljajte što je sada spremno da se očisti ili promeni.
Ovaj proces počinje iznutra i kreira izlaz iz loših situacija, darujući prilikeu da se poštuje i komunicira zrelo i otvoreno, pozitivno i direktno.

Promislite, koja uverenja ste prerasli, preispitajte nove pretpostavke i perspektive u vezi sa ranijim iskustvima, jer ono što govorite o sebi, o ličnim iskustvima, pokaže se dosta važnije od onoga što se objektivno dogodilo. Posvetite više vremena da tokom perioda retrogradnosti istražite lične misaone procese, šta vas to čini čini previše zauzetim, šta vas previše opterećuje i koje je rešenje dostupno da to izmenite.

 

Takođe, ovo je perfektan interval da reorganizujete sve podatke prikupljene u poslednja tri meseca, od poslednje faze retrogradnosti Merkura (koja se okončala 03. Jauara 2024).

Ponovo obratite posebnu pažnju na sve što je povezano sa bilo kojom interakcijom ili verbalnom razmenom iz prethodne dve nedelje; ovo je proces koji počinje iznutra i postepeno stvara proces otpuštanja, šansu da se prilagodite i komunicirate jasnije svoje razumevanje i svoje potrebe. Vreme je da ponovo razmislite, korigujete i oslobodite ono što više ne funkcioniše.

 

NOVO!!! Astrološka analiza “Sve čari retrogradnosti” TVOJA LIČNA Telefonska analiza ZAKAŽI ODMAH 063/222-539 

 

Ključni datumi Retrogradnosti Merkura April 2024.
Počinje hod kroz senku Retrogradnosti 15.03. na 15° Ovna
Retrogradno kretanje od 01.04.2024. u 0:14 na 27° Ovna
Retrogradno kretanje okončava se 26.04. na 15° Ovna
Napušta senku Retrogradnosti 15.05.2024. na 27° Ovna

 

AUTORSKI MATERIJAL © Jasmina Knežević  ZABRANJENO PARAFRAZIRANJE KOPIRANJE I PREUZIMANJE

 

Merkurova Retrogradnost je ciklična, i ponavlja se tokom kalendarske godine 3 – 4 puta, okvirno svaka 3 meseca, a kako biste definisali segmente koje će Merkurova retrogradnost ugroziti potrebno je da definišete kuće vašeg natalnog horoskopa čiji su vrhovi u zodijačkim znacima Blizanaca i Device, poziciju natalnog Merkura u kući, znaku, aspektima i set u dispoziciji. Ova specifična faza uvek donosi pregršt novih mogućnosti da aktuelne prilike sagledate iz sasvim novog ugla, i prepoznate elemente koje biste inače zanemarili i smatrali nevažnim ili sasvim beskorisnim za budućnost.

 

UVEK AKTUELNO:
Planirajte dodatno vreme da bilo da krećete na posao, na kraće putovanje važan sastanak, i uopšte razmišljajte tokom naredne četiri nedelje u labavim vremenskim okvirima.

Svaki put kada je Merkur retrogradan burniji su događaji, njegova energija se intenzivira, pomažući nam da prepoznamo ono što nije u skladu sa situacijama koje slede nakon perioda retrogradnosti, i neophodno  je da započnemo da se usklađujemo sa svim što tada deluje nepravedno ili neuravnoteženo.

Zahvaljujući ovoj fazi retrogradnosti Merkur će tokom Aprila 2024. Merkur će dodatnih 21 dan tranzitirati kroz zodijački znak Ovna, darujući dodatne mogućnosti za povezivanje sa mesta unutrašnje ravnoteže. Stoga po pitanju svih problema u komunikaciji, koji nastaju u intervalu Merkurovog tranzita kroz ovu senku retrogradnosti (do 15. Maja 2024.), dobijate nove prilike da intervenišete i pažljivije sagledate sve što stvara nesklad ili neravnotežu.

 

Kako je astrologija postala popularnija tokom prethodne decenije, mase spominju zabrinutost zbog retrogradnosti Merkura, zabrinutost koja je nastala zbog nepotpunog poznavanja ovog fenomena i dijapazona pogrešnih i loših interpretacija.
NAJVAŽNIJE je da ne zaustavite svoj život u ovim izuzetno važnim godišnjim fazama.

Rešavanje nekih problema zahteva više vremena jer funkcionišete po automatizmu i usklađeni sa starim prevaziđenim obrascima življenja, i upravo retrogradnost daruje prilike da razrešite sve što vas sprečava da živite na bolji način, rasterećeniji čestih faktora koji prouzrokuju stres koji dugoročno ignorisan prouzrokuje duboko unutrašnje nezadovoljstvo.
Tokom naredne tri nedelje prisutna je prilika da istražujemo unutrašnji odnos između potrebe da vodite i prepustite se vođenju, odobrenja koja tražite od drugih ili očekivanja koja ste postavili sebi; sposobnost stvaranja ravnoteže u našim životima i saradnje sa drugima.

 

AUTORSKI MATERIJAL © Jasmina Knežević  ZABRANJENO PARAFRAZIRANJE KOPIRANJE I PREUZIMANJE

 

Pozvani smo da se okrenemo sebi, i započnemo uređivanje tema odnosa, odnosa prema sebi (u kojoj meri cenimo sebe) i svakog pojedinačnog odnosa, što će pomoći da naučimo gde treba da napravimo prostor za mirnu saradnju i veštu komunikaciju; takođe bismo mogli da reorganizujemo partnerstva koja smo započeli od 10. Novembra, doneti novu ravnotežu u ličnom pristupu životu, pa je ovo i prilika da se ponovo sagleda sve iz prošlosti što je delovalo neuravnoteženo ili u neskladu sa današnjim životnim stilom. pa je sada spremno za brisanje i uklanjanje.
Ovo je proces od izuzetnog značaja, proces koji počinje sa dubokih unutrašnjih nivoa i nudi priliku da se oslikavaju i formiraju  dugoročni scenariji. Vreme je da ponovo sve to promislimo, preuredimo i još jedna šansa, i pauza u vremenu, tokom koje treba da oslobodimo sve ono što smo doživeli kao nekorektno ili je vremenom postalo neusklađeno sa ličnim poimanjem života u ravnoteži.

Ovo je takođe savršeno vreme za sve nedovršene poslove, za korekciju onoga što nije funkcionalno, kao i za ponovno povezivanje sa ljudima, mestima ili temama koje nas približavaju osećaju potpunog osnaživanja. Pozabavite se istraživanju načina za poboljšanje finansijske saradnje, psihološki intrigantnih projekata ili samo ideja sa kojima biste želeli da se uključite u procese učenja.

Kao i uvek u fazi retrogradnog Merkura obratite posebnu pažnju na sitna slova na dnu Ugovora, i ponovo pročitajte više puta na miru pre potpisivanja, zatražite profesionalni savet… U suštini tokom ovih perioda najbolje je biti svestan svih detalja koje smo možda prevideli, reagovati u skladu sa intuicijom, ostati otvoren za mogućnost ponovnih pregovora ili prilagođavanja sadašnjim okolnostima.

RETROGRADNA FAZA MERKURA je ODLIČNO vreme za ponovnu procenu i reorganizaciju, za prilagođavanje načina razmišljenja koje treba prilagoditi aktuelnim odlukama (posebno one koje donosite pre početka ove retrogradnosti tokom druge polovine marta 2024.), kako biste postigli jasnije razumevanje svega što funkcioniše, a što ne funkcioniše – te je neophodna promena.

Pozitivan je interval za ponovno povezivanje sa starim prijateljima, klijentima, rodbinom, obnavljanje odnosa u svim segmentima…

 

∞ PROFESIONALNE ASTROLOŠKE ANALIZE ∞ REIKI HRONIKE AKAŠA ∞ KRISTALOTERAPIJA ∞ ŠKOLA ASTROLOGIJE I NUMEROLOGIJE ∞  063222539 ∞

 


Kako ova faza retrogradnosti Merkura utiče na tvoju NATALNU KARTU?
Da li je aktivan zodijački sektor od 15° do 27° OVNA u tvoj natalnom horoskopu – da li su tu pozicionirane lične planete ili važni uglovi horoskopa (Asc-, Mc, Ic, Desc) sa kojima će se Merkur usklađivati tokom svog retrogradnog tranzita?
Kuće tvog natalnog horoskopa predstavljaju oblasti tvog života – u kojim kućama se odvija ova retrogradnost?  

Sekundarno i lične planete i važni uglovi svih PROMENLJIVIH (Blizanci, Devica, Ribe) i KARDINALNIH (Ovan, Rak, Jarac), VATRENIH (Ovan, Lav) i ZEMLJANI (Bik, Devica) zodijački znaci biće pod snažnim transformativnim uticajima tokom ove faze retrogradnosti.

 

RETROGRADNOST MERKURA najviše deluje na živote Blizanaca ili Device, bilo da je u pitanju Sunčev ili Ascendentalni znak (Merkur primarno vlada Blizancima i Devicom).

Merkur je započeo tranzit kroz senku retrogradnosti koja otokom ove faze retrogradni obuhvata sektor od 15° Ovna 18. Marta, a 1. Aprila na 27° Ovna ulazi u fazu Retrogradnog kretanja.
U danima koji slede do 15. Maja otvoren je prostor za poboljšanja, analiza i komuniciranje slojeva novonastalih potreba i prevaziđenih obrazaca ponašanja.

 

Kako da fazu retrogradnosti praktično iskoristite?
Astrološka analiza “Sve čari retrogradnosti” je dizajnirana da otkrije koji segmenti vašeg života će biti aktivni tokom finalne tri nedelje Aprila 2024., kojim greškama ćete inicijalno biti skloni i i šta prozrokuje probleme i nevolje.
Vladajući snažnom simbolikom astrološke analize otkrićete na koji način možete negovati i održavati balans u svakodnevnom životu i odnosima, izbegavajući komplikacije tokom narednih 35 dana.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Published by
Jasmina Knezevic 063222539

Recent Posts

Astrološki događaji za 22.04.2024.

Zgrabite svoj natalni horoskop ili Klik na link NATALNA KARTA   Dragi ljubitelji astrologije, pred…

Astrološki događaji za 21.04.2024.

Zgrabite svoj natalni horoskop ili Klik na link NATALNA KARTA   Dragi ljubitelji astrologije, pred…

Japanski kalendar Srećnih dana za APRIL 2024.

21.04.2024. 先負 SENBU tj SAKIMAKE SM ~ Dan Ranog Gubitka Potrebno je da sve radite mirno,…

Sunce kvadrat Pluton *tranzit

Zgrabite svoj natalni horoskop ili Klik na link NATALNA KARTA   Sunce i Pluton na…

Rx MERKUR KONJUNKCIJA VENERA 17° OVNA

Rx MERKUR KONJUNKCIJA VENERA 17° OVNA Zgrabite vaš natalni horoskop ili klik na link NATALNA…

Venera u znaku Ovna *tranzit

Vreme je za vruću prolećnu romansu. Ako po prirodi nemate visok stepen samopouzdanja i dojadili…