Retrogradni Merkur JUNI 2020.


Rx MERKUR 2019.

Merkur je 18.06. u 6:49 na 14° Raka započeo fazu retrogradnog hoda. Vreme je da zastanete, pažljivo vratite par koraka unatrag, i omogućite da razum prevlada emotivne nalete.
Evo prilike da u tišini osmotrite buduće dogadjaje u kojima vidite željeni ishod. Proverite strategiju, plan korak po korak, dostupne resurse, ključne informacije… Izvodljivo? U obećanjima i zamislima možda zaboravite na “par sitnica”, možda ste u uživanju u velikim planovima napravili par majušnih previda, nadajući se da to neće previše ugroziti vaš plan.

Tokom faze Merkurove retrogradnosti (18.06. do 12.07.) posvetite se radu na prevazilaženju tih naizgled beznačajnih detalja koji ostavljeni nedovršeni mogu u velikoj meri ugroziti vaš budući napredak.
Uspeh se ne može bazirati na nedovoljno stabilnim temeljima, iako toga možda niste bili svesni moguće je da ćete izgubiti zainteresovanost za svakodnevne zadatke. Povucite se na kratko u ugao, sa posebnom pažnjom i sa bezbedne distance, ne dozvolite da vas savlada preterana patetika koja je nakratko nadvladala racio, osmotrite promene koje ste osmislili i poželeli u drugoj polovini februara 2020.

Svaki put kada je Merkur retrogradan um i svest, pažnja i namera su ujedinjeni. Svesno se okrećete više sebi, i možete razmatrati nove poboljšane procese kroz refleksiju sebe, lakše raditi na integrisanom pristupu i iskusiti znanja na važnim zadacima.

Biće znatno lakše i vama i bliskima ukoliko definišete osvoja sećanja i misli kako biste ih lakše razumeli i prihvatili sebe takvim kakvi ste, potvrdjujući veru u dogadjaje koji će uslediti. Biće potrebno da razumete i otpustite eho ranijih iskustava koji nanosi senku nad trenutnim dogadjajima, pamtite da emocionalni kompleksi nemaju zdravu funkcionalnu svrhu danas.
Sa Rx Merkurom bićete u mogućnosti da iskoračite izvan svoje sigurne zone i posmatrate kako ovi uzorci koji su razvijeni do forme odgovora postaju Reakcija, koja ima samo jednu svrhu a to je da uspori vaš razvoj, stoga odrežite ove niti oslobadjajući se kako biste bolje služili.

∞ PROFESIONALNE ASTROLOŠKE ANALIZE ∞ REIKI SESIJE ∞ AKAŠA HRONIKE ∞ 063/222-539 ∞

Kada govorimo o periodu retrogradnog hoda Merkura, najpre generalno skrećemo pažnju na neophodan oprez zbog izražene opasnosti od češćih propusta i grešaka u komunikaciji i kretanju.
Merkur se u astrologiji povezuje sa informacijama i komunikacijama, sa percepcijom, rasuđivanjem, saobraćajem i putovanjima, trgovinom. Stoga faza njegove retrogradnosti donosi izraženu opasnost od promena, nije vreme za početak novih poslova bez adekvatne pripreme ili bez preciznog planiranja, odgovarajuće evaluacije. Izraženija je opasnost pa je potrebno imati dodatnu pažnju pri sklapanju važnih dogovora i potpisivanju ugovora. Dodatan oprez je poželjan i prilikom kupovine nekretnina, automobila i vrednijih stvari, a veći oprez je potreban takođe i prilikom transporta vrednijih stvari bilo prilikom njihove kupovine ili preseljenja. Prilikom putovanja je izraženija opasnost od neprijatnih situacija prouzrokovane kvarom prevoznih sredstava, ali i mogućih nesporazuma u komunikaciji.

Merkur u astrologiji vlada komunikacijom i inteligencijom, a retrogradnost Merkura se ogleda i u izraženijoj opasnosti od mogućeg nedostatka kreativne inspiracije ili potrebne koncentracije, naročito prilikom obavljanja nekih zahtevnijih intelektualnih poslova. Kada je u pitanju ovakvo kretanje Merkura često donosi slabljenje kvaliteta saradnje, a tračevi i dezinformacije lako zavedu te se pretvaraju u sve veće neistine.

Kako biste izbegli nepotrebne neprijatnosti u ovoj fazi budite nešto oprezniji pri pregovorima, jasno iznesite svoje stavove i proverite da li je sagovornik dobro razumeo vaše reči. Potrudite se da budete fleksibilniji i da se prilagodjavate novim okolnostima, dramatičnost neće pomoći već može samo produbiti probleme i nesuglasice. Spremno dočekajte propuste i greške i pažljivije proverite svaku stavku ugovora pre nego što stavite svoj potpis.

SHARE Don’t Copy!!! AUTORSKI MATERIJAL © Jasmina Knežević ZABRANJENO PREUZIMANJE

Pisci i novinari bi mogli ovu kreativnu pauzu iskoristiti za istraživanja i čuvati se od nametnutih pritisaka – računajte na nešto duži rok kako biste lakše radili, oslobodjeni frustrirajuće napetosti.

Obzirom da se Rx Merkur kreće kroz znak Riba
finansijske teme i planiranje rashoda, posebno reprogramiranje finansija mogu posebno u fokusu tokom perioda retrogradnosti. Ovo generalno nije najpovoljniji interval za velika ulaganja, jer predlozi koje dobijate kasnije će se pokazati kao neadekvatni.

Faza Rx Merkura je idealna za redefinisanje pažljivije planiranje prihoda, i za eliminisanje manje aktuelnih rashoda. Ako je ovo period kada putujete računajte na izvesne manje komplikacije, kašnjenja, dva puta proverite da li ste poneli svu neophodnu dokumentaciju, ali i budite otvoreni za spontanu promenu planova kako biste izbegli nepotrebnu frustraciju.

12. 07. u 10:26 MERKUR okončava fazu retrogradnog kretanja na 5° Raka, i kreće direktnim hodom. Senku retrogradnosti napušta 27.07.2020.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Neptun u Ribama *tranzit

Sat Jun 20 , 2020
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Neptun je ušao u znak Riba 4. aprila, i time obeležio početak 14 godišnjeg ciklusa tokom kog će putovati kroz znak kojim vlada. Njegovu maglovitu prirodu je teško opisati, često je dvosmislen, sanjalački raspoložen, žive mašte i bogatog umetničkog nadahnuća. Može se […]